GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Leicester poslao Benkovića na posudbu u Cardiff City

Leicester poslao Benkovića na posudbu u Cardiff City
POSUDBA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 17.10.2020 / 08:28
Autor: SEEbiz / Index.hr
LONDON - Filip Benković ni dvije godine nakon bogatog transfera u Leicester City nije tamo dobio priliku. Na kraju prijelaznog roka opet je privremeno dobio novi klub.

"Cardiff City je oduševljen što može potvrditi da je jednogodišnju posudbu za naš klub potpisao hrvatski internacionalac"

Filip Benković, igrač Leicestera, do kraja sezone će biti na posudbi u Cardiff Cityju, koji je prošle sezone bio peti u Championshipu te neuspješno pokušao doigravanjem izboriti Premiership.

"Cardiff City je oduševljen što može potvrditi da je jednogodišnju posudbu za naš klub potpisao hrvatski internacionalac Filip Benković koji je karijeru počeo u zagrebačkom Dinamu", objavio je velški klub koji se natječe u drugoj engleskoj ligi.

Benković je u ljeto 2018. iz Dinama otišao u Leicester uz odštetu od 14,5 milijuna eura. Tako je postao treći najskuplji izlazni transfer u povijesti kluba. Do tada je bogatije od njega Dinamo prodao samo Marka Pjacu u Juventus za 23 i Luku Modrića u Tottenham za 21 milijun eura.

Od tada su Benkoviću mjesto na postolju najskupljih dinamovaca uzeli Dani Olmo (21 milijun) i Joško Gvardiol (16 milijuna), ali Big Ben, kako su ga prozvali zbog visine (1,94) i dalje drži visoko peto mjesto na popisu igrača na kojima je Dinamo najviše zaradio.

Međutim, Benkoviću nije pomoglo što ga je Leicester skupo platio, što je veliki talent i ima odlične fizičke predispozicije. Nakon više od dvije godine u tom klubu još nema nastup u Premiershipu i od tada je samo dva puta igrao za Leicester. Zbog jake konkurencije poslan je do kraja sezone 2018./2019. na posudbu u Celtic, nakon što je odigrao dvije utakmice za mladu momčad Leicestera te debitirao za seniore u Liga kupu protiv trećeligaša Fleetwooda.

Benkoviću je na posudbi u škotskom velikanu krenulo sjajno. Odmah je postao standardni prvotimac i nezamjenjivi miljenik trenera Brendana Rodgersa i postigao je dva gola u prvenstvu. Ozljeda gležnja u drugom dijelu sezone izbacila ga je iz prve momčadi na 12 utakmica. Međutim, vratio se na kraju i bio važan dio ekipe koja je osvojila trostruku škotsku krunu.

Slijedio je povratak u Leicester, koji je u međuvremenu preuzeo Rodgers, pa se očekivalo da će Benković dobiti priliku u svom klubu. Međutim, Caglar Soyuncu i Jonny Evans su nezamjenjivi stoperski par Leicestera, a ako bi se njima nešto i dogodilo, uskakao je legendarni veteran Wes Morgan. Benković je zato prebačen u drugu momčad, a jedina dobra vijest u to vrijeme bio mu je debi za seniorsku reprezentaciju Hrvatske. U studenom prošle godine odigrao je cijeli meč u porazu od Tunisa u prijateljskoj utakmici.

Benković je promoviran u prvu momčad Leicestera samo kako bi početkom ove godine odigrao u FA Kupu protiv trećeligaša Wigana prvi meč u kultnom natjecanju. Benković pamti taj meč jer mu je prvi na kojem je bio prvotimac Leicestera, te zato što mu je to do danas tek drugi i posljednji nastup za prvu momčad.

U drugom dijelu prošle sezone Benković je drugi put otišao na posudbu iz Leicestera, sada u drugoligaša Bristol City. Za klub iz sredine tablice Championshipa nastupio je deset puta i postigao dva gola.

Po završetku 19/20 vratio se u Leicester, ali Rodgers je našao novu ljubav. Za 35 milijuna eura kupio je "novog Benkovića", 19-godišnjeg stopera Wesleya Fofanu iz St. Etiennea, pa je Benkoviću slijedila nova, treća posudba u dvije godine. Peti najskuplji dinamovac u povijesti priliku opet traži u drugoj engleskoj ligi, ovaj put u Cardiffu.

Ilustracija: Cardiff City / Twitter

Tagovi: Filip Benković, Cardiff City, Marko Pjaca, Luka Modrić, Dinamo, Leicester City, Celtic, Brendan Rodgers
PROČITAJ I OVO
Marca: Modrić želi ostati u Realu
MEDIJI
Marca: Modrić želi ostati u Realu
MADRID - Luka Modrić ugovor s madridskim Realom ima do srpnja i još se ne zna u kojem klubu će 38-godišnji veznjak igrati sljedeće sezone. Marca, madridski list blizak Realu, tvrdi da Modrić ne želi promijeniti klub.
Dončić briljirao, Mavsi pobijedili Clipperse
NBA PLAYOFF
Dončić briljirao, Mavsi pobijedili Clipperse
LOS ANGELES - Dallas Mavericksi pobijedili su Clipperse 96-93 u drugoj utakmici doigravanja NBA lige u Los Angelesu, izjednačivši u seriji prvog kola na 1-1.
Penava o pregovorima s Mostom: Nema zle krvi
PREGOVORI
Penava o pregovorima s Mostom: Nema zle krvi
ZAGREB - Komentirajući pregovore sa SDP-om, predsjednik Domovinskog pokreta Ivan Penava kazao je kako su bili konstruktivni.
Rangnick u fokusu kao potencijalni trener Bayerna
TRENERI
Rangnick u fokusu kao potencijalni trener Bayerna
MUNCHEN - Izbornik Austrije Ralf Rangnick glavni je kandidat da preuzme vodstvo Bayern Münchena od ljeta nadalje umjesto Thomasa Tuchela, prema njemačkim medijskim izvješćima u utorak.
Hajduk pronašao novog predsjednika Uprave?
KADROVI
Hajduk pronašao novog predsjednika Uprave?
SPLIT - Petnaestak dana nakon odlaska Lukše Jakobušića iz Hajduka, navodno je poznat i njegov nasljednik.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE