GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Liga prvaka: Još sedam praznih mjesta, drama u skupini B

Liga prvaka: Još sedam praznih mjesta, drama u skupini B
RASPLET
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 07.12.2020 / 13:37
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Uoči posljednjih 90 minuta natjecanja po skupinama nogometne Lige prvaka devet klubova je osiguralo plasman u osminu finala, dok ćemo preostalih sedam putnika doznati ovoga tjedna.

Europsku sezonu u elitnom natjecanju "Starog kontinenta" sigurno nastavljaju Bayern Munchen, Manchester City, Porto, Liverpool, Chelsea, Sevilla, Borussia Dortmund, Barcelona i Juventus.

Za preostalih sedam mjesta bori se 13 klubova - Atletico Madrid, RB Salzburg, Borussia Monchengladbach, Šahtar, Real Madrid, Inter, Atalanta, Ajax, Lazio, Club Brugge, Manchester United, Paris Saint-Germain i RB Leipzig.

Poznato je i kako za četiri kluba (Midtjylland, Rennes, Zenit, Istanbul Basaksehir) ovoga tjedna završava europska priča jer su sigurno posljednji u svojim skupinama.

SKUPINA A: Bayern (13), Atletico (6), RB Salzburg (4), Lokomotiv (3)

Europski prvak Bayern je osigurao ne samo prolaz, već i prvo mjesto u skupini, dok je borba za broj dva još uvijek otvorena. Tko će uz Bavarce dalje, u direktnom sudaru će odlučiti RB Salzburg i Atletico, a austrijskom prvaku igra samo pobjeda. Moskovski Lokomotiv, našeg Vedrana Ćorluke, još se nada čudu kako bi barem preselio u Europsku ligu. No za to Rusima treba pobjeda u Munchenu i barem bod Atletica u Salzburgu.

SKUPINA B: Borussia Monchengladbach (8), Real Madrid (7), Šahtar (7), Inter (5).

Ovo je jedina skupina u kojoj sve četiri ekipe mogu proći dalje stoga nas očekuje spektakl u Madridu gdje se sastaju Real i Borussija i Milanu gdje će snage odmjeriti Inter i Šahtar. Kombinacija je mnogo, a dodajmo kako je u najtežoj poziciji Inter koji ne ovisi sam o sebi. "Nerazzurri" moraju pobijediti Šahtar i nadati se da utakmicu Madridu neće završiti neodlučeno.

SKUPINA C: Manchester City (13), Porto (10), Olympiakos (3), Marseille (3)

Manchester City je osigurao prvo mjesto u skupini bez obzira na ishod zadnjeg kola jer ima tri boda više od Porta i bolji međusobni skor. Porto je sigurno drugi, a jedina nepoznanica je tko će u Europsku ligu. Olympiakos i Marseille su bodovno izjednačeni, no Grci su bolji u međusobnom omjeru. U zadnjem kolu sastaju se City i OM, te Olympiakos i Porto.

SKUPINA D: Liverpool (12), Atalanta (8), Ajax (7), Midtjylland (1)

Liverpool ide dalje kao pobjednik skupine, a Midtjylland je sigurno zadnji. Tko još ide u osminu finala, a tko seli u Europsku ligu u međusobnom će susretu u Amsterdamu odlučiti Ajax i Atalanta. Talijani su u prednosti jer imaju bod više, a spomenimo kako je prvi susret u Bergamu završio 2-2. U drugom susretu Midtjylland će na oproštaju od Europe ugostiti englskog prvaka.

SKUPINA E: Chelsea (13), Sevilla (10) , Krasnodar (4), Rennes (1).

Skupina u kojoj je sve jasno. Chelsea je sigurno prvi, dalje i de i Sevilla, dok Krasnodar seli u Europsku ligu. Za Rennes je priča gotova. U susretima posljednjeg kola sastaju se Chelsea i Krasnodar, te Rennes i Sevilla.

SKUPINA F: Borussia Dortmund (10), Lazio (9), Club Brugge (7), Zenit (1)

Borussia je osigurala prolaz, ali ne i prvo mjesto, a jedinicu može potvrditi pobjedom u St Peterburgu protiv otpisanog Zenita. Za drugo mjesto koje vodi u osminu finala u Rimu će igrati Lazio i Club Brugge. Talijani imaju dva boda više i remi im je dovoljan. Lazio može i do prve pozicije i to pobjedom na Olimpicu, dok u drugom susretu Zenit mora osvojiti barem bod protiv Dortmuda.

SKUPINA G: Barcelona (15), Juventus (12), Ferencvaros (1), Dynamo Kijev (1)

Barca i Juve su prošli, a u međusobnom susretu na Camp Nou će igrati za 'jedinicu'. Barca je u velikoj prednosti, ima tri boda više, a u prvom susretu u Torinu je slavila sa 2-0. Dynamo i Ferencvaroš će u Kijevu igrati za Europsku ligu. Oba kluba imaju po jedan bod osvojen u međusobnom susretu u Budimpešti koji je završio 2-2.

SKUPINA H: Manchester United (9), Leipzig (9), PSG (9), Istanbul Basaksehir (3).

U ovoj grupi još nitko nije osigurao prolaz, a tri su kandidata za dva mjesta. Manchester United, Leipzig i PSG su bodovno izjednačeni, no Parižani imaju najlakši posao, kod kuće će igrati protiv Istanbul Basaksehira koji je sigurno zadnji. PSG pobjedom osvaja prvo mjesto u skupini, a zanimljivo može proći dalje i s porazom, ali tada dvoboj RB Leipziga i Manchester Uniteda ne smije završiti remijem. "Crvenim vragovima" je za prolaz dovoljan i bod jer su u prvom susretu deklasirali njemački sastav sa 5-0.

Tagovi: Liga prvaka, UEFA, Real Madrid, Barcelona, Bayern, Juventus, Manchester City
PROČITAJ I OVO
De Rossi ostaje trener Rome i sljedeće sezone
TRENERI
De Rossi ostaje trener Rome i sljedeće sezone
RIM - Roma je i službeno potvrdila da će dosadašnji trener Vučice Daniele De Rossi voditi ekipu Rome i u narednoj sezoni.
Ancelotti: Pep je džentlmen
POŠTOVANJE
Ancelotti: Pep je džentlmen
MANCHESTER - Svi su nas otpisali, rekao je trener Real Madrida Carlo Ancelotti, ali Real nikad ne umire, poručio je talijanski stručnjak nakon izbacivanja Manchester Cityja.
Real nakon drame jedanaesteraca izbacio City
LIGA PRVAKA
Real nakon drame jedanaesteraca izbacio City
MADRID - Nogometaši Real Madrida u fantastičnom četvrtfinalu Lige prvaka izbacili su Manchester City s ukupnih 5:4, a raspletu su prethodili produžeci i penali.
Dinamo došao na samo dva boda od Rijeke
HNL
Dinamo došao na samo dva boda od Rijeke
ZAGREB - Dinamo je u zaostaloj utakmici 5. kola SuperSport HNL-a pobijedio Varaždin 2:1.
Slavnić se naljutio na Acu Petrovića
LJUTNJA
Slavnić se naljutio na Acu Petrovića
ZAGREB - U čast Draženu Petroviću 5. rujna u Zagrebu bit će spektakl. U Areni će igrati reprezentacija Hrvatske i selekcija Eurolige.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE