GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

McEnroe: Novak će sad biti loš momak do kraja karijere

McEnroe: Novak će sad biti loš momak do kraja karijere
INCIDENTI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 07.09.2020 / 08:30
Autor: SEEbiz / NOVA.rs
NEW YORK - John McEnroe jako dobro zna šta znači biti izbačen sa turnira. Amerikancu, bivšem broju jedan, to se takođe dešavalo.

Jedan od takozvanih “loših momaka” svetskog tenisa, čuvena “teniska prznica”, pre 30 godina na Australian Openu doživeo je diskvalifikaciju u meču protiv Šveđanina Mikaela Pernfornsa.

Tada je imao tri opomene za kršenje pravila ponašanja, ali Mac se tu malo zabrojao, sudija je postupio po pravilima i zbog uznemiravanja linijskog sudije, lomljenja reketa i psovanja glavnog sudije, diskvalifikovao Amerikanca koji je bio ubeđen da je imao samo dve opomene.

“Pritisak ga je slomio. Mnogo toga se dešavalo van terena. Očigledno je da ga je to pogodilo i sad, dopadalo mu se to ili ne, smatraće ga do kraja karijere lošim momkom. Biće interesantno kako će se nositi sa tim”, kaže McEnroe.

On kaže da mu je zenimljivo da vidi kako će se sad Novak ponašati u novim okolnostima.

“Nisam rekao da se neće oporaviti od ovoga. Ako prihvati tu ulogu, mogao bi apsolutno da se oporavi. On juri istoriju, pokušava da stigne Rafu Nadala i Rodžera Federera. Mlađi je, svi to znamo. Ima jop mnogo toga da uradi, ali ovo je mrlja u karijeri koju neće moći da obriše, sviđalo mu se ili ne. Sve je u tome kako će se nositi s tim i ići napred. Kakva će biti reakcija drugih tenisera? Kakva će biti reakcija navijača kada budu počeli da se vraćaju u teniske arene? To su sve stvari na koje nemate odgovor… Začuđen sam da je uradio nešto tako nepromišljeno u toj situaciji kad je bio nedvosmisleni favorit”.

ESPN tvrdi da je Novak već na putu ka Rimu gde će igrati pred nastup na Roland Garrosu.

Big Mek kaže da ga je to podsetilo na incident iz 1981. i meča između njega i Bjerna Borga u finalu US Opena, kada je Šveđanin izgubio i nikad više nije igrao na grend slemu.

“Ima šansu na Rolan Garosu, videćemo šta će biti tamo.”

Podsetio je i da nije dobro što se Novak nije pojavio na konferenciji za štampu.

“Morate da se ponašate odgovorno, ovo je smešno. Nema smisla da se ne pojavi jer sam u prošlosti video kako preuzima odgovornost kada mu nije išlo, u ovom slučaju nije tako i to što se nije obratio medijima samo pogoršava stvar. Izvinio se preko Tvitera na putu ka avionu, to nije dovoljno dobro. Ipak, dogodilo se”, rekao je McEnroe.

Bivša velika šampionka, Chris Evert, kaže da je ovo bilo teško leto za broja jedan.

“Imao je baš teško leto i bio je nemaran na mnogo načina, počevši sa Adrija Turom. Bez držanja distance, maski, pokupio je koronavirus. U glavama mnogih je to bilo nesmotreno i sada se dogodilo ovo. Napravio je užasnu grešku, ali nije bilo namerno. Mislim da su navijači takvi da sve opraštaju pa će i ovo proći”, zaključila je Evertova.

Tagovi: John McEnroe, Novak Đoković, US Open, Chris Evert
PROČITAJ I OVO
Goran Tomić ostaje u Emiratima
TRENERI
Goran Tomić ostaje u Emiratima
ZAGREB - Hrvatski trener Goran Tomić (47) potpisao je novi, dvogodišnji ugovor s Al Bataehom, objavio je arapski klub. Tomić je u siječnju ove godine preuzeo momčad.
Barcelona će tužiti Španjolski nogometni savez, sud odlučuje o Yamalovom golu
TRAKAVICA
Barcelona će tužiti Španjolski nogometni savez, sud odlučuje o Yamalovom golu
BARCELONA - Barcelona ne dopušta da se stiša bura nakon El Clasica u kojem je Real slavio 3:2.
Carlos Tevez završio u bolnici
PROBLEMI
Carlos Tevez završio u bolnici
BUENOS AIRES - Bivši argentinski nogometaš i sadašnji trener argentinskog kluba Independiente Carlos Tevez primljen je u utorak u bolnicu zbog jakih bolova u prsima.
Marca: Modrić želi ostati u Realu
MEDIJI
Marca: Modrić želi ostati u Realu
MADRID - Luka Modrić ugovor s madridskim Realom ima do srpnja i još se ne zna u kojem klubu će 38-godišnji veznjak igrati sljedeće sezone. Marca, madridski list blizak Realu, tvrdi da Modrić ne želi promijeniti klub.
Dončić briljirao, Mavsi pobijedili Clipperse
NBA PLAYOFF
Dončić briljirao, Mavsi pobijedili Clipperse
LOS ANGELES - Dallas Mavericksi pobijedili su Clipperse 96-93 u drugoj utakmici doigravanja NBA lige u Los Angelesu, izjednačivši u seriji prvog kola na 1-1.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE