GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Lewandowski najbolji nogometaš svijeta u izboru FIFA-e

Lewandowski najbolji nogometaš svijeta u izboru FIFA-e
PRIZNANJA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 17.12.2020 / 21:02
Autor: SEEbiz / H
PARIZ - Poljski napadač Robert Lewandowski (32) proglašen je najboljim nogometašem svijeta za 2020. godinu u izboru Međunaodne nogometne federacije (FIFA).

Glasovali su izbornici i kapetani reprezentacija, novinari, te navijači, a Lewandowski je slavio ispred Cristiana Ronalda i Lionela Messija.

Međunarodna nogometna federacija nagradu za najboljeg nogometaša svijeta dijeli od 1991. godine, a prvi dobitnik je bio Nijemac Lothar Matthaus. Od 2010. do 2015. godine nagradu je dodjeljivala u suradnji s France Footballom koji najboljem nogometašu svijeta daje Zlatnu loptu. Međutim, prije pet godina FIFA i Francuzi odlučili su se razići.

Podsjetimo nagradu "The Best" prije dvije godine dobio je kapetan hrvatske reprezentacije Luka Modrić.

Svečana dodjela nagrada održana je kao virtualni događaj iz doma FIFA-e u Zurichu, a program su vodili ugledna engleska sportska novinarka Reshmin Chowdhury, te legendarni nizozemski nogometaš Ruud Gullit.

Premda su mu konkurenti bila dvojica najboljih igrača 21. stoljeća, poljski napadač je sasvim zasluženo slavio. Lewandowski je s Bavarcima osvojio praktički sve i bio najbolji strijelac Bundeslige i Lige prvaka

U sezoni 2019/2020 Lewandowski je u dresu Bayerna odigrao 47 utakmica u kojima je postigao 55 pogodaka i upisao 10 asistencija te je bio ključni igrač Bavaraca u pohodu na osvajanje Bundeslige, Kupa Njemačke i Lige prvaka.

Za reprezentaciju Poljske je u 2019. i 2020. godini odigrao 14 utakmica u kojima je postigao osam pogodaka.

Najboljom nogometašicom proglašena je Engleskinja Lucy Bronze (Manchester City), a u konkurenciji su bile i Dankinja Pernille Harder i Francuskinja Wendie Renard.

Za najboljeg trenera izabran je strateg Liverpoola Jurgen Klopp ispred Hansija Flicka (Bayern) i Marcela Bielse (Leeds).

Naslov najboljeg vratara dobio je Nijemac Manuel Neuer koji je predvodio Bayern do naslova europskog i njemačkog prvaka, dok je kod djevojaka slavila vratarka Lyona Sarah Bouhaddi.

Nagradu “Ferenc Puskas” za strijelca najljepšeg gola dobio je krilni napadač Tottenhama Son Hyong Min.

Dobitnik FIFA-ine nagrade Fair Play Mattia Agnese.

U najboljoj momčadi godine su Alisson Becker - Trent Alexander-Arnold, Sergio Ramos, Virgil van Dijk, Alphonso Davies - Kevin de Bruyne, Thiago Alcantara, Joshua Kimmich - Lionel Messi, Robert Lewandowski i Cristiano Ronaldo

Tagovi: Robert Lewandowski, Luka Modrić, FIFA
PROČITAJ I OVO
Ostaje li Livaković u Fenerbahčeu?
POST FESTUM
Ostaje li Livaković u Fenerbahčeu?

ISTANBUL - Puno se priča o odlasku hrvatskog golmana Dominika Livakovića iz Fenerbahčea nakon navijačkih nereda u utakmici protiv Trabzonspora.

Hrvatska i dalje deseta na FIFA ljestvici
RANGIRANJA
Hrvatska i dalje deseta na FIFA ljestvici
ZAGREB - Budući da je ožujak većini najjačih svjetskih reprezentacija poslužio za odigravanje prijateljskih utakmica, koje ne donose puno bodova, velikih promjena na FIFA ljestvici nakon odrađenog reprezentativnog termina nije bilo.
Armenulić: Dobro je da je Đoković otpustio Ivaniševića
RIJEČ AUTORITETA
Armenulić: Dobro je da je Đoković otpustio Ivaniševića
BEOGRAD - Bivši izbornik Davis kup reprezentacije Jugoslavije Radmilo Armenulić prokomentirao je prekid suradnje Novaka Đokovića i Gorana Ivaniševića.
Modrić napušta Real na kraju sezona
ODLAZAK
Modrić napušta Real na kraju sezona
MADRID - Toni Kroos dogovorio je nastavak suradnje s Real Madridom za još jednu sezonu i samo se čeka potpis novog ugovora, a njegovim stopama će u sljedećeg tjedna krenuti veterani Nacho Fernandez i Lucas Vazquez. Luke Modrića nema u tim planovima 'kraljeva'.
Đoković iznenadio odlukom o novom treneru
IZNENAĐENJE
Đoković iznenadio odlukom o novom treneru
BEOGRAD - Nakon razlaza Novaka Đokovića i Gorana Ivaniševića glavno pitanje je bilo tko će biti novi trener u stožeru srpskog igrača.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE