GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Liverpool popio sedam komada od Aston Ville

Liverpool popio sedam komada od Aston Ville
KATASTROFA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 04.10.2020 / 22:22
Autor: SEEbiz / H
BIRMINGHAM - Luda nedjelja engleskog nogometa završila je s nevjerojatnom 7-2 pobjedom Aston Ville protiv aktualnog prvaka Liverpoola.

Prije toga Tottenham je na Old Trafordu deklasirao Manchester United sa 6-1, dok je West Ham na gostovanju porazio Leicester sa 3-0.

Prvi put u povijesti ManU i Liverpool su u istom danu primili po najmanje šest golova, a dodajmo i kako je Liverpool posljednji put primio sedam golova prije 57 godina kada je identičnim rezultatom izgubio od Tottenhama.

Srećom, po "Redse" nisu upisali i najteži poraz u povijesti kluba, to je i dalje 1-9 protiv Birmingham Cityja iz prosinca 1954.

Zanimljivo, bila je to druga pobjeda Ville u zadnja tri međusobna susreta nakon trijumfa 5-0 u Liga kupu u prosincu 2019. Međutim, Liverpool je tada igrao s mladom momčad u kojoj niti jedan igrač nije bio stariji od 22 godine jer su "seniori" bili na drugom kontinentu na klupskom svjetskom prvenstvu.

Međutim, večeras je aktualni engleski prvak nastupio u najjačem sastavu. Domaćin je poveo već u 4. minuti golom Ollie Watkins, a isti je igrač u 22. minuti zabio za 2-0. Deset minuta kasnije smanjio je Mohamed Salah, no Villa je do kraja poluvremena zabila još dva gola. John McGinn je u 35. zabio za 3-1, a Watkins je poluvrijeme života zaključio trećim golom u 39. minuti.

Fantastičnu predstavu Aston Villa je u 55. minuti okrunila i petim golom, a strijelac je bio Ross Barkley. Salah je u 60. smanjio na 2-5, da bi Jack Grealish golovima u 66. i 75. povisio na nestvarnih 7-2. Watkins je u 85. minuti mogao zabiti i svoj četvrti pogodak na utakmici, no pogodio je prečku.

Nevjerojatno zvuči i 6-1 pobjeda Tottenhama na Old Traffordu protiv Manchester United.

Momčad Josea Mourinha nanijela je "Crvenim vragovima" jedan od najtežih domaćih poraza u povijesti kluba. Teže su stradali tek tri puta - 0-6 od Aston Ville u ožujku 1914. godine, 0-6 od Huddersfield Towna u rujnu 1930., te 1-7 od Newcastle Uniteda u rujnu 1927.

Tottenham je već nakon prvog poluvremena vodio sa 4-1 postavši prvi klub nakon 1957. koji je na Old Traffordu u prvih 45 minuta zabio četiri gola. Zadnjima je to uspjelo upravo Spursima u susretu u kojem su slavili sa 4-3.

Nije tako izgledalo nakon što je domaćin poveo u 2. minuti golom Brune Fernadesa iz jedanaesterca. No, samo pet minuta kasnije bilo je 2-1 za goste. U 4. minuti je Tanguy Ndombele izjednačio na 1-1, da bi Son Heung-Min u sedmoj zabio za 2-1. Novi problemi za "Crvene vragove" stigli su u 29. minuti kada je Anthony Martial isključen nakon što je udario Erika Lamelu.

S igračem više londonski sastav je do kraja poluvremena zabio još dva gola, a strijelci su bili Harry Kane (31) i Son (37). U nastavku susreta Serge Aurier je u 51. minuti zabio za 5-1, da bi Kane u 79. minuti iz kaznenog udarca zaključio golijadu.

Iznenađenje je priredio i West Ham koji je na gostovanju porazio Leicester sa 3-0. Domaće "lisice" su uoči ove utakmice imale maksimalan učinak, a u prošlom kolu su u gostima pobijedile Manchester City sa 5-2. No, West Ham je uvjerljivo slavio pogocima Michaila Antonija (14), Pabla Fornalsa (34) i Jarroda Bowena (83).

Arsenal je sa 2-1 pobijedio Sheffield United sa 2-1 (Saka 61, Pepe 64 / McGoldrick 83), dok je u ranije odigranom susretu West Bromwich Albion, kojeg vodi Slaven Bilić, poražen na gostovanju kod Southamptona sa 0-2 golovima Mousse Djénépa (41) i Oriola Romeua (69). Tako je West Brom ostao na jednom osvojenom bodu. Hrvatski veznjak Filip Krovinović, koji je i ove sezone na posudbi u WBA-u, ušao je u igru u 64. minuti.

Na ljestvici vodi Everton sa 12 bodova, a Aston Villa se probila na drugu poziciju s devet bodova koliko imaju Leicester, Liverpoola i Arsenala. Tottenham je šesti sa sedam bodova, dok ManU drži skromno 16. mjesto s tri boda. Sheffield United, Burnley i Fulham još nemaju niti jedan bod.

Tagovi: Liverpool, Aston Villa, Ollie Watkins, Ross Barkley, Jack Grealish, John McGinn, Mohamed Salah
PROČITAJ I OVO
Bokšić biranim riječima o Mandžukiću i Modriću
RIJEČ AUTORITETA
Bokšić biranim riječima o Mandžukiću i Modriću
TORINO - Legendarni hrvatski nogometaš Alen Bokšić rijetko se pojavljuje u medijima pa stoga svaka njegova riječ ima težinu jer ipak je ostavio dubok trag kao igrač.
Bilić: Prioritet je pitanje trenera
HAJDUK
Bilić: Prioritet je pitanje trenera
SPLIT - "Treba dovesti trenera koji će pratiti strategiju kluba, istovremeno napadati trofeje i razvijati mlade. Tu ćemo tražiti balans između rezultata i razvoja igrača."
Marko Marić: Dinamov najbolji kadet ostaje, odbio je Juventus
DINAMO
Marko Marić: Dinamov najbolji kadet ostaje, odbio je Juventus
ZAGREB - Sportski direktor Dinama, odnosno aktualni vršitelj te dužnosti, Marko Marić, na današnjoj je konferenciji za medije objasnio sportsku politiku kluba koju je dan ranije prezentirao na sjednici Izvršnog odbora.
Ivan Bilić je novi predsjednik Hajduka
KARIJERE
Ivan Bilić je novi predsjednik Hajduka
SPLIT - Ivan Bilić je novi predsjednik Hajduka, objavio je splitski klub. Danas će i službeno biti predstavljen na Poljudu u 12 sati.
Xavi ostaje u Barceloni
TRENERI
Xavi ostaje u Barceloni
BARCELONA - Još krajem siječnja Xavi Hernandez najavio je odlazak s klupe Barcelone. Bio je nezadovoljan i svojim doprinosom rezultatima, koji su bili na skromnom nivou za klub takve tradicije, ali i stavom igrača, odnosno partijama kakve momčad pruža.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE