GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Mijatović: Dinamo me oduševio

Mijatović: Dinamo me oduševio
POHVALE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 20.03.2021 / 08:59
Autor: SEEbiz / Index.hr
ZAGREB - Peđa Mijatović, ikona Budućnosti, Partizana i Real Madrida, oduševljeno je nizao pohvale Dinamu nakon veličanstvene utakmice hrvatskog prvaka u Europa ligi.

Na Maksimiru je u četvrtak razbijen londonski Tottenham (3:0), momčad koja vrijedi skoro triput više od cijele hrvatske lige i gotovo sedam puta više od Dinama. Već taj podatak dovoljan je da pobjeda zagrebačkog kluba - za proboj među osam najboljih u Europi - postane udarna vijest večeri, ali dekor u kojem je Dinamo odigrao jednu od svojih najvećih utakmica u euro-kupovima učinio je priču još posebnijom, za mnoge i jako emotivnom.

S Mijatovićem smo razgovarali o Joseu Mourinhu, njegovom bliskom prijatelju, kojeg su dinamovci sinoć pomeli iz Europe, a on im banuo u svlačionicu i usred slavlja zapljeskao i čestitao na igri. Reagirao je gospodski, ali u svom klubu danas ne razgovara ni sa kim. Iako smatra da ovakav potop Tottenhama nije jednostavno objašnjiv, Mijatović je s nama dugo analizirao događaje na Maksimiru, koji su se sinoć komentirali diljem Europe. Nismo, naravno, mogli zaobići Real Madrid, klub u kojem je Mijatović proveo vrhunac golgeterske karijere, rukovodio njime kao glavni direktor i za koji je doživotno vezan kao savjetnik, navijač i dio "kraljevske" obitelji. Odlično je upućen u zbivanja na Santiago Bernabeu i na ekskluzivnom tržištu igrača, no s istom strašću, objašnjava Peđa, gleda utakmice hrvatskih i srpskih klubova u Europi.

Dinamo ga je u četvrtak, tvrdi u intervjuu za Index.hr, bacio u trans kao nogometnog navijača i oduševio kao nekadašnjeg igrača, a bio je toliko dobre volje da je brojne komplimente nizao i Crvenoj Zvezdi, najvećem rivalu njegovog Partizana.

"Ja vam gledam derbije Zvezde i Partizana u prvenstvu i svaku njihovu europsku utakmicu. U zadnjih nekoliko godina Zvezda je uzela primat u prvenstvu, a u toj poziciji je prije 7-8 godina bio Partizan. Oni se ciklično izmjenjuju, igraju taj svoj vječni ping-pong u dominaciji kao dva najjača kluba u Srbiji. Zvezda je protiv Milana odigrala dobru utakmicu i uz malo sreće, mogla je napraviti korak više. Nisu uspjeli, ali bitno je da su tu i da mogu iznenaditi kao što je sinoć to napravio Dinamo. Na Balkanu je uvijek bilo talenta, a zamislite kad bi u budućnosti jedan od klubova ponovio uspjeh Zvezde iz '91. godine, to bi pozitivno utjecalo na cijelu regiju. Pratim i navijam da se to dogodi."

Gledali ste Dinamo, jeste li iznenađeni?

Naravno, gledao sam utakmicu od prve sekunde do zadnjeg trenutka produžetka. Moram priznati da sam potpuno oduševljen, i načinom igre i motivom i koncentracijom koju su Dinamovi igrači pokazali. Iskreno govoreći, nakon prve utakmice u Londonu nisam očekivao da Dinamo može izjednačiti 0:2, a kamoli zabiti treći gol za prolaz. Svaka čast. Čestitam igračima i zaista sam uživao u toj fantastičnoj utakmici.

Jedan ste od najbližih prijatelja Josea Mourinha, kako je on doživio težak poraz?

Uoči prve utakmice Jose se jako pribojavao Dinama. Zna kakav je balkanski mentalitet i kakvi su Dinamovi rezultati zadnjih godina, ta krivulja rasta njihovih rezultata ne može se ignorirati, pogotovo ne u nokaut fazi natjecanja. Nakon što je u Londonu Tottenham pobijedio 2:0 baš nitko nije očekivao da ih Dinamo može izbaciti iz Europe. To nije mogao zamisliti Mourinho, kao ni bilo koji navijač i ljubitelj nogometa. Sigurno su u šoku. Nogomet je sinoć opet pokazao zašto je najinteresantniji sport. Bez obzira na jačinu protivnika, nikad niste sigurni.

Što će Mourinho sada napraviti?

Prije svega, detaljnu analizu. Jasno je da se ovo ne smije dogoditi ekipi kao što je Tottenham i treneru kao što je Mourinho i razlog će se ustanoviti. Ovo je veliko iznenađenje i šok za sve u klubu.

Tri gola koja su primili predmet su polemika jer je greške igrača Tottenhama koje su im prethodile jako teško objasniti. Koliko su opravdane teze da igrači Mourinhu to rade namjerno?

Golovi su gotovo uvijek posljedica grešaka obrambenih igrača, ali ovdje je Dinamo dominirao od prve minute. Nije to bilo uvjerljivo kao u drugom dijelu i u produžecima, ali su dominirali. I Tottenham je imao šanse, a najveću u produžetku kada je briljantni Livaković na golu donio pobjedu Dinamu. Bez obzira na sjajnu večer Mislava Oršića koji je zabio tri pogotka, Livaković je osigurao prolaz u krucijalnim trenucima. Bio je potpuno siguran i odigrao je rijetko viđenu utakmicu. Tottenham zbog dobre igre Dinama i vrhunskog golmana nije uspio zabiti. Treba čestitati Dinamovom treneru, ovo je vrhunski pripremljena i kompletna utakmica. Još jednom im čestitam jer to nije lako, na ovoj razini kažnjava se i milimetarska pogreška.

Tagovi: Predrag Mijatović, Dominik Livaković, Mislav Oršić, Dinamo, Jose Mourinho, Tottenham
PROČITAJ I OVO
Ivan Bilić je novi predsjednik Hajduka
KARIJERE
Ivan Bilić je novi predsjednik Hajduka
SPLIT - Ivan Bilić je novi predsjednik Hajduka, objavio je splitski klub. Danas će i službeno biti predstavljen na Poljudu u 12 sati.
Xavi ostaje u Barceloni
TRENERI
Xavi ostaje u Barceloni
BARCELONA - Još krajem siječnja Xavi Hernandez najavio je odlazak s klupe Barcelone. Bio je nezadovoljan i svojim doprinosom rezultatima, koji su bili na skromnom nivou za klub takve tradicije, ali i stavom igrača, odnosno partijama kakve momčad pruža.
Hajduk želi trenera iz Serie A
ŽELJE
Hajduk želi trenera iz Serie A
SPLIT - Priča o novom Hajdukovom treneru bit će aktualna sve dok s Poljuda ne puste 'bijeli dim'. Do tada će se nagađati tko će biti nasljednik Jure Ivankovića.
Hanžel se ispisao iz Dinama
IZVRŠNI ODBOR
Hanžel se ispisao iz Dinama
ZAGREB - Na četvrtoj sjednici Izvršnog odbora, održanoj 24. travnja 2024. godine, v. d. sportskog direktora Marko Marić predstavio je članovima IO sportski segmet kluba i širu strategiju tog sektora u idućem razdoblju.
Goran Tomić ostaje u Emiratima
TRENERI
Goran Tomić ostaje u Emiratima
ZAGREB - Hrvatski trener Goran Tomić (47) potpisao je novi, dvogodišnji ugovor s Al Bataehom, objavio je arapski klub. Tomić je u siječnju ove godine preuzeo momčad.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE