GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Mamić: Volio bih da Boban preuzme Dinamo

Mamić: Volio bih da Boban preuzme Dinamo
STAVOVI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 01.02.2023 / 12:44
Autor: SEEbiz / index.hr
ZAGREB - Zdravko Mamić, kriminalac koji se već godinama krije u Bosni i Hercegovini i tako izbjegava služenje zatvorske kazne za izvlačenje desetaka milijuna eura iz Dinama, tvrdi da ga je bivši hrvatski premijer Ivo Sanader nagovarao da pusti utakmicu Hajduku.

"Radilo se o sezoni 2004./05., Dinamo je otišao u stečaj i nije imao ništa. Mi smo završili u play-outu, 'ligi za bedaka'. To su nam iskreirali čelnici Hajduka predsjednik Grgić, direktor Fiorentini i Igor Štimac. E, sljedeće sezone je Hajduk u još težoj situaciji. Nema šanse da ne budu u ligi za bedaka. Tada je premijer bio Ivo Sander, veliki navijač Hajduka. On meni kaže: ’Zdravko, pustite tu utakmicu Hajduku, nema smisla da igramo play-out, napravite sve.’ On razmišlja kao političar, iz Splita je, navija za Hajduk, u Dalmaciji mu je biračka baza.

Odgovorio sam mu: ’Šefe, ja majku rođenu ne puštam.’ Ali nisam toliko bahat, ima tu nastavak. Dodao sam da nije lako namjestiti utakmicu, da to pričaju samo budale, šarlatani i kriminalci. Zamislite ja koji pričam igračima da se bacaju glavama na kopačke, a sada treba da im kažem da skinu gaće i puste Hajduk. Pa kako ja onda da dođem pred njih?

Da skratim, rekao sam mu da neću pustiti Hajduk, ali pustite mene da ja to napravim na svoj način i da mu garantiram da Hajduk neće završiti u ’ligi za bedaka’. Razišli smo se, pružili ruku jedan drugom. Igra se poslije utakmica u Splitu. Pada malo kiša, iskoristim utjecaj na službena lica da se utakmica odloži da dobijem na vremenu. Naravno, uključi se mašinerija i Hajduk ne završi u ligi za bedaka.

Ja ispunim cilj i obećanje, mi odigramo zaostalu utakmicu protiv Hajduka i krknemo ih sa 1:0. I svi zadovoljni. Ja nisam neprijatelj Hajduku. Oni su sve napravili da me uguraju u ligu za bedaka, a ja sam ih izvukao od sramote", rekao je Mamić u skoro trosatnom razgovoru za srpski Mozzartsport.

Osvrnuo se i na sukob s Krešimirom Antolićem, prvim operativcem Dinama.

"Doveo sam ga s ulice, ne iz policije. On je bio na ulici jer je dobio otkaz u policiji. Dao sam mu kruh, da radi s navijačima... Sada su on i moje dvije sekretarice, koje sam stavio u upravu, poludjeli. Antolić hoće da bude Mamić puta pet. Vlast ga je pokvarila. Ti bolesnici ruše Dinamo i carstvo koje sam izgradio. Umoran sam, izdan i osramoćen. Ovo što sad radim za Dinamo, radim da se klub ne bi urušio", rekao je Mamić pa optužio Antolića da je minirao dolazak Darka Milaniča na mjesto trenera Dinama.

"U dogovoru s predsjednikom i upravom sam pripremio Darka Milaniča da bude novi trener, da naslijedi Čačića. E onda taj Antolić pošalje ljudima sliku Milaniča s dresom Partizana i kreće priča kako Mamići hoće da četnik vodi Dinamo?! On i taj neki njegov Leopard su od gospodina Milaniča napravili da je četnik i da četnik ne može voditi Dinamo. Kasnije je Čačić došao u Mostar i dogovorili smo se da ostane."

Mamić tvrdi da bi se povukao iz Dinama kada bi legendarni hrvatski nogometaš Zvonimir Boban htio doći u Maksimir. "Evo, on i ja nismo u dobrim odnosima. Boban da dođe sutra i da hoće biti predsjednik Dinama, Zdravko Mamić će biti njegov najveći navijač i prostrijeti mu crveni tepih od Međugorja do Zagreba. Jer je on kompetentan."

Tagovi: Zdravko Mamić, Darko Milanič, Zvonimir Boban, Ivo Sanader, Hajduk, Ante Čačić, Krešimir Antolić, Željko Marković, Ban tours, Iva Cigrovskij, mirko Barišić, Dinamo, Zoran Mamić
PROČITAJ I OVO
Hrvatska i dalje deseta na FIFA ljestvici
RANGIRANJA
Hrvatska i dalje deseta na FIFA ljestvici
ZAGREB - Budući da je ožujak većini najjačih svjetskih reprezentacija poslužio za odigravanje prijateljskih utakmica, koje ne donose puno bodova, velikih promjena na FIFA ljestvici nakon odrađenog reprezentativnog termina nije bilo.
Armenulić: Dobro je da je Đoković otpustio Ivaniševića
RIJEČ AUTORITETA
Armenulić: Dobro je da je Đoković otpustio Ivaniševića
BEOGRAD - Bivši izbornik Davis kup reprezentacije Jugoslavije Radmilo Armenulić prokomentirao je prekid suradnje Novaka Đokovića i Gorana Ivaniševića.
Modrić napušta Real na kraju sezona
ODLAZAK
Modrić napušta Real na kraju sezona
MADRID - Toni Kroos dogovorio je nastavak suradnje s Real Madridom za još jednu sezonu i samo se čeka potpis novog ugovora, a njegovim stopama će u sljedećeg tjedna krenuti veterani Nacho Fernandez i Lucas Vazquez. Luke Modrića nema u tim planovima 'kraljeva'.
Đoković iznenadio odlukom o novom treneru
IZNENAĐENJE
Đoković iznenadio odlukom o novom treneru
BEOGRAD - Nakon razlaza Novaka Đokovića i Gorana Ivaniševića glavno pitanje je bilo tko će biti novi trener u stožeru srpskog igrača.
Engleska na Euru bez vratara Johnstonea
HENDIKEP
Engleska na Euru bez vratara Johnstonea
LONDON - Engleska nogometna reprezentacija mogla bi imati dosta problema s vratarskom pozicijom na skorašnjem Europskom prvenstvu nakon što je postalo poznato da u Njemačkoj neće moći braniti Samuel Johnstone.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE