GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Menadžeri NBA podijeljeni oko načina nastavka sezone

Menadžeri NBA podijeljeni oko načina nastavka sezone
KOŠARKA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 29.05.2020 / 09:05
Autor: SEEbiz / H
NEW YORK - Menadžeri NBA momčdi su navodno podijeljeni oko toga treba li nastaviti prvenstvo prekinuto zbog koronavirusa u ožujku ili odmah prijeći na doigravanje, javljaju američki mediji.

Liga je proši tjedan anketirala svih 30 glavnih menadžera i polovica menadžera želi da se regularno prvenstvo nastavi, dok bi pak nešto više od polovice menadžera htjelo da se prvih 16 momčadi, bez obzira na to iz koje konferencije dolaze, plasira u doigravanje.

U anketi su menadžerima ponuđene dvije opcije - jedna je da se igra play off turnir kojim bi se odredile momčadi koje idu u doigravanje, a druga je da se organizira natjecanje po uzoru na grupnu fazu kakva je na svjetskim prvenstvima koja bi "pokrila" nastavak regularnog dijela sezone i prvi krug doigravanja. Za prvu opciju se izjasnilo 75 posto ispitanih menadžera, a 25 posto za drugu, grupnu.

Još navodno nije donesena nikakva odluka, ali je dogovoreno da se prije konačne odluke prikupi još informacija.

NBA je prošli vikend objavila da se vode pregovori s Disneyem kakao bi se sezona nastavila ovo ljeto u Disneyevom kompleksu pored Orlanda.

To bi, prema riječima glasnogovornika lige Mikea Bassa bila "jedina lokacija za NBA kampus za utakmice, treninge i smještaj".

NBA sezona 2019./20. prekinuta je 11. ožujka kada je otkriveno da je igrač Utah Jazza Rudy Gobert pozitivan na COVID-19. Do tog su datuma momčadi odigrale između 63 i 67 utakmica od ukupno 82 koliko ih moraju odigrati u regularnom dijelu sezone.

Tagovi: NBA liga, koronavirus, Rudy Gobert, Bojan Bogdanović, Adam Silver, Utah Jazz
PROČITAJ I OVO
Bokšić biranim riječima o Mandžukiću i Modriću
RIJEČ AUTORITETA
Bokšić biranim riječima o Mandžukiću i Modriću
TORINO - Legendarni hrvatski nogometaš Alen Bokšić rijetko se pojavljuje u medijima pa stoga svaka njegova riječ ima težinu jer ipak je ostavio dubok trag kao igrač.
Bilić: Prioritet je pitanje trenera
HAJDUK
Bilić: Prioritet je pitanje trenera
SPLIT - "Treba dovesti trenera koji će pratiti strategiju kluba, istovremeno napadati trofeje i razvijati mlade. Tu ćemo tražiti balans između rezultata i razvoja igrača."
Marko Marić: Dinamov najbolji kadet ostaje, odbio je Juventus
DINAMO
Marko Marić: Dinamov najbolji kadet ostaje, odbio je Juventus
ZAGREB - Sportski direktor Dinama, odnosno aktualni vršitelj te dužnosti, Marko Marić, na današnjoj je konferenciji za medije objasnio sportsku politiku kluba koju je dan ranije prezentirao na sjednici Izvršnog odbora.
Ivan Bilić je novi predsjednik Hajduka
KARIJERE
Ivan Bilić je novi predsjednik Hajduka
SPLIT - Ivan Bilić je novi predsjednik Hajduka, objavio je splitski klub. Danas će i službeno biti predstavljen na Poljudu u 12 sati.
Xavi ostaje u Barceloni
TRENERI
Xavi ostaje u Barceloni
BARCELONA - Još krajem siječnja Xavi Hernandez najavio je odlazak s klupe Barcelone. Bio je nezadovoljan i svojim doprinosom rezultatima, koji su bili na skromnom nivou za klub takve tradicije, ali i stavom igrača, odnosno partijama kakve momčad pruža.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE