GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

LeBron se oglasio oko mogućeg odlaska u Dallas

LeBron se oglasio oko mogućeg odlaska u Dallas
NBA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 09.06.2023 / 17:31
Autor: SEEbiz
LOS ANGELES - Već nekoliko ana američki mediji prenijeli su informaciju da je Kyrie Irving pozvao LeBrona Jamesa da se priključi njemu i Luki Dončiću u Dallas Mavericksima kako bi oformili supermomčad i napali prsten prvaka NBA lige.

Tom prilikom nije rečeno što je najbolji strijelac NBA lige svih vremena (38.652 koša) odgovorio, no sada se doznaje da ideju nije odbacio.

Cijeli posao neće biti lako izvesti i upitno je hoće li do njega uopće doći, no sugestivno je da LeBron nije rekao ne. Umjesto toga nekadašnjem suigraču, s kojim je donio naslov Clevelandu 2015./16., odgovorio je sa samo četiri riječi i ostavio otvorena vrata, kako pišu američki mediji. "Razmislit ću o tome", rekao je LeBron.

Morat će o tome razmisliti i Mavericksi. Prije svega oni moraju odlučiti i što će s Irvingom. Mavsi Irvingu mogu ponuditi 272.9 milijuna eura za petogodišnji ugovor, a druge franšize 198.5 za četiri godine vjernosti. Što se Jamesa tiče, on ima važeći ugovor s Lakersima i opciju ostanka do sezone 2024./2025.

Dallas bi se za njegovo dovođenje morao riješiti igrača s visokim ugovorima, James bi trebao riješiti svoju situaciju, Irving pristati na manje novca, a sve to uz poštovanje pravila lige vezana za plaće u franšizama. Predviđeni salary cap za sljedeću sezonu iznosi 134 milijuna dolara, a samo Dončić (40 milijuna), Irving (42.5) i James (46.9) premašuju tu brojku aktualnim plaćama.

Dallas u ovoj sezoni nije ušao u doigravanje ni u play-in za njega. Završio ju je negativnim omjerom od 38 pobjeda i 44 poraza, dovoljnim tek za 11. mjesto u poretku momčadi koje se natječu u Zapadnoj konferenciji NBA lige.

Tagovi: LeBron James, LA Lakers, Dallas Mavericks
PROČITAJ I OVO
Bilić: Prioritet je pitanje trenera
HAJDUK
Bilić: Prioritet je pitanje trenera
SPLIT - "Treba dovesti trenera koji će pratiti strategiju kluba, istovremeno napadati trofeje i razvijati mlade. Tu ćemo tražiti balans između rezultata i razvoja igrača."
Marko Marić: Dinamov najbolji kadet ostaje, odbio je Juventus
DINAMO
Marko Marić: Dinamov najbolji kadet ostaje, odbio je Juventus
ZAGREB - Sportski direktor Dinama, odnosno aktualni vršitelj te dužnosti, Marko Marić, na današnjoj je konferenciji za medije objasnio sportsku politiku kluba koju je dan ranije prezentirao na sjednici Izvršnog odbora.
Ivan Bilić je novi predsjednik Hajduka
KARIJERE
Ivan Bilić je novi predsjednik Hajduka
SPLIT - Ivan Bilić je novi predsjednik Hajduka, objavio je splitski klub. Danas će i službeno biti predstavljen na Poljudu u 12 sati.
Xavi ostaje u Barceloni
TRENERI
Xavi ostaje u Barceloni
BARCELONA - Još krajem siječnja Xavi Hernandez najavio je odlazak s klupe Barcelone. Bio je nezadovoljan i svojim doprinosom rezultatima, koji su bili na skromnom nivou za klub takve tradicije, ali i stavom igrača, odnosno partijama kakve momčad pruža.
Hajduk želi trenera iz Serie A
ŽELJE
Hajduk želi trenera iz Serie A
SPLIT - Priča o novom Hajdukovom treneru bit će aktualna sve dok s Poljuda ne puste 'bijeli dim'. Do tada će se nagađati tko će biti nasljednik Jure Ivankovića.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE