GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Marino Marić: Novinari, zgazite nas

Marino Marić: Novinari, zgazite nas
RUKOMET
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 24.01.2021 / 13:29
Autor: SEEbiz / Sportske novosti
KAIRO - Hrvatska rukometna reprezentacija u subotu je doživjela jedan od najtežih poraza u svojoj novijoj povijesti. Izgubili su Kauboji od Argentine (19:23) i opasno ugrozili plasman u četvrftinale, a izbornik Lino Červar je nakon susreta podnio ostavku.

"Preuzimam na sebe odgovornost, bez obzira na sve. Ovo je nedopustivo i neka se polako počne spremati netko tko će me zamijeniti. Ja samo svoje dao, nisam spreman za dalje", rekao je još 'vrući' Červar u kameru RTL-a

U 11 sati održana je konferencija za novinare u stožeru hrvatske reprezentacije, a najavljeni su jedan od članova stručnog stožera te jedan reprezentativac. Međutim, pred novinarima se nije pojavio Lino Červar već njegov prvi pomoćnik Hrvoje Horvat, s Marinom Marićem.

"Sigurno je da nakon onog mučenja na terenu nije lagano ući u novi dan. Tragedija je što smo izgubili od Argentine, ali prerano je sada da podvlačimo crtu. Ni prije smo se puno puta znali izvući. Htio bih naglasiti da je kroz cijeli turnir postojala i želja i htjenje, to se vidi po obrani. U napadu jednostavno nije bilo dovoljno kvalitete. Momčad je svjesna da smo podbacili, ali što je tu je, moramo skupiti glave. Moramo napraviti ratnu atmosferu protiv Danske", rekao je Horvat.

Kratko je prokomentirao i ostavku Line Červara.

"Razgovarao sam s Linom, prvenstvo još nije gotovo i nema vremena za kukanje i očajavanje. Ne bih komentirao njegove riječi, je li ostaje nakon prvenstva. To pitanje nije za mene, čut ćete informacije na vrijeme", rekao je Horvat i opisao zdravstveno stanje igrača.

"Vidjet ćemo nakon jutarnjih terapija i treninga kako je Karačić zdravstveno, je li obnovio ozljedu. A crijevne viroze se isto riješavamo i ako Karačić bude u redu, taj zdravstveni karton će izgledati malo bolje".

Jedno od pitanja bilo je ono o brojnim improvizacijama na SP-u.

'Znamo da to nije pitanje za tebe, ali Jaganjac je bio desni vanjski, Horvat i Čupić često nisu igrali na svojim pozicijama, bilo je svega, dosta stvari koje nikad prije nismo probali smo sada improvizirali.Kako igrači mogu tako steći samopouzdanje?'

"Istina je, pogotovo to važi za mlade igrače. Nije lako igrati Svetsko prvenstvo, treba brze prilagodbe i svega", rekao je Horvat.

Ponajbolji igrač Hrvatske na SP-u Marino Marić opisao je stanje u svlačionici.

"Ja bih volio da nas vi novinari zgazite, a da mi uđemo u četvrtfinale. Mislio sam da se Japan neće ponoviti, imali smo u glavi da nam dolazi Argentina i znali smo da će biti teško. No nismo mogli zamisliti da ćemo drugi gol zabiti tek u 13. minuti. Problem cijele utakmice je bio naš napad. Ako zabiješ Argentini 10 golova, to je premalo. Nismo isti igrači kada krene takav stres i panika. Probali smo razbiti zonu, ali nije išlo. Možda i ja sada pričam neke gluposti, ali to je moje viđenje", rekao je Marić.

Tagovi: Marino Marić, Zlatko Horvat, Lino Červar, Halil Jaganjac
PROČITAJ I OVO
Kukoč toplo dočekan u beogradskoj Areni
DOBRODOŠLICA
Kukoč toplo dočekan u beogradskoj Areni
BEOGRAD - Košarkaši Partizana sastaju se sa Olimpijakosom u meču 32. kola Evrolige, a uz teren je i hrvatska NBA legenda.
Ostaje li Livaković u Fenerbahčeu?
POST FESTUM
Ostaje li Livaković u Fenerbahčeu?

ISTANBUL - Puno se priča o odlasku hrvatskog golmana Dominika Livakovića iz Fenerbahčea nakon navijačkih nereda u utakmici protiv Trabzonspora.

Hrvatska i dalje deseta na FIFA ljestvici
RANGIRANJA
Hrvatska i dalje deseta na FIFA ljestvici
ZAGREB - Budući da je ožujak većini najjačih svjetskih reprezentacija poslužio za odigravanje prijateljskih utakmica, koje ne donose puno bodova, velikih promjena na FIFA ljestvici nakon odrađenog reprezentativnog termina nije bilo.
Armenulić: Dobro je da je Đoković otpustio Ivaniševića
RIJEČ AUTORITETA
Armenulić: Dobro je da je Đoković otpustio Ivaniševića
BEOGRAD - Bivši izbornik Davis kup reprezentacije Jugoslavije Radmilo Armenulić prokomentirao je prekid suradnje Novaka Đokovića i Gorana Ivaniševića.
Modrić napušta Real na kraju sezona
ODLAZAK
Modrić napušta Real na kraju sezona
MADRID - Toni Kroos dogovorio je nastavak suradnje s Real Madridom za još jednu sezonu i samo se čeka potpis novog ugovora, a njegovim stopama će u sljedećeg tjedna krenuti veterani Nacho Fernandez i Lucas Vazquez. Luke Modrića nema u tim planovima 'kraljeva'.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE