GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Leipzig odbio Chelseajevu ponudu za Gvardiola

Leipzig odbio Chelseajevu ponudu za Gvardiola
NESLUŽBENO
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 12.09.2022 / 14:01
Autor: SEEbiz / index.hr
ZAGREB - Fabrizio Romano piše da je RB Leipzig odbio ponudu Chelseaja koncem kolovoza za Joška Gvardiola (20). Riječ je o transferu koji se trebao realizirati u ljeto 2023. Talijan piše da su Nijemci uvjereni kako će se i drugi klubovi priključiti utrci za hrvatskog defenzivca u sljedećih godinu dana.

Tu se prvenstveno misli na Manchester City. Gvardiol je stoga potpisao novi ugovor s Leipzigom do 2027. godine, no Chelsea i dalje inzistira na transferu pa je utrka za sjajnog hrvatskog reprezentativca apsolutno otvorena, smatra pouzdani novinar Romano.

Navodno su londonski klub i Leipzig u završnici prijelaznog roka bili blizu dogovora transfera od 90 milijuna eura, ali je na kraju odlučeno da će Gvardiol ostati još jednu sezonu. Englezi će i prije toga pokušati realizirati transfer. Vijest o tome da će Chelsea pokušati dovesti Gvardiola u siječnju potvrdio je i Bildov novinar Christian Falk, prenosi Index.

Ako do tog transfera dođe, 20-godišnji Gvardiol će postati najskuplji branič u povijesti nogometa. Očekuje se da bi njegova cijena nakon Svjetskog prvenstva u Kataru mogla biti preko 100 milijuna eura.

Nedavno je i Mateo Kovačić otkrio da su se u Chelseaju raspitivali o Gvardiolu. "Pitali su me za njega i rekao sam sve najbolje. O njegovim igračkim sposobnostima ne treba govoriti, sjajna je osoba i nadam se da ćemo jednom igrati zajedno u ovom klubu."

Od transfera će profitirati i Dinamo, iz kojeg je Gvardiol prošle godine otišao za 18 milijuna eura. Dinamo ima pravo na 20 posto profita koji će Leipzig dobiti od sljedećeg Gvardiolovog transfera. To znači da bi u blagajnu zagrebačkog kluba stiglo još oko 15 milijuna eura.

Tagovi: RB Leipzig, Dani Olmo, Chelsea, Fabrizio Romano, Joško Gvardiol, Konrad Laimer, Borussia Dortmund
PROČITAJ I OVO
Kukoč toplo dočekan u beogradskoj Areni
DOBRODOŠLICA
Kukoč toplo dočekan u beogradskoj Areni
BEOGRAD - Košarkaši Partizana sastaju se sa Olimpijakosom u meču 32. kola Evrolige, a uz teren je i hrvatska NBA legenda.
Ostaje li Livaković u Fenerbahčeu?
POST FESTUM
Ostaje li Livaković u Fenerbahčeu?

ISTANBUL - Puno se priča o odlasku hrvatskog golmana Dominika Livakovića iz Fenerbahčea nakon navijačkih nereda u utakmici protiv Trabzonspora.

Hrvatska i dalje deseta na FIFA ljestvici
RANGIRANJA
Hrvatska i dalje deseta na FIFA ljestvici
ZAGREB - Budući da je ožujak većini najjačih svjetskih reprezentacija poslužio za odigravanje prijateljskih utakmica, koje ne donose puno bodova, velikih promjena na FIFA ljestvici nakon odrađenog reprezentativnog termina nije bilo.
Armenulić: Dobro je da je Đoković otpustio Ivaniševića
RIJEČ AUTORITETA
Armenulić: Dobro je da je Đoković otpustio Ivaniševića
BEOGRAD - Bivši izbornik Davis kup reprezentacije Jugoslavije Radmilo Armenulić prokomentirao je prekid suradnje Novaka Đokovića i Gorana Ivaniševića.
Modrić napušta Real na kraju sezona
ODLAZAK
Modrić napušta Real na kraju sezona
MADRID - Toni Kroos dogovorio je nastavak suradnje s Real Madridom za još jednu sezonu i samo se čeka potpis novog ugovora, a njegovim stopama će u sljedećeg tjedna krenuti veterani Nacho Fernandez i Lucas Vazquez. Luke Modrića nema u tim planovima 'kraljeva'.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE