GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Mario Mandžukić objavio kraj karijere

Mario Mandžukić objavio kraj karijere
OPROŠTAJ
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 03.09.2021 / 22:06
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Mario Mandžukić objavio je kraj igračke karijere.

Jedan od najvećih hrvatskih igrača svih vremena poslije sedamnaest godina oprostio se pismom koje prenosimo u cijelosti.

''Dragi mali Mario,

dok obuvaš ove kopačke, svoje prve u životu, ne možeš ni zamisliti što ćeš sve ostvariti u nogometu. Zabijat ćeš golove na najvećim pozornicama i u dresovima najvećih klubova osvajati najveće trofeje. U dresu najvećeg ponosa, hrvatske reprezentacije, ispisat ćeš neke od najvažnijih trenutaka hrvatskog sporta.

Uspjet ćeš jer ćeš na svom putu imati puno ljudi koji će ti pomoći - suigrače s kojima ćeš se boriti, trenere od kojih ćeš učiti, navijače koji će te bodriti te obitelj, menadžera i prijatelje koji će uvijek biti uz tebe. Svima njima bit ćeš zauvijek zahvalan!

A prije svega, uspjet ćeš jer ćeš uvijek davati sve od sebe, i na kraju karijere, na to ćeš biti najviše ponosan. Za nogomet ćeš puno žrtvovati, ali znat ćeš da je bilo vrijedno zbog nevjerojatnih trenutaka koje si doživio.

Prepoznat ćeš pravi trenutak za završiti igračku karijeru, staviti ove kopačke u vitrinu i bit ćeš sretan što za ničime ne žališ. Nogomet će uvijek biti dio tvog života, ali veselit ćeš se novom poglavlju.

Uživaj!

Tvoj veliki Mario

P.S. Ako nekad budeš igrao protiv Engleske u polufinalu SP-a, budi koncentriran tamo negdje oko 109. minute.''


Mario Mandžukić je nogomet počeo igrati sa šest godina u Ditzingenu u Njemačkoj, gdje je živio do desete godine, a onda je stigao u Slavonski Brod i priključio se Marsoniji. Tamo se zadržao do 2005. uz godinu dana boravka u brodskom Željezničaru.

Klasu je pokazao u NK Zagrebu, gdje je u dvije godine izazvao interes Dinama i otišao u Maksimir za milijun i pol eura. Prvi inozemni transfer bio mu je onaj u Wolfsburg 2010. za sedam milijuna eura, a nakon dvije godine odlazi u Bayern.

U Bavarskoj je ostvario najveće uspjehe, osvojivši dvije duple krune uz Ligu prvaka i postigavši gol u finalu protiv Borussije Dortmund, ali i Svjetsko klupsko prvenstvo, UEFA-in superkup i njemački superkup.

Zatim je otišao u Atletico, koji ga je platio 22 milijuna eura. U Madridu se zadržao samo godinu dana i otišao u Juventus, gdje je kao igrač ostavio najdublji trag.

Četverogodišnje razdoblje sa 162 utakmice, uvjerljivo najviše u bilo kojem klubu, okrunio je s 44 gola i 17 asistencija. Postao je miljenik navijača, a onda ga se Maurizio Sarri odrekao i, nakon veličanstvenog uspjeha s Hrvatskom na Mundijalu u Rusiji, otišao je u katarski Al Duhail.

Kad je vidio da to nije ono što je očekivao, nakon svega sedam utakmica, prihvatio je poziv velikog Milana koji mu je bio zadnji klub u čudesnoj karijeri.

Odigrao je 426 profesionalnih utakmica i zabio 166 golova za klubove, imao je 89 nastupa i postigao 33 gola za A reprezentaciju Hrvatske, među kojima i onaj najvažniji: Englezima u produžecima za finale Svjetskog prvenstva.

Tagovi: Mario Mandžukić, Dinamo, NK Zagreb, Bayern, Juventus, Atletico Madrid, hrvatska nogometna reprezentacija
PROČITAJ I OVO
Sergej Barbarez novi izbornik nogometne reprezentacije BiH
IZBORNIK
Sergej Barbarez novi izbornik nogometne reprezentacije BiH
SARAJEVO - Sergej Barbarez novi je izbornik nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine, a na tu ga je poziciju u petak imenovao Izvršni odbor Nogometnog saveza BiH sa zadaćom da u naredne četiri godine konsolidira stanje i pokuša prekinuti niz stalnih poraza u kvalifikacijama za međunarodna natjecanja.
Kawhi Leonard i dalje upitan za start doigravanja
NBA
Kawhi Leonard i dalje upitan za start doigravanja
LOS ANGELES - Los Angeles Clippers službeno su objavili kako i dalje nije poznato hoće li najbolji igrač ovog NBA sastava Kawhi Leonard biti spreman za start doigravanja.
Mundo Deportivo: Zidane je novi trener Bayerna
MEDIJI
Mundo Deportivo: Zidane je novi trener Bayerna
MADRID - Nakon što je napravio fenomenalan posao s Realom u kratkom razdoblju kao trener, Zinedine Zidane okreće novi list i trebao bi postati novi trener Bayerna, tvrdi španjolski Mundo Deportivo.
Italija ima sigurnih pet klubova u Ligi prvaka
KOEFICIJENTI
Italija ima sigurnih pet klubova u Ligi prvaka
ZAGREB - Nakon odigranih uzvratnih četvrtfinalnih utakmica nogometne Europske lige i Konferencijske lige postalo je i definitivno poznato da će iduće sezone u Ligi prvaka talijanski nogomet imati pet svojih predstavnika.
Vujošević: Vučič želi da uništi Partizan
SASVIM OTVORENO
Vujošević: Vučič želi da uništi Partizan
BEOGRAD - Proslavljeni trener Duško Vujošević u "360 stepeni" na N1 govorio je o navijačima, Partizanu i "ratu" sa Aleksandrom Vučićem.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE