GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Mađari nakon vodstva remizirali protiv svjetskih prvaka

Mađari nakon vodstva remizirali protiv svjetskih prvaka
IZNENAĐENJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 19.06.2021 / 17:43
Autor: SEEbiz / H

BUDIMPEŠTA - U utakmici 2. kola F skupine EURA nogometaši Mađarske u subotu su napravili iznenađenje odigravši u Budimpešti 1-1 (1-0) sa svjetskim prvacima Francuzima. Mađari su senzacionalno poveli pogotkom Attile Fiole (45+2), a izjednačio je Antoine Griezamnn (66).

Prve dvije prigode na utakmici imali su Francuzi. U 17. minuti ubacio je Digne sa lijevog boka, a Kylian Mbappe glavom iz blizine gađa pored gola.

Novu stopostotnu šansu prokockao je Karim Benzema u 31. minuti. Griezman je ubacio u 16-erac u koji je utrčao Mbappe i potom dao povratnu za Benzemu, koji iz blizine puca pored gola. Ovo je bilo teže promašiti, negoli pogoditi.


U sudačkoj nadoknadi (45+2) prvog poluvremenu Mađarska šokira svjetske prvake i dolazi do vodstva. Roland Sallai odigrao je dobru loptu za braniča Fehervara Attilu Fiolu, koji je sa lijevog boka utrčao u kazneni prostor i precizno pogodio za 1-0.

U nastavku Francuzi su podignuli ritam, ali tek u 59. minuti su zaprijetili Mađarima. Ousmane Dembele je pucao iskosa s ruba kaznenog prostora i pogodio vratnicu.

Francuzi su ipak uspjeli izjednačiti, i to praktično iz ničega. Vratar Lloris ispucao je loptu do protivničkog 16-erca, a između dvojice Mađara dokopao se je Kylian Mbappe. On je ubacio u peterac, a mađarski branič koji je pokušao izbaciti loptu poslao ju je u noge Griezmana, koji iz blizine pogađa za 1-1.

Još jednu prigodu za pogodak Mbappe je imao u 82. minuti, ali je njegov udarac iz blizine odlično skinuo vratar Gulacsi. Na kraju sudačke nadoknade (90+5) pokušao je i stoper Varane iskosa na drugoj vratnici glavom sa pet metara, ali i to je otišlo pored gola.

Vode Francuzi s četiri boda, Portugal ima tri, Mađarska jedan, a Njemačka je bez bodova. Kasnije u ovoj skupini igraju Njemačka i Portugal.

MAĐARSKA: Gulacsi - Botka, Orban, At. Szalai - Nego, Kleinheisler (84. Lovrencsics), Nagy, Schäfer (76. Cseri), Fiola - Sallai, Ad. Szalai (26. Nikolić)

FRANCUSKA: Lloris - Pavard, Varane, P. Kimpembe, Digne - Pogba (76. Tolisso), Kante, Rabiot (57. Dembele/87. Lemar) - Griezmann, Mbappe - Benzema (76. Giroud)

STRIJELCI: 1-0 Attila Fiola (45+2), 1-1 Antoine Griezmann (66).

SUDAC: Michael Oliver (ENG)

Tagovi: Mađarska, Antoine Griezmann, Attile Fiole
PROČITAJ I OVO
Bokšić biranim riječima o Mandžukiću i Modriću
RIJEČ AUTORITETA
Bokšić biranim riječima o Mandžukiću i Modriću
TORINO - Legendarni hrvatski nogometaš Alen Bokšić rijetko se pojavljuje u medijima pa stoga svaka njegova riječ ima težinu jer ipak je ostavio dubok trag kao igrač.
Bilić: Prioritet je pitanje trenera
HAJDUK
Bilić: Prioritet je pitanje trenera
SPLIT - "Treba dovesti trenera koji će pratiti strategiju kluba, istovremeno napadati trofeje i razvijati mlade. Tu ćemo tražiti balans između rezultata i razvoja igrača."
Marko Marić: Dinamov najbolji kadet ostaje, odbio je Juventus
DINAMO
Marko Marić: Dinamov najbolji kadet ostaje, odbio je Juventus
ZAGREB - Sportski direktor Dinama, odnosno aktualni vršitelj te dužnosti, Marko Marić, na današnjoj je konferenciji za medije objasnio sportsku politiku kluba koju je dan ranije prezentirao na sjednici Izvršnog odbora.
Ivan Bilić je novi predsjednik Hajduka
KARIJERE
Ivan Bilić je novi predsjednik Hajduka
SPLIT - Ivan Bilić je novi predsjednik Hajduka, objavio je splitski klub. Danas će i službeno biti predstavljen na Poljudu u 12 sati.
Xavi ostaje u Barceloni
TRENERI
Xavi ostaje u Barceloni
BARCELONA - Još krajem siječnja Xavi Hernandez najavio je odlazak s klupe Barcelone. Bio je nezadovoljan i svojim doprinosom rezultatima, koji su bili na skromnom nivou za klub takve tradicije, ali i stavom igrača, odnosno partijama kakve momčad pruža.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE