GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Lara Gut-Behrami konačno olimpijska pobjednica

Lara Gut-Behrami konačno olimpijska pobjednica
POBJEDNICA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 11.02.2022 / 08:04
Autor: SEEbiz / H
YANQING - Švicarska skijašica Lara Gut-Behrami svojoj je impresivnoj sportskoj biografiji u petak, na stazi "Stijena" u Yanqingu, konačno dodala i naslov olimpijske pobjednice slavljem u superveleslalomu, disciplini u kojoj je i aktualna svjetska prvakinja.

Broj 7, kojeg Kinezi smatraju vrlo sretnim, donio je neopisivu sreću 30-godišnjoj Švicarki koja je s njim na prsima projurila gornjim dijelom staze, a potom bila dovoljno brza i u donjem dijelu da postavi nedostižno vrijeme (1:13.51 minuta) za sve ostale konkurentice.

Za Gut-Behrami, koja je sada glavna favoritkinja i za zlato u spustu, ovo je drugo olimpijsko odličje, nakon što je prije osam godina u Sočiju osvojila broncu.

U Kini su joj se na pobjedničkom postolju pridružile 29-godišnja Austrijanka Mirjam Puchner i sunarodnjakinja Michelle Gisin.

Puchner je osvajanjem srebrne medalje ostvarila najbolji rezultat u karijeri u superveleslalomu, a za pobjednicom je zaostala za 22 stotinke zahvaljujući odličnoj vožnji u donjem dijelu staze, u kojem je bila najbrža.

Svestrana Michelle Gisin, olimpijska pobjednica u alpskoj kombinaciji iz Pjongčanga 2018., došla je do svog drugog olimpijskog odličja, a broncu je osvojila zaostavši za sunarodnjakinjom Gut-Behrami za 30 stotinki.

Samo tri stotinke sporija bila je Austrijanka Tamara Tippler koja je završila na nezahvalnom četvrtom mjestu, dok je sentzacionalna pobjednica iz Pjongčanga, Čehinja Ester Ledecka osvojila peto mjesto, a od novog postolja dijelilo ju je 13 stotinki.

Ledecka je na ovim ZOI obranila naslov pobjednice na snowboardu, u disciplini paralelni veleslalom.

Amerikanka Mikaela Shiffrin je utrku završila na devetom mjestu sa zaostatkom od 79 stotinki za pobjednicom.

Skijašice će se u Yanqingu za nove medalje boriti u utorak, 15. veljače, kad je na rasporedu spust.

Tagovi: Lara Gut-Behrami, Zimske olimpijske igre u Pekingu
PROČITAJ I OVO
Željezničar traži strateškog partnera
PARTNERSTVO
Željezničar traži strateškog partnera
SARAJEVO - FK Željezničar objavljuje javni poziv za uspostavljanje strateškog partnerstva s potencijalnim investitorima.
Hajduk oborio negativni rekord
KATASTROFA
Hajduk oborio negativni rekord
SPLIT - Hajduk je protiv Osijeka prošlog vikenda upisao peti uzastopni poraz (1:2) u svim službenim natjecanjima što je niz kakav ne pamti od proljeća 1980. godine.
Amerikanci za Pariz izabrali supermoćnu košarkašku selekciju
KOŠARKA
Amerikanci za Pariz izabrali supermoćnu košarkašku selekciju
NEW YORK - Košarkaška reprezentacija Sjedinjenih Američkih Država na Olimpijske igre dolazi s najvećim zvijezdama. Poznato je 11 imena koja će imati za cilj donijeti novo zlato.
Ante Budimir slomio tri rebra
OZLJEDA
Ante Budimir slomio tri rebra
PAMPLONA - Ante Budimir (32) je u najboljoj sezoni karijere doživio partiju iz noćne more, i to u najgorem trenutku. Napadač Osasune i drugi najbolji strijelac La Lige sa 16 golova je u sudačkoj nadoknadi utakmice 31. kola protiv Valencije, pri vodstvu suparnika 1:0, izborio penal.
Hrgović će uskoro imati meč karijere
BOKS
Hrgović će uskoro imati meč karijere
ZAGREB - Najbolji hrvatski boksač Filip Hrgović će 1. lipnja u Rijadu na Matchroom vs. Queensberry: 5v5 priredbi odraditi dosad najveću borbu u karijeri. Protivnik će mu biti britanski boksač Daniel Dubois.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE