GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Leipzig svladao Dortmund, asistencija Gvardiola

Leipzig svladao Dortmund, asistencija Gvardiola
DERBI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 06.11.2021 / 21:01
Autor: SEEbiz / H
LEIPZIG - U derbiju 11. kola njemačke Bundeslige RB Leipzig je pred svojim navijačima s 2-1 nadigrao Borussiju Dortmund, a hrvatski reprezentativac u dresu domaće momčadi Joško Gvardiol imao je važnu ulogu u pobjedničkoj momčadi.

Gvardiol je sjajnom asistencijom u 29. minuti uposlio Francuza Christophera Nkunkua koji je zaobišao gostujućeg vratara i poslao loptu u mrežu za 1-0. Marco Reus je u 52. minuti izjednačio na 1-1. Konačnih 2-1 postavio je danski reprezentativac Yussuf Poulsen u 68. minuti na asistenciju Nkunkua.

Gvardiol je odigrao cijelu utakmicu za pobjednike, dok je Marin Pongračić bio u početnom sastavu Borussije, ali ga je na poluvremenu trener Marco Rose zamijenio. RB Leipzig je sa 18 bodova skočio s osmog na peto mjesto.

Domaćom pobjedom 2-1 protiv Freiburga, nogometaši Bayerna zadržali su prvo mjesto na ljestvici njemačke Bundeslige, dok je iznenađujući poraz u 11. kolu na svom terenu doživio Stuttgart od Arminie Bielefeld, kojoj je to prva pobjeda u novoj sezoni.

Leon Goretzka je bio strijelac vodećeg pogotka za Bayern u 30. minuti, a u 75. minuti je prednost Bavaraca udvostričio Robert Lewandowski. Freiburg je samo uspio smanjiti zaostatak pogotkom Harbera u drugoj minuti sučevog dodatka.

Hrvatski reprezentativac Josip Stanišić ostao je na klupi za pričuve Bayerna.

Bavarci su došli do devete pobjede i sa 28 bodova će reprezentativnu stanku dočekati na vrhu ljestvice. Drugoplasirana Borussia Dortmund ima 24 boda, a treći je Freiburg sa 22.

Neugodno iznenađenje doživio je Stuttgart na svom stadionu, gdje je Arminia Bielefeld slavila s minimalnih 1-0, što je predzadnjoj momčadi Bundeslige prva pobjeda. Za nju je zaslužan Japanac Masaya Okugawa koji je mrežu zatresao u 19. minuti.

Hrvatski reprezentativac Borna Sosa je odigrao cijelu utakmicu za Stuttgart, ali nijedan od njegovih brojnih ubačaji suigrači nisu uspjeli proslijediti u mrežu.

Razočaranje je u 11. kolu doživio i Hoffenheim na gostovanju kod Bochuma. Domaći su slavili s 2-0, a strijelci su bili Soma Novothny u 66. minuti i Miloš Pantović u sedmoj minuti sučevog dodatka. Bochum je u 75. minuti imao i kazneni udarac, ali je vratar Manuel Riemann loptu poslao preko gola.

Andrej Kramarić je bio u udarnoj jedanaestorici Hoffenheima i odigrao je cijelu utakmicu. U 16. minuti je s ruba kaznenog prostora loptu poslao malo iznad grede, a u 75. minuti je zaradio žuti karton.

Tri boda je minimalnom domaćom pobjedom zaradio i Wolfsburg, koji je na svom travnjaku s 1-0 svladao Augsburg. U 14. minuti mrežu je pogodio Lukas Nmecha. Wolfsburg je tom pobjedom došao do 19 bodova, čime se privremeno probio na četvrto mjesto.

Tagovi: RB Leipzig, Joško Gvardiol, Christopher Nkunku, Borussia Dortmund, Marin Pongračić
PROČITAJ I OVO
Xavi ostaje u Barceloni
TRENERI
Xavi ostaje u Barceloni
BARCELONA - Još krajem siječnja Xavi Hernandez najavio je odlazak s klupe Barcelone. Bio je nezadovoljan i svojim doprinosom rezultatima, koji su bili na skromnom nivou za klub takve tradicije, ali i stavom igrača, odnosno partijama kakve momčad pruža.
Hajduk želi trenera iz Serie A
ŽELJE
Hajduk želi trenera iz Serie A
SPLIT - Priča o novom Hajdukovom treneru bit će aktualna sve dok s Poljuda ne puste 'bijeli dim'. Do tada će se nagađati tko će biti nasljednik Jure Ivankovića.
Hanžel se ispisao iz Dinama
IZVRŠNI ODBOR
Hanžel se ispisao iz Dinama
ZAGREB - Na četvrtoj sjednici Izvršnog odbora, održanoj 24. travnja 2024. godine, v. d. sportskog direktora Marko Marić predstavio je članovima IO sportski segmet kluba i širu strategiju tog sektora u idućem razdoblju.
Goran Tomić ostaje u Emiratima
TRENERI
Goran Tomić ostaje u Emiratima
ZAGREB - Hrvatski trener Goran Tomić (47) potpisao je novi, dvogodišnji ugovor s Al Bataehom, objavio je arapski klub. Tomić je u siječnju ove godine preuzeo momčad.
Barcelona će tužiti Španjolski nogometni savez, sud odlučuje o Yamalovom golu
TRAKAVICA
Barcelona će tužiti Španjolski nogometni savez, sud odlučuje o Yamalovom golu
BARCELONA - Barcelona ne dopušta da se stiša bura nakon El Clasica u kojem je Real slavio 3:2.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE