GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Maribor želi Dinamovca koji nije u prvom planu kod Čačića

Maribor želi Dinamovca koji nije u prvom planu kod Čačića
ŽELJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 22.08.2022 / 17:31
Autor: SEEbiz / H
MARIBOR - Damir Krznar prije tjedan dana postao je novi trener aktualnog slovenskog prvaka Maribora. Prvu ligašku utakmicu vodio je u nedjelju, kada je njegova momčad na domaćem terenu remizirala 2:2 s Celjem i tako se nakon šestog kola s četiri boda smjestila tek na osmo mjesto prvenstva u kojem se natječe deset klubova.

Bivši Dinamov trener pokušat će izvući slovenskog velikana iz krize, a pomoć je potražio upravo u Dinamu. Tako je na konferenciji za medije nakon ogleda protiv Celja otkrio da je veznjak zagrebačkog kluba Marko Tolić (26) vrlo blizu prelasku u Maribor.

"Marko je naša velika želja. Ništa još nije službeno potvrđeno, ali nadam se da će se transfer ubrzo realizirati", rekao je Krznar. Tolić bi u Sloveniju trebao otići na posudbu, i to nakon uzvrata protiv Bodo/Glimta. "Ugovor je tajna, ali nigdje ne stoji da Maribor neće zaraditi na ovoj posudbi", prokomentirao je Krznar.

Tolić je u Dinamo stigao u ljeto 2020. godine iz Lokomotive za 300 tisuća eura, ali otada nije dobivao veliku minutažu. I sam Krznar je Slovencima naglasio da tijekom njegovog mandata u Dinamu, od ožujka do prosinca 2021., Tolić nije mnogo igrao, no da mu je bilo lakše dovesti igrača kojeg je trenirao i kojeg dobro poznaje.

"Treba nam jedan takav nogometaš koji također jako dobro dolazi u šanse iz drugog plana. S njim će se kadar sigurno obogatiti, dat će nam više raznolikosti", poručio je Krznar pred slovenskim novinarima.

Tolić je ove sezone na terenu proveo tek 56 minuta - 11 u ogledu drugog kola SuperSport HNL-a protiv Slaven Belupa te prvih 45 minuta u prošlotjednom derbiju s Osijekom. U Dinamu je u protekle dvije sezone skupio 61 nastup, ali prosječno je na terenu boravio tek nešto više od 28 minuta. U tom periodu ostvario je učinak od osam golova i tri asistencije.

Jedan od tih pogodaka bio je vrlo važan za Dinamov naslov prvaka Hrvatske prošle sezone. U predzadnjem kolu pogodio je za 1:0 protiv Šibenika u pobjedi 2:0, koja je momčadi Ante Čačića donijela titulu pa derbi s Hajdukom u zadnjem kolu nije odlučivao ni o čemu.

Slovenski novinari pitali su Krznara radi li se i na posudbi još jednog Dinamovog igrača, Daniela Štefulja. Ipak, Krznar je naglasio kako na poziciji lijevog beka ima dovoljno rješenja te Štefulj trenutno nije opcija.

Slovenski mediji naglašavaju da nakon Tolića Maribor po pravilima smije posuditi još dva igrača iz Dinama. "Nakon Tolića Krznar će iz Maksimira moći izmamiti još neke bisere, ali vidjet ćemo uskoro", piše Maribor24.

Tagovi: Maribor, Damir Krznar, Marko Tolić, Dinamo
PROČITAJ I OVO
Liverpool odustao od Xabija Alonsa
ODUSTAJANJE
Liverpool odustao od Xabija Alonsa
LIVERPOOL - Čelnici Liverpoola su izgubili strpljenje i odlučili su dići ruke od Xabija Alonsa, te je sada sigurno da španjolski stručnjak neće naslijediti Jürgena Kloppa na klupi Redsa.
Kukoč: Igrači su danas razmaženi
DIJAGNOZA
Kukoč: Igrači su danas razmaženi
BEOGRAD - Toni Kukoč, specijalni gost Sport Kluba, pratio je uzbudljivu utakmicu u "Areni" koju je Partizan na kraju izgubio od Olympiacosa, ali i nasmijao izjavom o potencijalnom trenerskom angažmanu Željka Obradovića u NBA ligi.
Đoković o raskidu s Ivaniševićem: Došlo je do zasićenja
REAKCIJE
Đoković o raskidu s Ivaniševićem: Došlo je do zasićenja
BEOGRAD - Novak Đoković i Goran Ivanišević prekinuli su suradnju nakon šest godina. Neočekivanu vijest na svom je Instagramu podijelio Đoković, koji se biranim riječima oprostio od svog dojučerašnjeg trenera.
Kukoč toplo dočekan u beogradskoj Areni
DOBRODOŠLICA
Kukoč toplo dočekan u beogradskoj Areni
BEOGRAD - Košarkaši Partizana sastaju se sa Olimpijakosom u meču 32. kola Evrolige, a uz teren je i hrvatska NBA legenda.
Ostaje li Livaković u Fenerbahčeu?
POST FESTUM
Ostaje li Livaković u Fenerbahčeu?

ISTANBUL - Puno se priča o odlasku hrvatskog golmana Dominika Livakovića iz Fenerbahčea nakon navijačkih nereda u utakmici protiv Trabzonspora.

@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE