GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Messi zabio prvijenac za PSG, Šerif slavio na Santiago Bernabeu

Messi zabio prvijenac za PSG, Šerif slavio na Santiago Bernabeu
LIGA PRVAKA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 29.09.2021 / 07:15
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Odigrane su sve utakmice 2. kola skupine A, B, C i D Lige prvaka. Veliki derbi PSG-a i Manchester Cityja pripao je Parižanima koji su slavili 2-0.

PSG, prevođen Neymarom, Messijem i Mbappeom, je poveo vrlo rano, već u 8. minuti. Nitko od glavnih zvijezda tada nije bio strijelac, ali je prednost Parižanima donio Gueye.

I nakon toga, gotovo cijelo vrijeme do kraja susreta, pritiskao je i napadao Manchester City, dok je PSG čekao svoju šansu iz kontranapada. Nevjerojatno je što su sve promašivali gostujući igrači koji su po prilikama i igri zaslužili mnogo više od poraza. Najveća šansa je bila ona u prvom dijelu kada je prvo Sterling glavom pogodio okvir vrata, a nakon odbijene lopte je Bernardo Silva sam s pola metra pogodio također okvir.

Kako to obično biva, nakon svih propusta Cityja uslijedila je kazna. Kombinirali su Mbappe i Messi, a Argentinac je s vrha šesnaesterca sjajno zabio za 2-0. Bio je to premijerni pogodak Messija za pariški klub.

Club Brugge je u startu bio označen kao autsajder ove skupine A, no nakon dva kola belgijska momčad ima četiri boda. Nakon domaćih 1-1 protiv PSG-a Club Brugge je pobijedio Leipzig u gostima 2-1 golovima Vanakena i Ritsa. Inače, Leipzig je poveo pogotkom Nkunku, a hrvatski reprezentativac Joško Gvardiol je odigrao drugo poluvrijeme za domaćina.

Uvjerljivo najveće iznenađenje večeri je pobjeda Šerifa na Santiago Bernabeu protiv madridskog Reala (2-1) u skupini D. Moldavski klub, koji je u kvalifikacijama izbacio hrvatskog prvaka Dinama, do pobjede je došao u 89. minuti golom Thillija.

Da bi večer u Madridu mogla biti čudna nagovijestio je Jakšibajev koji je u 25. minuti doveo goste u vodstvo. Real je napadao, pokušavao i tek u 65. minuti izjednačio kada je Benzema pogodio s bijele točke. Odmah nakon izjednačenja u igru je ušao i kapetan Vatrenih Luka Modrić koji je vrlo brzo imao sjajnu šansu, ali je njegov gromoviti udarac uspio „tek“ nokautirati suparničkog vratara.

Nakon dva odigrana kola ovu skupinu gdje su Real, Inter i Šahtar predvodi Šerif sa svih šest bodova.

U skupini B maksimalnih šest bodova ima jedino Liverpool. Nakon domaćih 3-2 protiv Milana igrači Liverpoola su u 2. kolu, lakše od očekivanog, prošli gostovanje na Dragao stadionu kod Porta gdje su slavili s čak 5-1. Salah i Firmino su postigli po dva, a Mane jedan pogodak, dok je na drugoj strani jedini strijelac bio Taremi.

Mnogo vatrenije i žešće je bilo u drugom susretu te skupine, na San Siru gdje su igrali Milan i Atletico (1-2). Milan je poveo u 20. minuti pogotkom Rafaela Leaa, ali samo devet minuta kasnije domaći sastav je ostao s igračem manje zbog drugog žutog kartona Kessieja. Usporedno s njim, u tom je trenutku trener Milana Pioli mijenjao hrvatskog nogometaša Antu Rebića koji je bio u udarnoj postavi Milana.

Talijani su čuvali vodstvo sve do 84. minute, ali tada je Griezmann izjednačio, dok je San Siro zanijemio u 97. minuti kada je Luis Suarez zabio iz jedanaesterca za slavlje Madriđana. Hrvatski igrač Šime Vrsaljko prosjedio je na gostujućoj klupi ovaj susret.

Bez Haalanda dortmundska Borussia je odigrala vrlo neuvjerljivo, ali je ipak golom Malena pobijedila lisabonski Sporting 1-0. U toj skupini C Ajax i Borussia su se izdvojili sa po šest bodova na vrhu. Marin Pongračić nije ulazio u igru za Borussiju.

Tagovi: Lionel Messi, Paris SG, Šerif, Luka Modrić, Joško Gvardiol
PROČITAJ I OVO
Kukoč toplo dočekan u beogradskoj Areni
DOBRODOŠLICA
Kukoč toplo dočekan u beogradskoj Areni
BEOGRAD - Košarkaši Partizana sastaju se sa Olimpijakosom u meču 32. kola Evrolige, a uz teren je i hrvatska NBA legenda.
Ostaje li Livaković u Fenerbahčeu?
POST FESTUM
Ostaje li Livaković u Fenerbahčeu?

ISTANBUL - Puno se priča o odlasku hrvatskog golmana Dominika Livakovića iz Fenerbahčea nakon navijačkih nereda u utakmici protiv Trabzonspora.

Hrvatska i dalje deseta na FIFA ljestvici
RANGIRANJA
Hrvatska i dalje deseta na FIFA ljestvici
ZAGREB - Budući da je ožujak većini najjačih svjetskih reprezentacija poslužio za odigravanje prijateljskih utakmica, koje ne donose puno bodova, velikih promjena na FIFA ljestvici nakon odrađenog reprezentativnog termina nije bilo.
Armenulić: Dobro je da je Đoković otpustio Ivaniševića
RIJEČ AUTORITETA
Armenulić: Dobro je da je Đoković otpustio Ivaniševića
BEOGRAD - Bivši izbornik Davis kup reprezentacije Jugoslavije Radmilo Armenulić prokomentirao je prekid suradnje Novaka Đokovića i Gorana Ivaniševića.
Modrić napušta Real na kraju sezona
ODLAZAK
Modrić napušta Real na kraju sezona
MADRID - Toni Kroos dogovorio je nastavak suradnje s Real Madridom za još jednu sezonu i samo se čeka potpis novog ugovora, a njegovim stopama će u sljedećeg tjedna krenuti veterani Nacho Fernandez i Lucas Vazquez. Luke Modrića nema u tim planovima 'kraljeva'.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE