GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Lewandowski odveo Bayern na vrh ljestvice

Lewandowski odveo Bayern na vrh ljestvice
BUNDESLIGA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 19.12.2020 / 22:13
Autor: SEEbiz / H

BERLIN - Europski i njemački nogometni prvak minhenski Bayern ponovno je vodeća momčad Bundeslige nakon što je u derbiju 13. kola slavio sa 2-1 (1-1) na gostovanju u Leverkusenu kod Bayera.

"Apotekari" su u utakmicu ušli kao vodeća momčad lige, a u 14. minuti su i poveli golom Schicka nakon udarca iz kuta. No, do kraja utakmice domaća momčad više nije uspjela svladati Manuela Neuera, a Bayern je još jednom spasio najbolji igrač svijeta u ovoj godini, poljski napadač Robert Lewandowski.

U 43. minuti su se domaći branič i vratar sudarili pokušavajući zaustaviti ubačaj Thomasa Muellera, a lopta je došla do usamljenog Lewandowskog koji je samo postavio glavu i poslao loptu u mrežu. Kad se činilo da će utakmica završiti remijem, u zadnjoj minuti sučevog dodatka Bayer je izgubio loptu na 25 metara od gola. Lewandowski je ušao u kazneni prostor i uz malo sreće postigao svoj drugi pogodak za konačnih 2-1 i devetu pobjedu Bavaraca.

Bayern je sada na vrhu ljestvice sa 30 bodova, dva više od Bayera i RB Leipziga koji je na domaćem terenu odigrao samo 0-0 protiv Koelna.

Njemačka - 13. kolo

Bayer L. - Bayern 1-2 (Schick 14 / Lewandowski 43, 90+3)
Augsburg - Eintracht 0-2 (Framberger 53-ag, Ilsanker 87)
Borussia M. - Hoffenheim 1-2 (Stindl 34 / Kramarić 75, Sessegnon 86)
Mainz - Werder 0-1 (Dinkci 90)
RB Leipzig - Koeln 0-0
Schalke - Arminia 0-1 (Klos 53)

Freiburg - Hertha (ned, 15.30)
Wolfsburg - Stuttgart (ned, 18.00)

Tagovi: Robert Lewandowski, Bayern, Andrej Kramarić, Manuel Neuer
PROČITAJ I OVO
Marko Marić: Dinamov najbolji kadet ostaje, odbio je Juventus
DINAMO
Marko Marić: Dinamov najbolji kadet ostaje, odbio je Juventus
ZAGREB - Sportski direktor Dinama, odnosno aktualni vršitelj te dužnosti, Marko Marić, na današnjoj je konferenciji za medije objasnio sportsku politiku kluba koju je dan ranije prezentirao na sjednici Izvršnog odbora.
Ivan Bilić je novi predsjednik Hajduka
KARIJERE
Ivan Bilić je novi predsjednik Hajduka
SPLIT - Ivan Bilić je novi predsjednik Hajduka, objavio je splitski klub. Danas će i službeno biti predstavljen na Poljudu u 12 sati.
Xavi ostaje u Barceloni
TRENERI
Xavi ostaje u Barceloni
BARCELONA - Još krajem siječnja Xavi Hernandez najavio je odlazak s klupe Barcelone. Bio je nezadovoljan i svojim doprinosom rezultatima, koji su bili na skromnom nivou za klub takve tradicije, ali i stavom igrača, odnosno partijama kakve momčad pruža.
Hajduk želi trenera iz Serie A
ŽELJE
Hajduk želi trenera iz Serie A
SPLIT - Priča o novom Hajdukovom treneru bit će aktualna sve dok s Poljuda ne puste 'bijeli dim'. Do tada će se nagađati tko će biti nasljednik Jure Ivankovića.
Hanžel se ispisao iz Dinama
IZVRŠNI ODBOR
Hanžel se ispisao iz Dinama
ZAGREB - Na četvrtoj sjednici Izvršnog odbora, održanoj 24. travnja 2024. godine, v. d. sportskog direktora Marko Marić predstavio je članovima IO sportski segmet kluba i širu strategiju tog sektora u idućem razdoblju.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE