GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Leipzig u Londonu iznenadio Spurse, Atalanta razbila Valenciju

Leipzig u Londonu iznenadio Spurse, Atalanta razbila Valenciju
LIGA PRVAKA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 19.02.2020 / 23:03
Autor: SEEbiz / Večernji list
ZAGREB - U prvim utakmicama osmine finala Lige prvaka Atalanta je razbila Valenciju s 4:1, a Leipzig je u gostima nadjačao Tottenham s 1:0.

Baby Mourinho je pobijedio onog pravog Mourinha. Julian Nagelsmann je postao najmlađi trener u povijesti nokaut faze Lige prvaka (32 godine i 211 dana), a nagrada za taj rekord bila mu je gostujuća 1:0 pobjeda protiv prošlogodišnjih finalista natjecanja Tottenhama.

Domaćini mogu biti presretni što su na odmor otišli bez primljenog pogotka jer je Leipzig u prvom poluvremenu gospodario terenom. Bez dvojbi je moglo biti 2:0, 3:0, ako ne i više. S loptom među nogama su gosti bili brži, živahniji, konkretniji, o čemu govori i omjer u broju udaraca u prvoj četvrtini dvomeča (11:2 za Leipzig), a u samo jednoj minuti su, recimo, imali tri šanse.

Kako je i sam rekao HRT-ov komentator Stjepan Balog, "nije da Tottenham nema prilika, nađe se tu nešto", no baš se u Londonu dalo vidjeti kako pijetlovi polagano preuzimaju Mourinhovu famoznu "bus-taktiku".

Stajali su jako duboko u svojem dijelu terena te čekali svoju priliku iz kontri i polukontri. Je li takva taktika opcija koja se mora egzekutirati bez ozlijeđenih Kanea i Sona ili portugalski stručnjak jednostavno voli forsirati svoje omiljene taktike?

Kako to u nogometu već ide, već se činilo da će Spursi u drugom dijelu kazniti sve te promašaje. No, Ben Davies je na startu drugog dijela napravio glupost i oštro startao na Laimeru u kaznenom prostoru, a Cüneyt Çakir je odmah pokazao na bijelu točku.

Timo Werner je sigurno iskoristio najstrožu kaznu protiv jednog od najboljih "skidača" kaznenih udaraca, ali i najboljeg Tottenhamovog igrača sinoć, Huga Llorisa. Tim pogotkom je Werner postao prvi igrač u povijesti Lige prvaka koji je svih svojih prvih sedam pogodaka postigao u gostima.

Pri kraju utakmice je momčad iz Londona pritisnula, ali bilo je to premalo i prekasno za zaprijetiti hit-momčadi Bundeslige. Dani Olmo je po prvi put kao igrač Leipziga ostao bez minutaže.

Na drugoj utakmici bilo je štošta manje napeto, ali s puno više pogodaka. Atalanta je na San Siru protiv indisponirane i desetkovane Valencije već jednom nogom ušla u četvrtfinale Lige prvaka.

Dinamovi protivnici iz skupine su nemilosrdno častili mrežu gostiju te su s konačnih 4:1 napravili ogromnu zalihu pred uzvrat na Mestalli 10. ožujka.

Momčad Gian Piera Gasperinija je furiozno ušla u utakmicu protiv Valencije, i to u režiji ofenzivnog trojca Gomez-Iličić-Pašalić, ali i neočekivanog junaka utakmice, desnog krilnog beka Hansa Hateboera.

Prvo je u osmoj Mariju sjajan šut obranio Domenech, da bi osam minuta kasnije Gomez sjajno uposlio Hateboera koji poentira za 1:0.

Nastavili su crno-plavi u istom ritmu i nakon pogotka, što im se isplatilo na kraju prvog dijela. U 42. minuti Pašalić povratnim centaršutom pronalazi Iličića koji među šumom nogu radi ono što najbolje zna - dalekometnim udarcem postiže novi pogodak.

U drugom dijelu utakmice se činilo kao da šišmiši što prije žele napustiti teren.

U 57. minuti Reno Freuler sjajnim plasiranim udarcem iskosa matira Domenecha, da bi samo šest minuta kasnije Hateboer solo prodorom izbio sam pred vrata Valencije i zabio za 4:0.

Strahovit je podatak da je za Atalantu ove sezone u Ligi prvaka poentiralo devet različitih igrača, a po tome su na vrhu izjednačeni s Bayernom i Tottenhamom. Ponešto svježine s klupe, ali i nade Valenciji donio je Denis Čerišev koji je u svojem prvom kontaktu s loptom postigao sjajan pogodak s dvadesetak metara, barem utješni...

Tagovi: Leipzig, Tottenham, Atalanta, Timo Werner, Julian Nagelsmann, Jose Mourinho,
PROČITAJ I OVO
Marca: Modrić želi ostati u Realu
MEDIJI
Marca: Modrić želi ostati u Realu
MADRID - Luka Modrić ugovor s madridskim Realom ima do srpnja i još se ne zna u kojem klubu će 38-godišnji veznjak igrati sljedeće sezone. Marca, madridski list blizak Realu, tvrdi da Modrić ne želi promijeniti klub.
Dončić briljirao, Mavsi pobijedili Clipperse
NBA PLAYOFF
Dončić briljirao, Mavsi pobijedili Clipperse
LOS ANGELES - Dallas Mavericksi pobijedili su Clipperse 96-93 u drugoj utakmici doigravanja NBA lige u Los Angelesu, izjednačivši u seriji prvog kola na 1-1.
Penava o pregovorima s Mostom: Nema zle krvi
PREGOVORI
Penava o pregovorima s Mostom: Nema zle krvi
ZAGREB - Komentirajući pregovore sa SDP-om, predsjednik Domovinskog pokreta Ivan Penava kazao je kako su bili konstruktivni.
Rangnick u fokusu kao potencijalni trener Bayerna
TRENERI
Rangnick u fokusu kao potencijalni trener Bayerna
MUNCHEN - Izbornik Austrije Ralf Rangnick glavni je kandidat da preuzme vodstvo Bayern Münchena od ljeta nadalje umjesto Thomasa Tuchela, prema njemačkim medijskim izvješćima u utorak.
Hajduk pronašao novog predsjednika Uprave?
KADROVI
Hajduk pronašao novog predsjednika Uprave?
SPLIT - Petnaestak dana nakon odlaska Lukše Jakobušića iz Hajduka, navodno je poznat i njegov nasljednik.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE