GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Miami deklasirao Celticse za finale NBA lige

Miami deklasirao Celticse za finale NBA lige
NBA PLAYOFF
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 30.05.2023 / 07:31
Autor: SEEbiz / index.hr
MIAMI - Miami Heat je u finalu NBA lige nakon što je u sedmoj i odlučujućoj utakmici pobijedio kao gost Boston Celticse 103:84. Boston je imao povijesnu priliku postati prva momčad u povijesti NBA lige koja je s 0:3 mogla otići na 4:3, ali to noćas nije bilo moguće.

Celticsi su odigrali stravičnu utakmicu, u niti jednom segmentu igre nisu bili ni do koljena rivalu i Miami se zasluženo plasirao u finale u kojem će pokušati doći do svoje četvrte titule (bili su prvaci 2006., 2012. i 2013.). Heat će u finalu igrati protiv Denver Nuggetsa Nikole Jokića, kojima će ovo biti prvo finale. Prva utakmica finala će se igrati u noći s petka na subotu u 2:30 po hrvatskom vremenu.

Boston u ovom susretu nije imao nikakve šanse i od samog početka je bilo jasno da će Heat slaviti i otići u veliko finale. Trenutak, koji je uvelike usmjerio susret, dogodio se već u prvoj minuti kad je najbolji igrač Bostona Jason Tatum u skoku doskočio na nogu Gabea Vincenta i izvrnuo zglob.

Odmah je bilo jasno da ozljeda ozbiljna i da Tatum neće moći biti opasan kao što je to bio u čitavom play-offu. Borio se, trudio se, odigrao je 42 minute, ali to nije bilo to. Vidjelo se da igra u grču, da je bol prejaka i Tatum nije bio ni sjena igrača na kojeg smo navikli.

U odsustvu najboljeg igrača očekivalo se da će Marcus Smart i Jaylen Brown preuzeti odgovornost, da će pokušati nadoknaditi hendikep ozljede prve zvijezde, ali to se nije dogodilo. Obojica su odigrali jako loše, posebno Brown, koji je za 19 ubačenih poena potrošio čak 23 lopti, a do kraja susreta imao je više izgubljenih lopti nego cijela momčad Heata.

Junak susreta bio je Caleb Martin, koji je ubacio 26 poena uz senzacionalan šut 11-16 (4-6 za tri poena) uz deset skokova i tri asista.

Tagovi: Miami Heat, Jimmy Butler, Caleb Martin, Jayson Tatum, Boston Celtics
PROČITAJ I OVO
Hajduk pronašao novog predsjednika Uprave?
KADROVI
Hajduk pronašao novog predsjednika Uprave?
SPLIT - Petnaestak dana nakon odlaska Lukše Jakobušića iz Hajduka, navodno je poznat i njegov nasljednik.
Još jedan velikan u utrci za Danija Olma
TRANSFERI
Još jedan velikan u utrci za Danija Olma
LEIPZIG - Njemački mediji već se danima bave nagađanjima gdje će Dani Olmo nastaviti karijeru. Red Bull Leipzig njegovom će prodajom zaraditi 60 milijuna eura, a od tog transfera Dinamo će dobiti nešto više od šest milijuna eura.
Odlična vijest za Dalića i ostale izbornike
EURO
Odlična vijest za Dalića i ostale izbornike
ZAGREB - Europska nogometna unija (UEFA) dopustit će izbornicima da u reprezentacije za Europsko prvenstvo u Njemačkoj pozovu 26 umjesto dosadašnja 23 igrača, objavili su britanski mediji.
Hrvatski boksač koji je napadnut u Beogradu odustao od četvrtfinala EP-a
BOKS
Hrvatski boksač koji je napadnut u Beogradu odustao od četvrtfinala EP-a

ZAGREB - Hrvatski boksački savez (HBS) u utorak je objavio da reprezentativac Nikica Radonić neće nastupiti u četvrtfinalu kategorije do 86 kg Europskog boksačkog prvenstva u Beogradu, koje je prema rasporedu bilo zakazano za srijedu, 24. travnja.

Pjaca: Neću imati milosti za Dinamo
PORUKE
Pjaca: Neću imati milosti za Dinamo
RIJEKA - "Kao uvijek, idemo na pobjedu. Optimističan sam, mislim da će s gležnjom za tjedan dana biti sve u redu."
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE