GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

LeBron James postao najbolji strijelac u povijesti NBA lige

LeBron James postao najbolji strijelac u povijesti NBA lige
NA VRHU
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 08.02.2023 / 08:12
Autor: SEEbiz / klix.ba
LOS ANGELES - Košarkaš Los Angeles Lakersa LeBron James danas je postao najbolji strijelac u povijesti NBA!

James je konačno opravdao svoj nadimak Kralj i službeno je okrunjen postigavši ono što se dosad činilo nemogućim - nadmašivši legendarnog Kareema Abdul-Jabbara na vječnoj listi.

Utakmica između Lakersa i Ohlahome nakratko je prekinuta pri rezultatu 99:104 u čast LeBrona Jamesa koji je u tom trenutku susreta ubacio 36 poena, koliko je potrebno za obaranje rekorda. Do kraja meča dodao je još dva poena, a Lakersi su izgubili 130:133.
Igrajući za Milwaukee Buckse i Los Angeles Lakerse, Abdul-Jabbar je u 20 godina karijere i 1560 odigranih utakmica zabio ukupno 38.387 poena.

Zanimljivo, i Abdul-Jabbar i James ispisali su NBA povijest noseći dres Lakersa. No, dok je KAJ svoj rekord postavio u kultnom Forumu, LeBronu je to pošlo za rukom u 16 kilometara udaljenom Staples Centeru, odnosno Crypto.com Areni, kako se službeno zove dvorana Lakersa.
James je prije današnje utakmice protiv Oklahoma City Thundera imao 38.352 koša iz 1.409 utakmica tijekom 20 godina igranja na NBA parketima u dresovima Clevelanda, Miamija i Lakersa, a trebalo mu je 35 koševa da izjednači, odnosno 36 da obori rekord Abdul-Jabbara.

Tagovi: LeBron James, LA Lakers, Kareem Abdul Jabbar
PROČITAJ I OVO
Bilić: Prioritet je pitanje trenera
HAJDUK
Bilić: Prioritet je pitanje trenera
SPLIT - "Treba dovesti trenera koji će pratiti strategiju kluba, istovremeno napadati trofeje i razvijati mlade. Tu ćemo tražiti balans između rezultata i razvoja igrača."
Marko Marić: Dinamov najbolji kadet ostaje, odbio je Juventus
DINAMO
Marko Marić: Dinamov najbolji kadet ostaje, odbio je Juventus
ZAGREB - Sportski direktor Dinama, odnosno aktualni vršitelj te dužnosti, Marko Marić, na današnjoj je konferenciji za medije objasnio sportsku politiku kluba koju je dan ranije prezentirao na sjednici Izvršnog odbora.
Ivan Bilić je novi predsjednik Hajduka
KARIJERE
Ivan Bilić je novi predsjednik Hajduka
SPLIT - Ivan Bilić je novi predsjednik Hajduka, objavio je splitski klub. Danas će i službeno biti predstavljen na Poljudu u 12 sati.
Xavi ostaje u Barceloni
TRENERI
Xavi ostaje u Barceloni
BARCELONA - Još krajem siječnja Xavi Hernandez najavio je odlazak s klupe Barcelone. Bio je nezadovoljan i svojim doprinosom rezultatima, koji su bili na skromnom nivou za klub takve tradicije, ali i stavom igrača, odnosno partijama kakve momčad pruža.
Hajduk želi trenera iz Serie A
ŽELJE
Hajduk želi trenera iz Serie A
SPLIT - Priča o novom Hajdukovom treneru bit će aktualna sve dok s Poljuda ne puste 'bijeli dim'. Do tada će se nagađati tko će biti nasljednik Jure Ivankovića.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE