GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Mamić: I u Zagrebu idemo na pobjedu

Mamić: I u Zagrebu idemo na pobjedu
OPTIMIZAM
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 24.02.2021 / 14:08
Autor: SEEbiz / H

ZAGREB - Hrvatski nogometni prvak, zagrebački Dinamo u četvrtak će od 21 sat u uzvratnom susretu 16-ine finala Europske lige ugostiti Krasnodar te će braniti 3-2 prednost stečenu u prvom dvoboju u Rusiji.

No, trener Zoran Mamić i kapetan momčadi Arijan Ademi složni su kako se Dinamo neće braniti, već će pokušati novom pobjedom izboriti prolazak u osminu finala.

"Približava nam se velika i važna utakmica, u prvoj smo napravili odličan rezultat, ali u uzvratu moramo igrati s još više koncentracije, biti konkretniji u iskorištavanju naših šansi, još kompaktniji, još željniji dobrog rezultata jer to je jedini put kako potvrditi dobar rezultat iz prve utakmice i plasirati se u sljedeći krug natjecanja. Dinamo nije momčad koja će se braniti ili koja se zna braniti 90 minuta. Mi ćemo ići po pobjedu. Kao što smo išli po pobjedu u Krasnodaru, tako ćemo i u Zagrebu. Ne zanima me ništa nego pobjeda, dobra igra, dobar rezultat, samo s takvim pristupom možemo do željenog plasmana dalje", istaknuo je trener Mamić koji na raspolaganju neće imati samo ozlijeđenog Sadegha Moharramija i Bartola Franjića, koji mora odraditi suspenziju zbog žutih kartona.

"Meni je kao treneru s jedne strane privilegij imati toliki broj kvalitetnih igrača, s druge se javlja 'glavobolja' kako odrediti tih 11 koji će istrčati".

Mamić se osvrnuo i na to što se može očekivati od Krasnodara u uzvratu.

"Teško Krasnodar može promijeniti nešto u smislu pristupa utakmici. Oni su i u prvom dvoboju igrali ofenzivno, s jako puno igrača dolazili u završnicu akcija i ne vidim da baš puno mogu promijeniti svoj stil igre. Očekujem da takvi budu i u uzvratu, s još većim motivom da preokrenu rezultat. Njihov najopasniji igrač je Marcus Berg, trebamo mu smanjiti prostor, biti blizu njega, spriječiti protok lopte tako da što manje bude u situaciji primiti je. Ali, nije riječ samo o Bergu, puno je tu jako dobrih igrača u ofenzivnom dijelu i moramo im suziti prostor".

Mamić smatra kako će njegovi igrači u četvrtak imati veliki motiv.

"Što se tiče same motivacije, o tome je bespredmetno razgovarati, dakle pričati o tome kako biti motiviran za prolaz u daljnji krug natjecanja u Europa ligi. Za to ne treba posebna priprema, svi su svjesni važnosti i veličine ove utakmice, atraktivnosti natjecanja, mogućnosti postizanja sjajnog rezultata i to je dovoljno da momčad bude motivirana. Nakon prve utakmice, nakon onakve pobjede možda bi netko mogao očekivati pristup 'lako ćemo', ali i samo su igrači odmah u svlačionici nakon pobjede u Krasnodaru i te kako na zemlji, maksimalno koncentrirani znajući da je puni fokus na uzvratu kako bi bili još bolji i kvalitetniji i time potvrdili prolaz. Osjeća se veliko samopouzdanje u momčadi, dečki vjeruju u svoje mogućnosti, to i pokazuju na terenu, sigurno je pomoglo i iskustvo nastupa u brojnim europskim utakmicama. Doduše, takvo iskustvo nemaju baš svi jer neki su novi, neki nisu bili u prvom planu. Ali, postoji dobar gard, dobar govor tijela koji pokazuju da je tu puno vjere. No, to je vjera s pokrićem. Ova momčad može još više", zaključio je Mamić.

Slično kao trener, razmišlja i kapetan Ademi.

"Imamo dobar rezultat, ali to još ništa ne znači. Moramo biti bolji nego što smo bili tamo. Što moramo popraviti? Prije svega mislim na realizaciju. Imali smo dosta šansi koje nismo iskoristili, tu moramo biti puno bolji. Možemo biti još čvršći, jači i podignuti se na razinu više. Oni su opasna momčad koja je u stanju svašta napraviti, imaju sjajne individualce, moramo biti spremni na to i znati odgovoriti. Očekujem težak dvoboj kao što je bio i u gostima, dakle s puno trke, truda i zajedništva".

Tagovi: Zoran Mamić, Arijan Ademi, Dinamo, Krasnodar
PROČITAJ I OVO
Liverpool odustao od Xabija Alonsa
ODUSTAJANJE
Liverpool odustao od Xabija Alonsa
LIVERPOOL - Čelnici Liverpoola su izgubili strpljenje i odlučili su dići ruke od Xabija Alonsa, te je sada sigurno da španjolski stručnjak neće naslijediti Jürgena Kloppa na klupi Redsa.
Kukoč: Igrači su danas razmaženi
DIJAGNOZA
Kukoč: Igrači su danas razmaženi
BEOGRAD - Toni Kukoč, specijalni gost Sport Kluba, pratio je uzbudljivu utakmicu u "Areni" koju je Partizan na kraju izgubio od Olympiacosa, ali i nasmijao izjavom o potencijalnom trenerskom angažmanu Željka Obradovića u NBA ligi.
Đoković o raskidu s Ivaniševićem: Došlo je do zasićenja
REAKCIJE
Đoković o raskidu s Ivaniševićem: Došlo je do zasićenja
BEOGRAD - Novak Đoković i Goran Ivanišević prekinuli su suradnju nakon šest godina. Neočekivanu vijest na svom je Instagramu podijelio Đoković, koji se biranim riječima oprostio od svog dojučerašnjeg trenera.
Kukoč toplo dočekan u beogradskoj Areni
DOBRODOŠLICA
Kukoč toplo dočekan u beogradskoj Areni
BEOGRAD - Košarkaši Partizana sastaju se sa Olimpijakosom u meču 32. kola Evrolige, a uz teren je i hrvatska NBA legenda.
Ostaje li Livaković u Fenerbahčeu?
POST FESTUM
Ostaje li Livaković u Fenerbahčeu?

ISTANBUL - Puno se priča o odlasku hrvatskog golmana Dominika Livakovića iz Fenerbahčea nakon navijačkih nereda u utakmici protiv Trabzonspora.

@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE