GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Mahomes potpisao najbogatiji ugovor u povijesti sporta

Mahomes potpisao najbogatiji ugovor u povijesti sporta
REKORDI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 07.07.2020 / 16:52
Autor: SEEbiz / H
KANSAS CITY - Quarterback Patrick Mahomes i NFL momčad Kansas City Chiefs potpisali su desetogodišnji 450 milijuna dolara vrijedan ugovor do 2031.

“Čestitke Patricku Mahomesu jer je pristao na desetogodišnje produljenje ugovora vrijedno 503 milijuna dolara. On je prvi pola milijarde vrijedan sportaš u povijesti”, izjavio je Leigh Steinberg, Mahomesov agent.

Za prve tri godine ugovora dobit će 63 milijuna dolara odmah po potpisivanju, a 103.5 milijuna do ožujka 2021., prenosi ESPN. To je najbogatiji ugovor u povijesti sjevernoameričkog momčadskog sporta i obuhvaća i jamstvo u slučaju ozljede vrijedno 140 milijuna dolara, dodaje ESPN.

Mahomes (24) je bio najbolji igrač NFL-a 2018. i u toj svojoj prvoj sezoni odveo je Chiefse do prvog naslova u 50 godina prošle sezone.

Mahomes je u 2020. ušao u zadnju godinu svog rookie ugovora vrijednog 2.8 milijuna dolara s opcijom produljenja na pet godina za 24.8 milijuna dolara 2021. Chiefs su sada dodali desetogodišnje produljenje njegovom ugovoru na ukupno 12 sezona u Kansas Cityju.

U tih 12 sezona on će zaradiit ukupno 477.6 milijuna čime će premašiti 12-godišnji 426.5 milijuna vrijedan ugovor kojeg je baseball momčad Los Angeles Angels potpisala s Mikeom Troutom u ožujku 2019.

Tagovi: Patrick Mahomes, Kansas City Chiefs
PROČITAJ I OVO
Pjaca: Neću imati milosti za Dinamo
PORUKE
Pjaca: Neću imati milosti za Dinamo
RIJEKA - "Kao uvijek, idemo na pobjedu. Optimističan sam, mislim da će s gležnjom za tjedan dana biti sve u redu."
Murray sa zvukom sirene nokautirao Lakerse
NBA PLAYOFF
Murray sa zvukom sirene nokautirao Lakerse
DENVER - Denver Nuggetsi nadoknadili su 20 koševa manjka iz treće četvrtine i pobijedili sa 101:99 Los Angeles Lakerse ubačajem Jamala Murrayja sa zvukom sirene za prednost od 2:0 u prvom krugu doigravanja Zapadne konferencije NBA lige.
Fabio Cannavaro novi je trener Udinesea
TRENERI
Fabio Cannavaro novi je trener Udinesea
UDINE - Talijanski nogometni klub Udinese će nakon Gabriela Cioffija voditi bivši svjetski prvak i osvajač Zlatne lopte Fabio Cannavaro, objavio je klub na svojoj web stranici.
Veselin Vujović više nije trener Nexea
NEOČEKIVANO
Veselin Vujović više nije trener Nexea
NAŠICE - Uprava RK NEXE-A i trener Veselin Vujović danas su donijeli odluku o prekidu suradnje.
Zagreb pronašao pojačanje u Srbiji
RUKOMET
Zagreb pronašao pojačanje u Srbiji
ZAGREB - Povremeni srpski 29-godišnji rukometni reprezentativac Mihajlo Radojković u sljedećoj će sezoni nositi dres Zagreba, priopćili su iz hrvatskog prvaka.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE