GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Marko Brkljača potpisao za Dinamo

Marko Brkljača potpisao za Dinamo
VELIKI TALENT
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 01.07.2022 / 11:21
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Sjajni talentirani vezni igrač Marko Brkljača, jedan od najvećih mladih talenata u svijetu, novi je igrač Dinama.

Marko je rođen 2004. godine u Zadru, a karijeru je kao dijete započeo u klubu NK Velebit Benkovac. Nakon toga stigao je u redove Hajduka gdje je uz svoj nogometni razvoj kroz nekoliko godina prošle sezone kao član juniorske momčadi nastupao u Ligi prvaka mladih. Brkljača je kontinuirano i član mlađih uzrasta reprezentacije Hrvatske u kojima se već susreo s nekim od novih (mladih) suigrača iz Dinama.

U tradicionalnom izboru cijenjenog britanskog medija ''The Guardian'' naziva ''Next generation'' Marko je 2021. godine uvršten na listu TOP 60 mladih talenata u svjetskom nogometu. Njegova igračka vrlina svakako je to što je, uz svoj talent, svestrani igrač u veznom redu i pokriva više pozicija, uz preciznu ljevicu i odlično snalaženje u duelima. Svojim igrama i potezima već je ranije oduševljavao sve ljubitelje nogometa, ali i stručnjake iz domaćeg i svjetskog nogometa.

Podsjetimo, iz redova Dinama mnogi su mladi talentirani igrači kroz posljednjih desetak godina bili uvršteni na popis talenata ''Next generation'', a svakako izdvajamo Danija Olma (izbor 2015.) i Joška Gvardiola (izbor 2019.) koji su kroz svoj nogometni put zahvaljujući talentu, trudu i radu stigli do prve momčadi Dinama, postali standardni prvotimci kao iznimno mladi igrači, svojim prezentacijama apsolutno zasluženo kao dio momčadi ostvarili sjajne rezultate s hrvatskim prvakom u domaćim i europskim natjecanjima te naposljetku obojica nastavili karijeru u respektabilnom bundesligaškom klubu RB Leipzig.

Dodatna zanimljivost je to što su u Dinamu veliku karijeru napravili igrači koji dolaze iz zadarskog okruženja – Luka Modrić, Šime Vrsaljko, Dominik Livaković.

- Prvi dojmovi su odlični, jako sam sretan i zadovoljan zbog dolaska u Dinamo. Sad je sve na meni, trebam se dokazati u nogometnom smislu. Želja mi je izboriti svoje mjesto, nametnuti se i pokazati što znam i zašto sam došao. Volio bih u budućnosti zaigrati u HNL-u i Europi. Dinamo ima veliku kvalitetu, mislim da će sve biti kako treba u novoj sezoni, pod time mislim da će klub biti prvak Hrvatske ponovno i da će biti uspješan u europskim natjecanjima. Veselim se svemu što je ispred mene. Siguran sam da mogu napredovati i dati Dinamu svoj doprinos. Htio bih ovom prilikom zahvaliti Hajduku na svom nogometnom znanju i iskustvu koje sam tamo stekao posljednjih godina - izjavio je Marko po dolasku u zagrebački klub.

Foto: Luka Stanzl/Pixsell

Tagovi: Marko Brkljača, Dinamo, Hajduk, Joško Gvardiol, Dani Olmo
PROČITAJ I OVO
Goran Tomić ostaje u Emiratima
TRENERI
Goran Tomić ostaje u Emiratima
ZAGREB - Hrvatski trener Goran Tomić (47) potpisao je novi, dvogodišnji ugovor s Al Bataehom, objavio je arapski klub. Tomić je u siječnju ove godine preuzeo momčad.
Barcelona će tužiti Španjolski nogometni savez, sud odlučuje o Yamalovom golu
TRAKAVICA
Barcelona će tužiti Španjolski nogometni savez, sud odlučuje o Yamalovom golu
BARCELONA - Barcelona ne dopušta da se stiša bura nakon El Clasica u kojem je Real slavio 3:2.
Carlos Tevez završio u bolnici
PROBLEMI
Carlos Tevez završio u bolnici
BUENOS AIRES - Bivši argentinski nogometaš i sadašnji trener argentinskog kluba Independiente Carlos Tevez primljen je u utorak u bolnicu zbog jakih bolova u prsima.
Marca: Modrić želi ostati u Realu
MEDIJI
Marca: Modrić želi ostati u Realu
MADRID - Luka Modrić ugovor s madridskim Realom ima do srpnja i još se ne zna u kojem klubu će 38-godišnji veznjak igrati sljedeće sezone. Marca, madridski list blizak Realu, tvrdi da Modrić ne želi promijeniti klub.
Dončić briljirao, Mavsi pobijedili Clipperse
NBA PLAYOFF
Dončić briljirao, Mavsi pobijedili Clipperse
LOS ANGELES - Dallas Mavericksi pobijedili su Clipperse 96-93 u drugoj utakmici doigravanja NBA lige u Los Angelesu, izjednačivši u seriji prvog kola na 1-1.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE