GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Livaković vjerojatno napušta Dinamo ovoga ljeta

Livaković vjerojatno napušta Dinamo ovoga ljeta
VRATARI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 07.05.2021 / 10:22
Autor: SEEbiz / Sportske novosti
ZAGREB - Mediji iz BiH, konkretno Sportsport.ba, donose informaciju da je Dinamo zainteresiran za vratara Sarajeva Vladana Kovačevića (23). Idu i korak dalje pa tvrde da je maksimirski klub spreman platiti Sarajevu 400 tisuća eura uz postotak od idućeg transfera.

Nedvojbeno, radi se o dobrom golmanu, koji je ove sezone u 32 utakmice primio 25 golova, s time da je 13 puta zadržao mrežu netaknutom.

I insajderske informacije s više strana kažu da je Dinamo zainteresiran za Kovačevića, međutim pitanje je hoće li ga na kraju dovesti i je li on uopće u ovom trenutku potreban Modrima. Naime, trenutno Dinamo ima pod svojom “kapom” četvoricu prvoligaških golmana te još trojicu perspektivnih koji se nadaju da će u budućnosti dobiti priliku, poneku minutu na gol-crti. Dakle, trenutno su u Maksimiru Dominik Livaković, Danijel Zagorac, Ivan Nevistić i Dinko Horkaš, kao vratari za “velike stvari”, za prvoligašku i europsku razinu.

Jasno je, to ne treba pojašnjavati, dok je god u Maksimiru Dominik Livaković, on je Dinamova “jedinica”, no nije isto tako niti tajna da je vrlo izvjesno da će on ovog ljeta napustiti Modre, to je transfer koji se očekuje. Opet, ode li on, ostaju pouzdani vratari Zagorac, Nevistić i Horkaš, a uz njih dolaze mladi Renato Josipović, Nikola Čavlina i Mislav Zadro, pišu Sportske novosti.

Josipović je nešto iskusniji, ali još uvijek mlad, Čavlina i Zadro su lavovi koji dolaze i od kojih se veće stvari očekuju idućih godina. U takvom odnosu snaga upitno je treba li Dinamu još jedan vratar Kovačevićeva kalibra, koji ne dolazi da bi bio zamjena ili treća opcija, a opet nitko ne može tvrditi da je kvalitetom toliko iznad onih koji su već u Maksimiru. Stoga se taj transfer ipak čini nepotrebnim u ovom trenutku, ako je na nekoj poziciji dobro pokriven za novu sezonu, onda su to vratari.

Ako će netko naljeto dolaziti, izglednije je da to bude neki napadač, špica, to će Modrima nedostajati u novoj sezoni. Pogotovo na njezinu početku, ako budu prvaci i krenu s natjecanjem u Ligi prvaka već početkom srpnja, Modri bi mogli biti bez klasičnog napadača, jer se očekuje da Petković i Gavranović u to doba budu na Euru ili svježi povratnici s Eura. Doduše, izvjesno je da će s posudbe u ruskoj Ufi vratiti Komnen Andrić pa bi i on mogao konkurirati za momčad u tom dijelu sezone. Tako, kad se sve zbroji, imperativ je dovesti još jednog napadača, vratari, definitivno, nisu problem Dinamu. No, naravno, u prijelaznom roku se puno toga uvijek događa, sve je moguće, pa i da se situacija s golmanima drugačije odvrti.

Inače, bude li Dinamo prvak, s pripremama za novu sezonu počet će već 9. lipnja, nikad dosad tako rano nisu Modri krenuli s treninzima, međutim novi format Lige prvaka tjera ih da već 6. ili 7. srpnja igraju prvo pretkolo, a igrat će kvalifikacije tjedan za tjedan sve do kraja kolovoza i uzvratnog dvoboja play-offa. Zato, trebat će u kadru još napadača, od svih igrača koje Dinamo ima na raznim posudbama i koji se vraćaju u Maksimir, najmanje je upravo tih tipova igrača, onih koji mogu “uskočiti u kopačke” Petkovića i Gavranovića. Ovu je sezonu Dinamo nekako izdržao, krpao se kad nije bilo njih dvojice, međutim sad je napadač - potreba.

Tagovi: Dominik Livaković, Komnen Andrić, Bruno Petković, Mario Gavranović, Vladan Kovačević, Dinko Horkaš, FK Sarajevo, Rennes, Dinamo, Alfred Gomis, Edouard Mendy
PROČITAJ I OVO
Carlos Tevez završio u bolnici
PROBLEMI
Carlos Tevez završio u bolnici
BUENOS AIRES - Bivši argentinski nogometaš i sadašnji trener argentinskog kluba Independiente Carlos Tevez primljen je u utorak u bolnicu zbog jakih bolova u prsima.
Marca: Modrić želi ostati u Realu
MEDIJI
Marca: Modrić želi ostati u Realu
MADRID - Luka Modrić ugovor s madridskim Realom ima do srpnja i još se ne zna u kojem klubu će 38-godišnji veznjak igrati sljedeće sezone. Marca, madridski list blizak Realu, tvrdi da Modrić ne želi promijeniti klub.
Dončić briljirao, Mavsi pobijedili Clipperse
NBA PLAYOFF
Dončić briljirao, Mavsi pobijedili Clipperse
LOS ANGELES - Dallas Mavericksi pobijedili su Clipperse 96-93 u drugoj utakmici doigravanja NBA lige u Los Angelesu, izjednačivši u seriji prvog kola na 1-1.
Penava o pregovorima s Mostom: Nema zle krvi
PREGOVORI
Penava o pregovorima s Mostom: Nema zle krvi
ZAGREB - Komentirajući pregovore sa SDP-om, predsjednik Domovinskog pokreta Ivan Penava kazao je kako su bili konstruktivni.
Rangnick u fokusu kao potencijalni trener Bayerna
TRENERI
Rangnick u fokusu kao potencijalni trener Bayerna
MUNCHEN - Izbornik Austrije Ralf Rangnick glavni je kandidat da preuzme vodstvo Bayern Münchena od ljeta nadalje umjesto Thomasa Tuchela, prema njemačkim medijskim izvješćima u utorak.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE