GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Liverpool izborio deseto finale Lige prvaka

Liverpool izborio deseto finale Lige prvaka
LIGA PRVAKA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 03.05.2022 / 23:31
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Nogometaši Liverpoola 28. svibnja na Stade de Franceu lovit će svoj sedmi naslov europskog prvaka u desetom finalu elitnog natjecanja "Starog kontinenta".

Nakon 2-0 u prvoj utakmici nogometaši Liverpoola su slavili i u polufinalnom uzvratu kod Villarreala 3-2 (0-2) čime su se plasirali u finale Lige prvaka, kojem je domaćin Pariz 28. svibnja.

Villarreal je sjajno odradio prvo poluvrijeme uzvratne utakmice te je potpuno poništio zaostatak od dva gola iz prvog dvoboja. Dia i Coquelin su u 3. i 41. minuti zabijali za 2-0. No, u nastavku se dogodio potpuni preokret. Od 62. do 74. minute Liverpool je dao tri gola (Fabinho, Diaz i Mane) i na kraju bez velike drame izborio finale.

Protivnik Liverpoolu bit će bolji iz sutrašnjeg susreta između Real Madrida i Manchester Cityja, a engleski sastav je u prvom susretu slavio sa 4-3.

Od "Redsa" uspješniji su tek Real Madrid sa 13 naslova europskog prvaka, te Milan koji je sedam puta bio najbolji u Europi. Bayern poput Liverpoola ima šest titula.

Bit će to jubilarno deseto finale Liverpoola u Kupu/Ligi prvaka, a u dosadašnjih devet nastupa momčad s Anfielda je slavila šest, a izgubila tri puta.

Liverpool je bio europski prvak 1977., 1978., 1981., 1984., 2005. i 2019. dok je finala gubio 1985., 2007. i 2018.

Tagovi: Liverpool, Villareal, Liga prvaka
PROČITAJ I OVO
Bilić: Prioritet je pitanje trenera
HAJDUK
Bilić: Prioritet je pitanje trenera
SPLIT - "Treba dovesti trenera koji će pratiti strategiju kluba, istovremeno napadati trofeje i razvijati mlade. Tu ćemo tražiti balans između rezultata i razvoja igrača."
Marko Marić: Dinamov najbolji kadet ostaje, odbio je Juventus
DINAMO
Marko Marić: Dinamov najbolji kadet ostaje, odbio je Juventus
ZAGREB - Sportski direktor Dinama, odnosno aktualni vršitelj te dužnosti, Marko Marić, na današnjoj je konferenciji za medije objasnio sportsku politiku kluba koju je dan ranije prezentirao na sjednici Izvršnog odbora.
Ivan Bilić je novi predsjednik Hajduka
KARIJERE
Ivan Bilić je novi predsjednik Hajduka
SPLIT - Ivan Bilić je novi predsjednik Hajduka, objavio je splitski klub. Danas će i službeno biti predstavljen na Poljudu u 12 sati.
Xavi ostaje u Barceloni
TRENERI
Xavi ostaje u Barceloni
BARCELONA - Još krajem siječnja Xavi Hernandez najavio je odlazak s klupe Barcelone. Bio je nezadovoljan i svojim doprinosom rezultatima, koji su bili na skromnom nivou za klub takve tradicije, ali i stavom igrača, odnosno partijama kakve momčad pruža.
Hajduk želi trenera iz Serie A
ŽELJE
Hajduk želi trenera iz Serie A
SPLIT - Priča o novom Hajdukovom treneru bit će aktualna sve dok s Poljuda ne puste 'bijeli dim'. Do tada će se nagađati tko će biti nasljednik Jure Ivankovića.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE