GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Lakersi otpustili glavnog trenera Franka Vogela

Lakersi otpustili glavnog trenera Franka Vogela
OTKAZ
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 11.04.2022 / 22:51
Autor: SEEbiz / H
LOS ANGELES - Frank Vogel više nije glavni trener Los Angeles Lakersa, odlučilo je vodstvo kluba koji je s istim čovjekom na klupi prije dvije godine osvojio 17. naslov NBA prvaka, ali ove sezone nije uspio dohvatiti ni mjesto u razigravanju za nastup u "play-offu".

Otkaz Vogelu je bio očekivan još od kraja prošlog tjedna, kad su Lakersi izgubili utrku sa San Antonio Spursima za osvajanje 10. mjesta, s kojeg su još uvijek mogli izboriti nastup u doigravanju.

U tri sezone na klupi Lakersa Vogel je ostvario 127 pobjeda uz 98 poraza, a u skraćenoj sezoni 2019./2020., završenoj "pod balonom" u Orlandu, Lakersi su pod vodstvom 48-godišnjeg stručnjaka osvojili pobjednički trofej.

"Imam iznimno poštovanje prema Franku, na terenu i izvan njega. Frank je sjajan trener i dobar čovjek. Zauvijek ćemo mu biti zahvalni za njegov rad koji je uložio vodeći nas 2020. do naslova NBA prvaka", izjavio je glavni menadžer Lakersa Rob Pelinka u službenom priopćenju naglasivši da je "ovo bila iznimno teška odluka, ali u ovom trenutku neophodna".

Vogel je u NBA ligi proveo 11 sezona u ulozi glavnog treneram, a uz Lakerse je vodio Indiana Pacerse (2010. - 2016.) i Orlando Magic (2016. - 2018.). U karijeri ima učinak 431-389, a osim naslova s Lakersima najveće uspjehe je postigao s Pacersima koje je dvije godine zaredom doveo do konferencijskog finala (2013. i 2014.) te oba puta izgubio od Miamija predvođenog LeBronom Jamesom i Dwyaneom Wadeom.

Prema pisanju mrežnog portala "The Athletic", glavni kandidat za Vogelovog nasljednika na klupi Lakersa je sadašnji trener Toronto Raptorsa Nick Nurse.

Tagovi: Frank Vogel, LA Lakers, Nick Nurse
PROČITAJ I OVO
Bilić: Prioritet je pitanje trenera
HAJDUK
Bilić: Prioritet je pitanje trenera
SPLIT - "Treba dovesti trenera koji će pratiti strategiju kluba, istovremeno napadati trofeje i razvijati mlade. Tu ćemo tražiti balans između rezultata i razvoja igrača."
Marko Marić: Dinamov najbolji kadet ostaje, odbio je Juventus
DINAMO
Marko Marić: Dinamov najbolji kadet ostaje, odbio je Juventus
ZAGREB - Sportski direktor Dinama, odnosno aktualni vršitelj te dužnosti, Marko Marić, na današnjoj je konferenciji za medije objasnio sportsku politiku kluba koju je dan ranije prezentirao na sjednici Izvršnog odbora.
Ivan Bilić je novi predsjednik Hajduka
KARIJERE
Ivan Bilić je novi predsjednik Hajduka
SPLIT - Ivan Bilić je novi predsjednik Hajduka, objavio je splitski klub. Danas će i službeno biti predstavljen na Poljudu u 12 sati.
Xavi ostaje u Barceloni
TRENERI
Xavi ostaje u Barceloni
BARCELONA - Još krajem siječnja Xavi Hernandez najavio je odlazak s klupe Barcelone. Bio je nezadovoljan i svojim doprinosom rezultatima, koji su bili na skromnom nivou za klub takve tradicije, ali i stavom igrača, odnosno partijama kakve momčad pruža.
Hajduk želi trenera iz Serie A
ŽELJE
Hajduk želi trenera iz Serie A
SPLIT - Priča o novom Hajdukovom treneru bit će aktualna sve dok s Poljuda ne puste 'bijeli dim'. Do tada će se nagađati tko će biti nasljednik Jure Ivankovića.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE