GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Marin Čilić poražen na US Openu

Marin Čilić poražen na US Openu
TENIS
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 06.09.2020 / 09:06
Autor: SEEbiz / H
NEW YORK - Hrvatski tenisač Marin Čilić nije se uspio plasirati u osminu finala US Opena nakon što je u susretu 3. kola izgubio pod Austrijanca Dominca Thiema sa 2-6, 2-6, 6-3, 3-6.

Meč je igran na Arthur Ashe stadionu na kojem je Čilić 2014. u finalu pobijedio Japanca Keia Nishikorija i osvojio svoj jedini Grand Slam naslov.

Nažalost, ovoga puta pobjeda je otišla na suparničku stranu. Bio je to njihov treći međusobni susret i treća pobjeda 26-godišnjeg Austrijanca nakon što je bio bolji u Brisbaneu 2016. i prošle godine u Montrealu.

Baš kao i u prvom kolu protiv Amerikanca Denisa Kudle, Čilić je i protiv drugog nositelja izgubio prva dva seta. Protiv Kudle se uspio vratiti, no ne i protiv Thiema.

Loše je krenulo za Marina. Već u prvom gemu je izgubio servis. Uspio je spasiti dvije lopte za obrat, ali ne i treću. Pri rezultatu 4-2 još jednom je izgubio servis i set je otišao u nepovrat. Treći tenisač svijeta je nakon svega pola sata igre poveo sa 1-0.

U drugom setu je krenulo još gore. Austrijanac je s dva breaka u nizu poveo 4-0 i potom mirno priveo set kraju. Nakon 65 minuta igre Thiem je imao 2-0 u setovima i činilo se kako će sve biti brzo gotovo. Austrijanac je u tim trenucima igrao fantastično, a pomogao mu je i Marin sa 17 neprisiljenih pogrešaka i lošim servisom.

Čilić je u trećem setu napokon pokazao tragove buđenja i podigao igru na viši nivo. Proradio je servis, a smanjio je i broj pogreška.

Bolja igra donijela mu je ploda i pri rezultatu 3-2 stigao je do prvog breaka u meču. Austrijanac je kod 5-3 imao dvije break lopte za povratak u set, ali ih nije uspio iskoristiti i Čilić je nakon 44 minute igre dobio treći set sa 6-3.

U četvrtom setu Marin je prvi stigao do prilike. Pri rezultatu 2-2 imao je tri break lopte, ali nažalost, niti jednu nije iskoristio. Već u idućem gemu stigla je kazna, Thiem je svoju priliku iskoristio i poveo je 4-2.

Marin je kod 5-3 imao velikih 40-15 i dvije vezane break lopte za povratak u susret, no Austrijanac je odigrao dva sjajna poena za izjednačenje, a potom još dva za konačnu pobjedu nakon dva sata i 30 minuta igre.

Idući Thiemov protivnik bit će Kanađanin Felix Auger-Aliassime.

Nešto ranije svoj nastup na US Openu zaključila je i Donna Vekić koja je u dvoboju 3. kola izgubila od Bugarke Cvetane Pironkove sa 4-6, 1-6.

Bio je to njihov četvrti međusobni susret i četvrta pobjeda 32-godišnje bugarske tenisačice. Sve četiri pobjede je ostvarila na tvrdoj podlozi i sve četiri bez izgubljenog seta nakon što je slavila sa 6-1, 6-0 u Sydneyu (2015), 6-2, 7-5 u Indian Wellsu (2016) i 6-2, 6-1 u San Antoniju (2016).

Zanimljivo, Pironkova se ove godine vratila tenisu nakon trogodišnje pauze tijekom koje je postala majka, ali i poduzetnica.

Dobivši sina Aleksandera u ožujku 2018. godine nije previše razmišljala o povratku tenisu, već je pokrenula vlastitu liniju odjeće. Međutim, početkom ove godine se ipak odlučila vratiti na teren, a uslijed brojnih otkaza (23 iz Top 100) upala je direktno na US Open i pretvorila se u jednu od najboljih priča.

Pobjedom protiv Vekić probila se među 16 najboljih izjednačivši svoj prethodni najbolji rezultat na US Openu iz 2012. Vekić, nažalost nije uspjela ponoviti četvrtfinale iz prošle godine.

U prvom setu obje su tenisačice držale svoj servis do rezultata 3-3. Tada je Bugarka načinila break za 4-3, no Vekić je uzvratila izjednačivši na 4-4. Nažalost, uslijedio je novi break Pironkove koju novu priliku nije propustila. Mirno je odservirala za 6-4 u prvom setu.

U drugom setu igra hrvatske tenisačice se raspala. Pironkova je čak tri puta Donni oduzela servis za uvjerljivih 6-1.

Tagovi: Marin Čilić, US Open
PROČITAJ I OVO
Liverpool odustao od Xabija Alonsa
ODUSTAJANJE
Liverpool odustao od Xabija Alonsa
LIVERPOOL - Čelnici Liverpoola su izgubili strpljenje i odlučili su dići ruke od Xabija Alonsa, te je sada sigurno da španjolski stručnjak neće naslijediti Jürgena Kloppa na klupi Redsa.
Kukoč: Igrači su danas razmaženi
DIJAGNOZA
Kukoč: Igrači su danas razmaženi
BEOGRAD - Toni Kukoč, specijalni gost Sport Kluba, pratio je uzbudljivu utakmicu u "Areni" koju je Partizan na kraju izgubio od Olympiacosa, ali i nasmijao izjavom o potencijalnom trenerskom angažmanu Željka Obradovića u NBA ligi.
Đoković o raskidu s Ivaniševićem: Došlo je do zasićenja
REAKCIJE
Đoković o raskidu s Ivaniševićem: Došlo je do zasićenja
BEOGRAD - Novak Đoković i Goran Ivanišević prekinuli su suradnju nakon šest godina. Neočekivanu vijest na svom je Instagramu podijelio Đoković, koji se biranim riječima oprostio od svog dojučerašnjeg trenera.
Kukoč toplo dočekan u beogradskoj Areni
DOBRODOŠLICA
Kukoč toplo dočekan u beogradskoj Areni
BEOGRAD - Košarkaši Partizana sastaju se sa Olimpijakosom u meču 32. kola Evrolige, a uz teren je i hrvatska NBA legenda.
Ostaje li Livaković u Fenerbahčeu?
POST FESTUM
Ostaje li Livaković u Fenerbahčeu?

ISTANBUL - Puno se priča o odlasku hrvatskog golmana Dominika Livakovića iz Fenerbahčea nakon navijačkih nereda u utakmici protiv Trabzonspora.

@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE