GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Manchester City se približio Arsenalu na tri boda

Manchester City se približio Arsenalu na tri boda
PREMIERSHIP
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 15.04.2023 / 21:19
Autor: SEEbiz
MANCHESTER - U susretu 31. kola engleskog nogometnog prvenstva Manchester City je pobijedio Leicester City sa 3-1 smanjivši zaostatak za vodećim Arsenalom na tri boda.

Aktualni engleski prvak je sav posao obavio u prvih 25 minuta susreta postigavši tri gola. U nastavku susreta "Građani" su maknuli "nogu s gasa" okrenuvši se mislima prema uzvratnom susretu četvrtfinala Lige prvaka protiv Bayerna koji je na rasporedu u srijedu.

City je poveo u petoj minuti golom Johna Stonesa, na 2-0 je povisio Erling Haaland u 13. minuti iz jedanaesterca, da bi 12 minuta kasnije sjajni Norvežanin zabio još jedan gol. Haaland je ove sezone zabio već 47 pogodaka u svim natjecanjima. Kelechi Iheanacho je smanjio u 75. minuti.

Ovom pobjedom City se približio lideru Arsenalu na tri boda zaostatka, no "Topnike" u nedjelju očekuje gostovanje kod West Hama. Dodajmo i kako City ima susreta manje, a odluka o prvaku mogla bi se riješiti u njihovom izravnom sudaru na Etihadu 26. travnja.

Kolo su obilježili domaći porazi Chelsea i Tottenhama, te nastavak pobjedničke serije Aston Ville.

Nogometaši Chelsea nastavili su seriju očajnih rezultata nakon što su na Stamford Bridgeu izgubili od Brighton & Hove Albion sa 1-2.

Bio je to treći uzastopni poraz "Bluesa" u svim natjecanjima, te četvrti u posljednjih pet susreta nakon kojeg su ostali na 11. mjestu ljestvice daleko od plasmana u europske kupove.

"Bluesi" su poveli više sretno nego spretno u 13. minuti golom Conora Gallaghera. Veznjak Chelsea je pucao s ruba kaznenog prostora, lopta je pogodila jednog od gostujućih igrača, promijenila smjer i ušla u mrežu pored nemoćnog vratara Roberta Sancheza.


Međutim, ostatak prvog dijela pripao je gostima koji su izjednačili u 42. minuti golom Daniela Welbecka. Brighton je u prvom dijelu imao još nekoliko opasnih prilika, no Kepa Arrizabalaga je bio raspoložen.

Brighton je nastavio odličnom igrom i u nastavku, a gosti su okrenuli rezultat u 69. minuti fantastičnim golom Julia Encisca koji je pogodio rašlje udarcem s više od 25 metara. Mateo Kovačić je za Chelsea igrao od 57. minute.

Domaći poraz upisao je i Tottenham izgubivši od Bournemouth sa 2-3 i to golom u petoj minuti nadoknade.


"Spursi " su poveli u 14. minuti golom Son Heung-Mina, kojem je lijepo asistirao povratnom loptom Ivan Perišić. Bournemouth je u nastavku okrenuo rezultat preko Matiasa Vine (38) i Dominica Solankea (51).

U 88. minuti Spursi su uspjeli izjednačiti, a ponovo je u akciji sudjelovao hrvatski reprezentativac. Perišić je daleko ubacio loptu iz auta, Richarlison je glavom spustio, a Arnaut Danjuma sjajno pogodio za 2-2. Kada se već činilo kako će utakmica završiti bez pobjednika, Dango Ouattara je u petoj minuti nadoknade pogodio za pobjedu gostiju.

Dodajmo kako je početak utakmice kasnio 15 minutra jer su gosti "zapeli" u prometu na putu do Tottenham Hotspur stadiona.


Southampton je kod kuće izgubio od Crystal Palacea sa 0-2 ostavši prikovan za začelje ljestvice. Oba gola zabio je Eberechi Eze (54, 68).

Mislav Oršić nije nastupio za Southampton zbog ozljede, dok je Duje Ćaleta-Car utakmicu gledao s domaće klupe za pričuvre.

Everton je kod kuće izgubio sa 1-3 od Fulhama Za goste su zabili Harrison Reed (22), Harry Wilson (51) i Daniel James (69), a za Everton Dwight McNeil (35)

U prvom susretu ovoga kola Aston Villa je pobijedila Newcastle United sa 3-0 ostvarivši petu uzastopnu pobjedu. Time je Villa ostvarila najduži pobjednički niz u prvenstvu nakon 1998. godine.

Pobjeda domaćina je mogla biti i uvjerljivija. Osim što su postigli tri gola, igrači Ville su još dva puta tresli okvir gola, jedan pogodak im je poništen zbog minimalnog zaleđa, a imali su još nekoliko sjajnih prilika. Gosti su bili nemoćni veći dio utakmice, stvorivši tek jednu ozbiljnu priliku.

Junak susreta bio je Oliver Watkins koji je zabio dva gola, te upisao asistenciju. Jedan pogodak mu je poništen, a u 30. sekudni je pogodio i vratnicu. Otkako je Premier liga krenula nakon Svjetskog prvenstva u Katru niti jedan igrač u elitnom razredu engleskog nogometa nije bio uključen u više golova. Zabio je 11 golova, te upisao tri asistencije.

Domaćin je sjajno krenuo u susret. Već u 30. sekundi Watkins je pogodio okvir gola. U 11. minuti je Jacob Ramsey zabio za 1-0, a samo četiri minute kasnije i Ramsey je pogodio vratnicu. U drugom dijelu za goste je dva gola zabio Watkins, prvog u 64. minuti, a zatim i u 83. minuti.

Za momčad iz Birminghama bila je to peta uzastopna pobjeda, te sedma u zadnjih osam susreta tijekom kojih nisu poraženi. S druge strane "Svrake" su prekinule niz od pet uzastopnih pobjeda.

U nedjelju se sastaju West Ham - Arsenal, te Nottingham Forest - Manchester United, a u ponedjeljak Leeds United - Liverpool.

Na ljestvici vodi Arsenal sa 73 boda, Manchester City ima 70, a Newcastle i Manchester United po 56 boda. Slijede Tottenham (53), Aston Villa (50), Brighton (49)...

Tagovi: Manchester City, Arsenal, Erling Haaland, John Stones
PROČITAJ I OVO
Real nakon drame jedanaesteraca izbacio City
LIGA PRVAKA
Real nakon drame jedanaesteraca izbacio City
MADRID - Nogometaši Real Madrida u fantastičnom četvrtfinalu Lige prvaka izbacili su Manchester City s ukupnih 5:4, a raspletu su prethodili produžeci i penali.
Dinamo došao na samo dva boda od Rijeke
HNL
Dinamo došao na samo dva boda od Rijeke
ZAGREB - Dinamo je u zaostaloj utakmici 5. kola SuperSport HNL-a pobijedio Varaždin 2:1.
Slavnić se naljutio na Acu Petrovića
LJUTNJA
Slavnić se naljutio na Acu Petrovića
ZAGREB - U čast Draženu Petroviću 5. rujna u Zagrebu bit će spektakl. U Areni će igrati reprezentacija Hrvatske i selekcija Eurolige.
Gundogan oštro kritizirao suigrače nakon ispadanja
KRITIKE
Gundogan oštro kritizirao suigrače nakon ispadanja
BARCELONA - Paris Saint-Germain zaustavio je Barcelonu u četvrtfinalu Lige prvaka.
Hrgović: Ako izgubim sljedeći meč, idem u mirovinu
BOKS
Hrgović: Ako izgubim sljedeći meč, idem u mirovinu
ZAGREB - Filip Hrgović (17-0, 14 KO) 1. lipnja će u Rijadu na priredbi Matchroom vs. Queensberry: 5v5 odraditi dosad najveću borbu u karijeri. Protivnik će mu biti britanski boksač Daniel Dubois (20-2, 19 KO).
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE