GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Liverpool na udaru kritika nakon što je poslao na odmor neigračko osoblje

Liverpool na udaru kritika nakon što je poslao na odmor neigračko osoblje
KRITIKE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 04.04.2020 / 20:15
Autor: SEEbiz / H
LIVERPOOL - Aktualni europski prvak Liverpool žestoko je kritiziran nakon što je poslao na odmor neigračko osoblje za vrijeme pandemije koronavirusa, premda je ostvario prihode od oko 600 milijuna eura.

Čelnici vodećeg sastava Premiershipa su pojasnili kako će zaposlenici koji su pogođeni tom odlukom ipak primati svoje plaće, međutim klub će sudjelovati sa svega 20 posto, dok će 80 posto plaćati država.

Britanski ministar financija Rishi Sunak je početkom mjeseca najavio da radnici na odmoru mogu tražiti 80 posto plaće do 2,500 funti mjesečno u sklopu plana za očuvanje radnih mjesta u krizi s koronavirusom.

Potez "Redsa" naišao je na osudu javnosti nakon što je objavljeno kako je klub uprihodio oko 600 milijuna eura, te ostvario zaradu prije oporezivanja u iznosu od 50 milijuna eura. Dodajmo i kako je Liverpool u vlasništvu američkog milijardera Johna Henryja koji je 'težak' oko 2.4 milijarde eura.

"Klub je u vlasništvu američkog milijrdera i ne bio smio koristiti novac britanskih poreznih obveznika," ljuti se javnost.

Oglasio se i bivši kapetan Liverpoola Jamie Carragher, koji je 17 godina igrao za "Redse".

"Jurgen Klopp je pokazao suosjećanje za sve na početku ove pandemije, a stariji igrači su spremni smanjiti plaće, međutim sada je izgubljeno svo poštovanje i dobra volja, jadni ovaj Liverpool," napisao je Carragher.

Liverpool nije prvi klub koji se odlučio na ovaj nepopularan potez. "Redsi" su se priključili Newcastle Unitedu, Birmingham Cityju i Millwallu koji su veći dio svojih djelatnika, uz izuzetak igrača i stožera prve momčadi, poslali na godišnji odmor.

Tagovi: Liverpool, Premiership, Rishi Sunak, Jurgen Klopp, John Henry,Jamie Carragher
PROČITAJ I OVO
Real nakon drame jedanaesteraca izbacio City
LIGA PRVAKA
Real nakon drame jedanaesteraca izbacio City
MADRID - Nogometaši Real Madrida u fantastičnom četvrtfinalu Lige prvaka izbacili su Manchester City s ukupnih 5:4, a raspletu su prethodili produžeci i penali.
Dinamo došao na samo dva boda od Rijeke
HNL
Dinamo došao na samo dva boda od Rijeke
ZAGREB - Dinamo je u zaostaloj utakmici 5. kola SuperSport HNL-a pobijedio Varaždin 2:1.
Slavnić se naljutio na Acu Petrovića
LJUTNJA
Slavnić se naljutio na Acu Petrovića
ZAGREB - U čast Draženu Petroviću 5. rujna u Zagrebu bit će spektakl. U Areni će igrati reprezentacija Hrvatske i selekcija Eurolige.
Gundogan oštro kritizirao suigrače nakon ispadanja
KRITIKE
Gundogan oštro kritizirao suigrače nakon ispadanja
BARCELONA - Paris Saint-Germain zaustavio je Barcelonu u četvrtfinalu Lige prvaka.
Hrgović: Ako izgubim sljedeći meč, idem u mirovinu
BOKS
Hrgović: Ako izgubim sljedeći meč, idem u mirovinu
ZAGREB - Filip Hrgović (17-0, 14 KO) 1. lipnja će u Rijadu na priredbi Matchroom vs. Queensberry: 5v5 odraditi dosad najveću borbu u karijeri. Protivnik će mu biti britanski boksač Daniel Dubois (20-2, 19 KO).
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE