GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Liverpool golom u sučevoj nadoknadi prekinuo katastrofalan niz na Anfieldu

Liverpool golom u sučevoj nadoknadi prekinuo katastrofalan niz na Anfieldu
PREMIERSHIP
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 10.04.2021 / 18:12
Autor: SEEbiz / H
LIVERPOOL - Nogometaši Liverpoola 2:1 (0:1) pobjedom protiv Aston Ville do koje su stigli preokretom na svom Anfieldu u 31. kolu skočili su na četvrto mjesto ljestvice Premiershipa.

Gosti iz Birminghama poveli su u završnici prvog poluvremena kada je udarac Watkinsa sa 15-ak metara iz 43. minute prošao 'kroz trbuh' Allisona Beckera, no domaći su izjednačili u ranoj fazi nastavka kada je u 57. minuti Salah natrčao na odbijenu loptu nakon što je Martinez obranio pokušaj Robertsona, da bi važna tri boda 'crvenima' osigurao Alexander-Arnold preciznim udarcem s ruba kaznenog prostora u prvoj minuti nadoknade.

Liverpool je ovom pobjedom prekinuo niz od šest uzastopnih prvenstvenih poraza na domaćem terenu te sada drži četvrto mjesto na ljestvici sa 52 boda, koliko ima i pet West Ham United, koji će u nedjelju ugostiti Leicester City, dok šesti Chelsea, koji od 18.30 sati gostuje kod Crystal Palacea, ima bod manje. Aston Villa je 10. sa 44 boda.

U prvoj utakmici subotnjeg programa Leeds United je kao gost šokirao vodeći Manchester City svladavši ga sa 2:1 (1:0). Iako je City napadao od samoga starta, Leeds je iz svog prvog udarca prema vratima u 42. minuti poveo. Bamford je odlično ostavio loptu za udarac Dallasa koji je sa 20-ak metara pogodio sam donji desni kut nemoćnog Edersona, a lopta se od vratnice odbila u mrežu. No, i prije odlaska na odmor gosti su ostali s igračem manje jer je škotski reprezentativni branič i kapetan Leedsa Cooper isključen zbog brutalnog starta na Gabriela Jesusa.

U nastavku se igralo isključivo na polovici koja pripada Leedsu, no City je uspio poravnati tek u 76. minuti kada je Ferran Torres pogodio sa 15-ak metara nakon dodavanja Bernarda Silve. Uslijedio je dosatni pritisak Cityja koji je tražio pobjednički pogodak, ali dogodilo se upravo suprotnu, u prvoj minuti sudačke nadoknade Dallas je pobjegao domaćim braničima, izbio sam pred Edersona i poslao loptu u mrežu za neočekivanu pobjedu Leedsa.

S ta tri boda Leeds je skočio na deveto mjesto ljestvice sa 45 bodova, dok je City i dalje uvjerljivo vodeći sa 74 boda, 14 više uz dvije utakmice više od drugog Manchester Uniteda.

nogomet engleska nogometna liga fc liverpool premiership crystal palace aston villa fc chelsea

Tagovi: Liverpool, Trent Alexander-Arnold, Allison Becker
PROČITAJ I OVO
Marko Marić: Dinamov najbolji kadet ostaje, odbio je Juventus
DINAMO
Marko Marić: Dinamov najbolji kadet ostaje, odbio je Juventus
ZAGREB - Sportski direktor Dinama, odnosno aktualni vršitelj te dužnosti, Marko Marić, na današnjoj je konferenciji za medije objasnio sportsku politiku kluba koju je dan ranije prezentirao na sjednici Izvršnog odbora.
Ivan Bilić je novi predsjednik Hajduka
KARIJERE
Ivan Bilić je novi predsjednik Hajduka
SPLIT - Ivan Bilić je novi predsjednik Hajduka, objavio je splitski klub. Danas će i službeno biti predstavljen na Poljudu u 12 sati.
Xavi ostaje u Barceloni
TRENERI
Xavi ostaje u Barceloni
BARCELONA - Još krajem siječnja Xavi Hernandez najavio je odlazak s klupe Barcelone. Bio je nezadovoljan i svojim doprinosom rezultatima, koji su bili na skromnom nivou za klub takve tradicije, ali i stavom igrača, odnosno partijama kakve momčad pruža.
Hajduk želi trenera iz Serie A
ŽELJE
Hajduk želi trenera iz Serie A
SPLIT - Priča o novom Hajdukovom treneru bit će aktualna sve dok s Poljuda ne puste 'bijeli dim'. Do tada će se nagađati tko će biti nasljednik Jure Ivankovića.
Hanžel se ispisao iz Dinama
IZVRŠNI ODBOR
Hanžel se ispisao iz Dinama
ZAGREB - Na četvrtoj sjednici Izvršnog odbora, održanoj 24. travnja 2024. godine, v. d. sportskog direktora Marko Marić predstavio je članovima IO sportski segmet kluba i širu strategiju tog sektora u idućem razdoblju.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE