GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Manchester United osvojio trofej nakon šest godina

Manchester United osvojio trofej nakon šest godina
NAPOKON
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 26.02.2023 / 20:12
Autor: SEEbiz / index.hr
ZAGREB - Manchester United pobijedio je Newcastle 2:0 u finalu Liga kupa na Wembleyju.

Prvi gol postigao je Casemiro udarcem glavom na ubačaj Lukea Shawa u 33. minuti, a konačan rezultat je šest minuta kasnije postavio Sven Botman, koji je u autogol pretvorio udarac Marcusa Rashforda. Gol Newcastlea sjajno je branio osporavani Loris Karius, kojem je ovo bila prva utakmica na golu nakon dvije godine.

Liga kup je najmanje važno od tri engleska natjecanja, posebno velikanima, ali ove godine je nosio ogroman ulog za oba finalista. Newcastle pod novim saudijskim vlasnicima pogonjen njihovim beskonačnim bogatstvom ide prema Ligi prvaka, ali i dalje čeka trofej još od 1969., kada je osvojio Kup velesajamskih gradova. Ovdje je zato imao najbolju priliku, ali mu je oduzeo Manchester United.

Jedan od najvećih i najtrofejnijih klubova na svijetu je ponižavajuće dugo, još od 2017. i osvajanja Europa lige, čekao podizanje ikakvog pehara. Dočekao ga je napokon danas, nakon što je od posljednjeg laureata Josea Mourinha potrošio pet trenera i milijardu eura. Toliko je naime tijekom trofejne suše dao za nove igrače.

Tagovi: Manchester United, Casemiro, Luke Shaw
PROČITAJ I OVO
Marca: Modrić želi ostati u Realu
MEDIJI
Marca: Modrić želi ostati u Realu
MADRID - Luka Modrić ugovor s madridskim Realom ima do srpnja i još se ne zna u kojem klubu će 38-godišnji veznjak igrati sljedeće sezone. Marca, madridski list blizak Realu, tvrdi da Modrić ne želi promijeniti klub.
Dončić briljirao, Mavsi pobijedili Clipperse
NBA PLAYOFF
Dončić briljirao, Mavsi pobijedili Clipperse
LOS ANGELES - Dallas Mavericksi pobijedili su Clipperse 96-93 u drugoj utakmici doigravanja NBA lige u Los Angelesu, izjednačivši u seriji prvog kola na 1-1.
Penava o pregovorima s Mostom: Nema zle krvi
PREGOVORI
Penava o pregovorima s Mostom: Nema zle krvi
ZAGREB - Komentirajući pregovore sa SDP-om, predsjednik Domovinskog pokreta Ivan Penava kazao je kako su bili konstruktivni.
Rangnick u fokusu kao potencijalni trener Bayerna
TRENERI
Rangnick u fokusu kao potencijalni trener Bayerna
MUNCHEN - Izbornik Austrije Ralf Rangnick glavni je kandidat da preuzme vodstvo Bayern Münchena od ljeta nadalje umjesto Thomasa Tuchela, prema njemačkim medijskim izvješćima u utorak.
Hajduk pronašao novog predsjednika Uprave?
KADROVI
Hajduk pronašao novog predsjednika Uprave?
SPLIT - Petnaestak dana nakon odlaska Lukše Jakobušića iz Hajduka, navodno je poznat i njegov nasljednik.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE