GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Lovren i službeno novi igrač Lyona

Lovren i službeno novi igrač Lyona
POVRATAK
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 02.01.2023 / 16:28
Autor: SEEbiz
LYON - Hrvatski nogometni reprezentativac Dejan Lovren (33) novi je član Lyona, objavio je francuski klub na svojim stranicama.

"Hrvatski reprezentativac je potpisao na dvije i pol godine, odnosno do 30. lipnja 2025. godine," objavio je Lyon, dok su francuski mediji istaknuli kako će njegov bivši klub Zenit dobiti dva milijuna eura odštete.

"Jako sam sretan što se vraćam u Lyon. Klub mi je otvorio vrata međunarodnog nogometa, to nikad neću zaboraviti. Ovdje me vežu mnoge uspomene, mnoge poveznice, posebno s predsjednikom Jean Michelom Aulasom koji me uvijek podržavao. Iz Lyona sam 2013. otišao sa žaljenjem jer sam imao osjećaj da nisam pokazao sve. Želim svima dokazati kakav sam igrač. Moja kćer je rođena u Lyonu. Uvijek kažem da mi je Lyon u srcu. Nikad nisam zamišljao da bih se mogao vratiti ovdje. Međutim, nisam dvojio niti sekunde," istaknuo je hrvatski reprezentativac.

Lovren je za Lyon igrao od 2010. do 2013. godine upisavši 102 nastupa u dresu "lavova" prije nego što je prodan u Southampton. Na stadionu St Mary's zadržao se tek jednu sezonu, a potom je šest godina igrao za Liverpool. U dresu "Redsa" sakupio je 185 nastupa i postigao osam golova. S Liverpoolom je osvojio dva velika trofeja - Ligu prvaka (2019) i englesko prvenstvo (2020).

U srpnju 2020. je preselio u Zenit s kojim je osvojio dva ruska prvenstva i dva Kupa.

U dresu "Vatrenih" je upisao 78 nastupa i postigao pet golova osvojivši svjetsko srebro 2018. u Rusiji, te nedavno katarsku broncu.

"Lyon je oduševljen dolaskom Dejana Lovrena koji je donio veliko iskustvo koje je Laurent Blanc priželjkivao u obrambeni redovima," navode "lavovi".

Prvi nastup u novom klubu hrvatski stoper bi mogao imati sedmog siječnja protiv Metza.

Lyon se trenutačno nalazi na osmom mjestu Le Championnata sa 24 boda, 20 manje od lidera PSG-a. Treće mjesto koje donosi kvalifikacije za Ligu prvaka, udaljeno je devet bodova.

Tagovi: Dejan Lovren, Lyon, Zenit, Bruno Cheyrou
PROČITAJ I OVO
Aco Petrović ponovo izbornik Brazila
KOŠARKA
Aco Petrović ponovo izbornik Brazila
RIO DE JANEIRO - Aleksandar Petrović, 65-godišnji nekadašnji izbornik hrvatske košarkaške reprezentacije, ponovno je preuzeo Brazil, službeno je objavio tamošnji košarkaši savez na svojim internetskim stranicama.
Budimir će biti spreman za EURO
DOBRE VIJESTI
Budimir će biti spreman za EURO
PAMPLONA - Hrvatski nogometni reprezentativac Ante Budimir napustio je u srijedu bolnicu u Pamploni, gdje je proveo dvije noći nakon što mu je u ponedjeljak navečer slomljeno nekoliko rebara tijekom utakmice s Valencijom, izvijestio je u četvrtak njegov klub Osasuna, dodavši da bi trebao biti spreman za EURO u lipnju.
De Rossi ostaje trener Rome i sljedeće sezone
TRENERI
De Rossi ostaje trener Rome i sljedeće sezone
RIM - Roma je i službeno potvrdila da će dosadašnji trener Vučice Daniele De Rossi voditi ekipu Rome i u narednoj sezoni.
Ancelotti: Pep je džentlmen
POŠTOVANJE
Ancelotti: Pep je džentlmen
MANCHESTER - Svi su nas otpisali, rekao je trener Real Madrida Carlo Ancelotti, ali Real nikad ne umire, poručio je talijanski stručnjak nakon izbacivanja Manchester Cityja.
Real nakon drame jedanaesteraca izbacio City
LIGA PRVAKA
Real nakon drame jedanaesteraca izbacio City
MADRID - Nogometaši Real Madrida u fantastičnom četvrtfinalu Lige prvaka izbacili su Manchester City s ukupnih 5:4, a raspletu su prethodili produžeci i penali.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE