GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Lakersi pobijedili u prvoj utakmici finala, Miami izgubio dva ključna igrača

Lakersi pobijedili u prvoj utakmici finala, Miami izgubio dva ključna igrača
NBA FINALE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 01.10.2020 / 07:51
Autor: SEEbiz / Index.hr
ORLANDO - U prvoj utakmici NBA finala LA Lakersi dominantno su opravdali ulogu favorita uvjerljivom pobjedom protiv Miamija 116:98.

Heat nije izgubio samo utakmicu nego i dva izuzetno važna igrača. Goran Dragić ostao je u svlačionici na poluvremenu zbog ozljede stopala, a Bam Adebayo je susret završio u trećoj četvrtini zbog istegnuća ramena. Jimmy Butler je pak iskrenuo gležanj u prvom poluvremenu, ali on je nastavio utakmicu.

Još se ne zna koliko je koja od tih ozljeda ozbiljna, ali ako je Miami ostao bez obojice za nastavak finala, Lakersi bi mogli vrlo brzo dovršiti seriju i osvojiti svoj 17. naslov prvaka.

Miami je krenuo maksimalno nabrijano, pogodio 10 od prvih 14 šuteva i poveo 25:12, no to je bilo sve od njih. Dok se LeBron James odmarao, Lakersi su počeli pogađati trice na Miamijevu zonu i već do kraja prve četvrtine preokrenuli su na 31:28.

Bila je to serija 19:3, a Lakersi su u sljedeće dvije četvrtine napravili još dvije slične, 24:5 i 18:3. U jednom trenutku imali su i 32 poena viška, a Miami je do kraja samo ušminkao poraz. Iako su jedna od slabijih šuterskih momčadi lige i u prosjeku zabijaju 11 trica po utakmici, Lakersi su ovaj put pogodili 11 već do poluvremena. Miami nije imao odgovor.

Anthony Davis je briljirao u svojoj prvoj finalnoj utakmici karijere. Zabio je 34 koša uz devet skokova i pet asistencija, a James je ostao na koračić od triple-doublea s 25 koševa, 13 skokova i devet dodavanja.

Butler je s 23 koša bio prvi strijelac Heata, a Kendrick Nunn je dobro reagirao na veću minutažu nakon Dragićeve ozljede te ubacio 18 poena.

Druga utakmica igra se u noći s petka na subotu u 3 sata prema našem vremenu.

Tagovi: LA Lakers, LeBron James, Anthony Davis, Goran Dragić, Bam Adebayo, Jimmy Butler, Miami Heat
PROČITAJ I OVO
Kawhi Leonard i dalje upitan za start doigravanja
NBA
Kawhi Leonard i dalje upitan za start doigravanja
LOS ANGELES - Los Angeles Clippers službeno su objavili kako i dalje nije poznato hoće li najbolji igrač ovog NBA sastava Kawhi Leonard biti spreman za start doigravanja.
Mundo Deportivo: Zidane je novi trener Bayerna
MEDIJI
Mundo Deportivo: Zidane je novi trener Bayerna
MADRID - Nakon što je napravio fenomenalan posao s Realom u kratkom razdoblju kao trener, Zinedine Zidane okreće novi list i trebao bi postati novi trener Bayerna, tvrdi španjolski Mundo Deportivo.
Italija ima sigurnih pet klubova u Ligi prvaka
KOEFICIJENTI
Italija ima sigurnih pet klubova u Ligi prvaka
ZAGREB - Nakon odigranih uzvratnih četvrtfinalnih utakmica nogometne Europske lige i Konferencijske lige postalo je i definitivno poznato da će iduće sezone u Ligi prvaka talijanski nogomet imati pet svojih predstavnika.
Vujošević: Vučič želi da uništi Partizan
SASVIM OTVORENO
Vujošević: Vučič želi da uništi Partizan
BEOGRAD - Proslavljeni trener Duško Vujošević u "360 stepeni" na N1 govorio je o navijačima, Partizanu i "ratu" sa Aleksandrom Vučićem.
Livaković obranio dva penala, ali...
DRAMA
Livaković obranio dva penala, ali...
ISTANBUL - Dominik Livaković je heroj Fenerbahčea iako je njegov klub dramatično ispao od Olmypiacosa u četvrtfinalu Konferencijske lige.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE