GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Miami dobio derbi Istoka, 52 poena Moranta

Miami dobio derbi Istoka, 52 poena Moranta
NBA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 01.03.2022 / 08:54
Autor: SEEbiz / H
MIAMI - U derbiju Istoka NBA lige, susretu dvije najbolje momčadi te konferencije, košarkaši Miami Heata svladali su Chicago 112-99 na domaćem parketu.

Miami je time upisao četvrtu pobjedu u nizu, ali je i pobjegao Chicagu na dvije pobjede prednosti. U prvom dijelu susreta domaći sastav je stvorio prednost od devet poena, ali je sve zaključio sjajnom trećom četvrtinom koju je dobio 36-21.

Gabe Vincent je za Miami ubacio 20 poena, kao i Tyler Herro s klupe, s tim da je Herro dodao i šest skokova te pet asistencija. Adebayo i Butler su ubacili po 15, a Adebayo je tome dodao sedam skokova, pet dodavanja i dvije blokade. Kod Chicaga je najbolji bio Zach LaVine s 22 poena.

Novu sjajnu utakmicu odradio je Ja Morant, najveća zvijezda Memphisa. Njegova je momčad na domaćem parketu svladala San Antonio 118-105, a Morant je ubacio rekordan broj koševa u karijeri - 52. Bila je to prava simultanka jednog od najboljih košarkaša današnjice koji je već u prvom poluvremenu ubacio 29 poena.

Imao je sjajan šut iz igre (22-30). Opalio je i pogodio sva četiri šuta za tri poena, imao je sedam skokova, zakucavao je preko gostujuće obrane… Na drugoj strani čak su šestorica Spursa ubacila dvoznamenkasti broj poena, no u obrani nisu imali odgovor na Moranta koji je Memphis doveo blizu Golden Statea i drugog mjesta na Zapadu. Te dvije momčadi imaju isti broj pobjeda, ali Memphis je trenutačno na dva poraza više.

Bez Duranta, Irvinga, Harrisa i Simmonsa Brooklyn je teško nastradao na domaćem parketu od Toronta. Kanadski klub je pobijedio 133-97, a već nakon uvodnih 12 minuta stvorio je 15 poena razlike.

Odličnu utakmicu je odigrao Scottie Barnes koji je ubacio 28 poena uz šut 12-14 te 16 skokova, četiri asistencije i pet ukradenih lopti. Imao je Toronto i skoro 50-postotni šut za tri poena (18 od 38). Kod Netsa je prvi strijelac s 15 koševa bio LaMarcus Aldridge.

Nakon dva poraza u nizu pobjedu je upisao prvak Milwaukee koji je pred svojim navijačima svladao Charlotte 130-106. Svatko iz petorke Bucksa ubacio je dvoznamenkasti broj poena, a prvo ime bio je Giannis Antetokounmpo s 26 poena, 16 skokova i šest asistencija.

I dalje se na sedmom mjestu Zapadne konferencije drži Minnesota koja je ovom prilikom nadjačala Cleveland u gostima sa 127-122. D'Angelo Russell vodio je Minnesotu do slavlja s 25 poena, četiri skoka i tri dodavanja.

Tagovi: Miami Heat, Jimmy Butler, Ja Morant, Gabe Vincent, Tyler Herro, Chicago Bulls
PROČITAJ I OVO
Ostaje li Livaković u Fenerbahčeu?
POST FESTUM
Ostaje li Livaković u Fenerbahčeu?

ISTANBUL - Puno se priča o odlasku hrvatskog golmana Dominika Livakovića iz Fenerbahčea nakon navijačkih nereda u utakmici protiv Trabzonspora.

Hrvatska i dalje deseta na FIFA ljestvici
RANGIRANJA
Hrvatska i dalje deseta na FIFA ljestvici
ZAGREB - Budući da je ožujak većini najjačih svjetskih reprezentacija poslužio za odigravanje prijateljskih utakmica, koje ne donose puno bodova, velikih promjena na FIFA ljestvici nakon odrađenog reprezentativnog termina nije bilo.
Armenulić: Dobro je da je Đoković otpustio Ivaniševića
RIJEČ AUTORITETA
Armenulić: Dobro je da je Đoković otpustio Ivaniševića
BEOGRAD - Bivši izbornik Davis kup reprezentacije Jugoslavije Radmilo Armenulić prokomentirao je prekid suradnje Novaka Đokovića i Gorana Ivaniševića.
Modrić napušta Real na kraju sezona
ODLAZAK
Modrić napušta Real na kraju sezona
MADRID - Toni Kroos dogovorio je nastavak suradnje s Real Madridom za još jednu sezonu i samo se čeka potpis novog ugovora, a njegovim stopama će u sljedećeg tjedna krenuti veterani Nacho Fernandez i Lucas Vazquez. Luke Modrića nema u tim planovima 'kraljeva'.
Đoković iznenadio odlukom o novom treneru
IZNENAĐENJE
Đoković iznenadio odlukom o novom treneru
BEOGRAD - Nakon razlaza Novaka Đokovića i Gorana Ivaniševića glavno pitanje je bilo tko će biti novi trener u stožeru srpskog igrača.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE