GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Marko Đira odlazi iz Dinama

Marko Đira odlazi iz Dinama
ODLAZAK
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 01.02.2023 / 09:49
Autor: SEEbiz / Sportske novosti
ZAGREB - Marko Đira (23) sporazumno je raskinuo ugovor s Dinamom. Mladi defenzivni veznjak Modrih koji je prošlu sezonu proveo na posudbi u Kopru nije više član plave svlačionice.

Za one koji se možda ne sjećaju, Đira je svojevremeno bio u plavom domu apsotrofiran kao veliki talent, kojeg su nazivali ‘novi Ademi‘. Kod Nenada Bjelice imao i minutažu u Ligi prvaka, igrao je u tri utakmice (protiv Šahtara u Maksimiru, Atalante u Milanu i najviše, 31 minutu, protiv Manchester Cityja u Zagrebu). Nekoliko puta bio je i član udarne postave.

Da se radi o dečku u kome su u Maksimirkoj 128 vidjeli talent koji će biti značajan faktor i možda u budućnosti donijeti veliku zaradu, najbolje se vidjelo po tome što je u ožujku 2020. godine potpisao petogodišnji ugovor koji je imao vijek trajanja do lipnja 2025. godine. A taj poboljšani ugovor je potpisan dok mu je još trajao stari koji je isticao u lipnju 2024. godine. Dakle, kad se potpsuje ‘jači‘ ugovor dok još traje stari, znači da se radi o igraču kojeg se zbog kvalitete želi što duže vezati uz klub.

Međutim, kad je Đira u pitanju, stvari nisu išle onako kako se zamišljalo. Da bi imao veću minutažu i više utakmice već u kolovozu 2020. godine odlazi na posudbu u Lokomotivu gdje se nije naigrao, a kasnije završava na još jednoj posudbi u Kopru.

Po onome što smo uspjeli saznati, dečko iz Skradina ima nekoliko ponuda za nastavak karijere. Jedna opcija je povratak u Šibenik, klub u kojem je počeo karijeru i iz kojeg je stigao u Dinamo. Ali spominju se i mogućnost odlaska u SAD, ima zainteresiranih u MLS-u, kao i u Turskoj.

Tagovi: Marko Đira, Dinamo
PROČITAJ I OVO
Liverpool odustao od Xabija Alonsa
ODUSTAJANJE
Liverpool odustao od Xabija Alonsa
LIVERPOOL - Čelnici Liverpoola su izgubili strpljenje i odlučili su dići ruke od Xabija Alonsa, te je sada sigurno da španjolski stručnjak neće naslijediti Jürgena Kloppa na klupi Redsa.
Kukoč: Igrači su danas razmaženi
DIJAGNOZA
Kukoč: Igrači su danas razmaženi
BEOGRAD - Toni Kukoč, specijalni gost Sport Kluba, pratio je uzbudljivu utakmicu u "Areni" koju je Partizan na kraju izgubio od Olympiacosa, ali i nasmijao izjavom o potencijalnom trenerskom angažmanu Željka Obradovića u NBA ligi.
Đoković o raskidu s Ivaniševićem: Došlo je do zasićenja
REAKCIJE
Đoković o raskidu s Ivaniševićem: Došlo je do zasićenja
BEOGRAD - Novak Đoković i Goran Ivanišević prekinuli su suradnju nakon šest godina. Neočekivanu vijest na svom je Instagramu podijelio Đoković, koji se biranim riječima oprostio od svog dojučerašnjeg trenera.
Kukoč toplo dočekan u beogradskoj Areni
DOBRODOŠLICA
Kukoč toplo dočekan u beogradskoj Areni
BEOGRAD - Košarkaši Partizana sastaju se sa Olimpijakosom u meču 32. kola Evrolige, a uz teren je i hrvatska NBA legenda.
Ostaje li Livaković u Fenerbahčeu?
POST FESTUM
Ostaje li Livaković u Fenerbahčeu?

ISTANBUL - Puno se priča o odlasku hrvatskog golmana Dominika Livakovića iz Fenerbahčea nakon navijačkih nereda u utakmici protiv Trabzonspora.

@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE