GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Martin: Spreman sam kao zmaj

Martin: Spreman sam kao zmaj
PRED FINALE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 29.07.2021 / 06:59
Autor: SEEbiz / H
TOKIO - Spreman sam kao zmaj, kazao je nakon plasmana u finale samca na OI veslač Damir Martin.

Srebrni u samcu iz Rio de Janeira 2016. godine, hrvatski veslač Damir Martin plasirao se u finale Olimpijskih igara u Tokiju.

Martin je u svojoj polufinalnoj skupini zauzeo drugo mjesto iza odličnog Norvežanina Kjetila Borcha, a ispred Litvanca Mindaugasa Grškonisa.

Već nakon 200-tinjak metara Martin je zasjeo na drugo mjesto, na prvom prolazu bio 94 stotinke iza Borcha, na polovici utrke njegov je zaostatak iznosio 97 stotinki, 500 metara prije cilja 1.28 sekundi, da bi mu na kraju Borch ipak stvorio 2.35 sekundi razlike. No, plasman među šest najboljih ustvari niti u jednom trenutku nije dolazio u pitanje.

Martin se mučio s održavanjem pravca, pa je u nekoliko navrata skrenuo sa staze i pokupio plutače.

"Zadovoljan sam plasmanom u finale, ali veslanjem sigurno ne. Mučio sa se s održavanjem pravca, vjetar me odnio na plutače, kojih sam četiri ili pet vukao. Da nije bilo toga uspio doći Norvežaninu na minimalan zaostatak. Spreman sam kao zmaj. Izveslao sam ovakvu utrku, iako sam vukao bove za sobom. Stvarno sam spreman", kazao je popularni Damšo.

Ovim uspjehom Martin je upotpunio odličan dan za hrvatsko veslanje u Tokiju, ranije u četvrtak su braća Valent i Martin Sinković osvojili naslov olimpijskih pobjednika u dvojcu. Treća je to olimpijska medalja za braću Sinković i to u trećoj različitojh disciplini, 2012. su u Londonu osvojili srebro u četvercu na pariće, a tada je s njima u čamcu bio i Martin, a 2016. u Londonu zlato u dvojcu na pariće.

Martinu, Borchu i Griškonisu u A finalu, koji je na programu u petak u 2.45 sati po hrvatskom vremenu, pridružili su se Grk Stefanos Ntoukousis, koji je ostvario najbolje vrijeme u polufinalima, Danac Sverri Nielsen i Rus Aleksandar Vjazovkin, dok je veliki favorit Nijemac Oliver Zeidler ostao bez finala jer je u cilj ušao kao četvrti.

Fotografija: Reuters

Tagovi: Damir Martin, veslanje, Kjetil Borch, Mindaugas Grškonis
PROČITAJ I OVO
Murray sa zvukom sirene nokautirao Lakerse
NBA PLAYOFF
Murray sa zvukom sirene nokautirao Lakerse
DENVER - Denver Nuggetsi nadoknadili su 20 koševa manjka iz treće četvrtine i pobijedili sa 101:99 Los Angeles Lakerse ubačajem Jamala Murrayja sa zvukom sirene za prednost od 2:0 u prvom krugu doigravanja Zapadne konferencije NBA lige.
Fabio Cannavaro novi je trener Udinesea
TRENERI
Fabio Cannavaro novi je trener Udinesea
UDINE - Talijanski nogometni klub Udinese će nakon Gabriela Cioffija voditi bivši svjetski prvak i osvajač Zlatne lopte Fabio Cannavaro, objavio je klub na svojoj web stranici.
Veselin Vujović više nije trener Nexea
NEOČEKIVANO
Veselin Vujović više nije trener Nexea
NAŠICE - Uprava RK NEXE-A i trener Veselin Vujović danas su donijeli odluku o prekidu suradnje.
Zagreb pronašao pojačanje u Srbiji
RUKOMET
Zagreb pronašao pojačanje u Srbiji
ZAGREB - Povremeni srpski 29-godišnji rukometni reprezentativac Mihajlo Radojković u sljedećoj će sezoni nositi dres Zagreba, priopćili su iz hrvatskog prvaka.
Joao Cancelo na meti kritika zbog predstave protiv Reala
KRITIKE
Joao Cancelo na meti kritika zbog predstave protiv Reala
BARCELONA - Iako je većina navijača Barcelone kivna na sudiju Cesara Sotoa Grada za poraz od Real Madrida u sinoć odigranom El Clasicu, legendarni nizozemski nogometaši Marco van Basten i Ronald de Boer obrušili su se na drugog "stvarnog" krivca.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE