GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Lippi: Andrea Pirlo može biti uspješan kao Zidane

Lippi: Andrea Pirlo može biti uspješan kao Zidane
RIJEČ AUTORITETA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 22.08.2020 / 20:49
Autor: SEEbiz / H
TORINO - Trofejni talijanski nogometni stručnjak Marcello Lippi (72) smatra da će Andrea Pirlo dobro voditi Juventus, te da bi mogao imati uspješnu trenersku karijeru kao i Zinedine Zidane.

"Pirlo je, baš kao i Zidane, nakon završetka igračke karijere uzeo trogodišnju pauzu kako bi dobro razmislio što želi raditi. Također, Pirlo je većinu karijere igrao u velikim klubovima (Inter, AC Milan, Juventus) i dobro mu je poznata atmosfera i pritisak kojem je izložen trener u takvim uvjetima", izjavio je Marcello Lippi za magazin Sportweek.

Pirlo ima 41 godinu, a u trenersku stolicu Juventusa uskočio je nakon što je kratko vrijeme vodio drugu momčad Juvea. Pomoćnik će mu biti Igor Tudor, koji je zbog Pirlove ponude napustio trenersku klupu Hajduka.

"To što je po godinama blizak Buffonu (42), Cristianu Ronaldu (35) i kapetanu Chielliniju (36), može biti samo plus, jer će lakše komunicirati, gotovo kao kolege. U sličnoj situaciji bio je Zidane kada je preuzeo Real Madrid. Zidane kao trener Reala nije uveo nikakve inovacije na treninzima ili u taktici. Njegova pojava smirila je igrače, a on im je dodijelio uloge koje im najbolje odgovaraju. Na kraju je osvojio sve što se je moglo osvojiti", rekao je Lippi.

"Ljudi imaju pogrešnu percepciju o Pirlu. Za vrijeme njegove igračke karijere mislili su da je povučen i mrzovoljan, a bio je jedan od najvećih šaljivdžija. Također, smatrali su da je loš u defanzivi i da trebate imati igrača koji će mu čuvati leđa. No, istina je potpuno drugačija, njega je bilo teško proći jer je bio fizički jak i odlično je čitao igru", napomenuo je Lippi.

Tagovi: Marcello Lippi, Andrea Pirlo, Cristiano Ronaldo, Juventus, Zinedine Zidane
PROČITAJ I OVO
Goran Tomić ostaje u Emiratima
TRENERI
Goran Tomić ostaje u Emiratima
ZAGREB - Hrvatski trener Goran Tomić (47) potpisao je novi, dvogodišnji ugovor s Al Bataehom, objavio je arapski klub. Tomić je u siječnju ove godine preuzeo momčad.
Barcelona će tužiti Španjolski nogometni savez, sud odlučuje o Yamalovom golu
TRAKAVICA
Barcelona će tužiti Španjolski nogometni savez, sud odlučuje o Yamalovom golu
BARCELONA - Barcelona ne dopušta da se stiša bura nakon El Clasica u kojem je Real slavio 3:2.
Carlos Tevez završio u bolnici
PROBLEMI
Carlos Tevez završio u bolnici
BUENOS AIRES - Bivši argentinski nogometaš i sadašnji trener argentinskog kluba Independiente Carlos Tevez primljen je u utorak u bolnicu zbog jakih bolova u prsima.
Marca: Modrić želi ostati u Realu
MEDIJI
Marca: Modrić želi ostati u Realu
MADRID - Luka Modrić ugovor s madridskim Realom ima do srpnja i još se ne zna u kojem klubu će 38-godišnji veznjak igrati sljedeće sezone. Marca, madridski list blizak Realu, tvrdi da Modrić ne želi promijeniti klub.
Dončić briljirao, Mavsi pobijedili Clipperse
NBA PLAYOFF
Dončić briljirao, Mavsi pobijedili Clipperse
LOS ANGELES - Dallas Mavericksi pobijedili su Clipperse 96-93 u drugoj utakmici doigravanja NBA lige u Los Angelesu, izjednačivši u seriji prvog kola na 1-1.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE