GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Lukaku donio Interu pobjedu i vrh ljestvice

Lukaku donio Interu pobjedu i vrh ljestvice
SERIE A
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 14.02.2021 / 23:07
Autor: SEEbiz / H
MILANO - Nogometaši milanskog Intera preuzeli su vrh ljestvice talijanskog prvenstva zahvaljujući 3-1 (2-0) domaćoj pobjedi protiv Lazija u susretu 22. kola.

Inter je veliku prednost ostvario u prvom poluvremenu s dva gola Lukakua. Prvi je postigao u 22. minuti iz kaznenog udarca nakon prekršaja Hoedta na Lautaru, a drugoga u 45. minuti uz podosta sreće jer je jedan klizeći start Brozovića pogodio braniča Lazija pa je lopta stigla idealno na udarac belgijskom napadaču.

Imao je sreće i Lazio u 61. minuti kada je slobodan udarac Milinković-Savića na putu prema golu pogodio Escalantea, promijenio smjer i prevario Handanoviča za 2-1. No, samo tri minute potom Brozović je proigrao Lukakua koji je pretrčao pola terena prije no što je uposlio Lautara koji je pogodio praznu mrežu za 3-1.

Marcelo Brozović i Ivan Perišić odigrali su čitav susret za Inter koji sada ima 50 bodova, jedan više od gradskog rivala MIlana prije njihova međusobnog ogleda u sljedećem kolu.

Lazio je ostao sedmi sa 40 bodova koliko imaju i peti Napoli te šesta Atalanta.

Ranije u nedjelju se Atalanta dramatičnom su se 1-0 (0-0) pobjedom na gostovanju kod Cagliarija bodovno poravnala s Napolijem i Lazijom. Jedini pogodak na utakmici postigao je Muriel u 90. minuti susreta, a domaćini su se u sudačkoj nadoknadi ponadali kako bi ipak mogli do boda kada je dosuđen kazneni udarac za njih. No, nakon intervencije VAR-a glavni sudac Piccinini promijenio je svoju odluku te je ostalo minimalnih 1-0 za Atalantu.

Boško Šutalo igrao je do 62. minute, a Mario Pašalić je odigrao prvo poluvrijeme za Atalantu koja sada ima 40 bodova iz 22 susreta, isti bodovni učinak, ali s po utakmicom manje digranom imaju peti Napoli i sedmi Lazio.

Cagliari, kojemu je ovo bila 14. uzastopna utakmica bez pobjede u Serie A, ostao je u zoni ispadanja, 18. sa 15 bodova, dva manje od 17. Torina.

Zanimljivo je bilo i u Genovi gdje je Sampdoria svladala Fiorentinu sa 2-1 (1-1). Strijelci za domaće bili su BBalde (31) i Quagliarella (72), dok je uspješan za goste bio Vlahović (37). Sampdoria je sada 10. sa 30 bodova, dok je Fiorentina 16. sa 22.

Roma je sa sigurnih 3-0 (2-0) svladala Udinese. Dvostruki strijelac bio je Veretout (5, 25-11m), a konačnih 3-0 postavio je Pedro (90+3). Treća Roma sada ima 43 boda, dok je Udinese 14. sa 24.

Tagovi: Romelu Lukaku, Marcelo Brozović, Ivan Perišić, Boško Šutalo, Sergej Milinković-Savić, Mario Pašalić, Zlatan Ibrahimović, AC Milan, Inter
PROČITAJ I OVO
Kukoč toplo dočekan u beogradskoj Areni
DOBRODOŠLICA
Kukoč toplo dočekan u beogradskoj Areni
BEOGRAD - Košarkaši Partizana sastaju se sa Olimpijakosom u meču 32. kola Evrolige, a uz teren je i hrvatska NBA legenda.
Ostaje li Livaković u Fenerbahčeu?
POST FESTUM
Ostaje li Livaković u Fenerbahčeu?

ISTANBUL - Puno se priča o odlasku hrvatskog golmana Dominika Livakovića iz Fenerbahčea nakon navijačkih nereda u utakmici protiv Trabzonspora.

Hrvatska i dalje deseta na FIFA ljestvici
RANGIRANJA
Hrvatska i dalje deseta na FIFA ljestvici
ZAGREB - Budući da je ožujak većini najjačih svjetskih reprezentacija poslužio za odigravanje prijateljskih utakmica, koje ne donose puno bodova, velikih promjena na FIFA ljestvici nakon odrađenog reprezentativnog termina nije bilo.
Armenulić: Dobro je da je Đoković otpustio Ivaniševića
RIJEČ AUTORITETA
Armenulić: Dobro je da je Đoković otpustio Ivaniševića
BEOGRAD - Bivši izbornik Davis kup reprezentacije Jugoslavije Radmilo Armenulić prokomentirao je prekid suradnje Novaka Đokovića i Gorana Ivaniševića.
Modrić napušta Real na kraju sezona
ODLAZAK
Modrić napušta Real na kraju sezona
MADRID - Toni Kroos dogovorio je nastavak suradnje s Real Madridom za još jednu sezonu i samo se čeka potpis novog ugovora, a njegovim stopama će u sljedećeg tjedna krenuti veterani Nacho Fernandez i Lucas Vazquez. Luke Modrića nema u tim planovima 'kraljeva'.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE