GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

La Liga nanijela ozbiljan udarac Barceloni

La Liga nanijela ozbiljan udarac Barceloni
POTEZI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 03.03.2023 / 08:50
Autor: SEEbiz / Sportske novosti
BARCELONA - Barcelona mora skupiti 178 milijuna funti od prodaje svojih igrača kako bi uopće imala ikakve šanse dovoditi nova pojačanja na tržištu sljedećeg ljeta, obavijestili su iz La Lige katalonskog velikana.

Zbog nagomilanog duga koji se procjenjuje na nekih milijardu funti Barcelona je bila primorana na radikalne poteze prošlog ljeta, poput prodaje televizijskih prava i rasprodaje dijela klupske imovine. To im je omogućilo da izađu na tržište i dovedu zvijezde predvođene Robertom Lewandowskim. Ali nova godina donosi nove financijske probleme, posebice nakon ispadanja iz europskih natjecanja.

"Od danas Barcelona više nema prostora u svom budžetu da bi trošila u predstojećem prijelaznom roku. Barcelona je sudjelovala u sumnjivom ponašanju koje je utjecalo na La Ligu i zato smo morali djelovati. Presudili smo da više nemaju pravo dovoditi igrače. Prodali su televizijska prava za 620 milijuna funti (700 milijuna eura) i pokušali su na razne načine riješiti situaciju, ali to neće biti moguće iduće sezone. Imamo striktne ekonomske kontrole i na kraju svakog prijelaznog roka u La Ligi ćemo klubovima reći koliko mogu potrošiti", rekao je predsjednik la Lige Javier Tebas na poslovnom summitu u Londonu.

"U slučaju Barcelone, oni moraju smanjiti plaće i transfere sa 532 milijuna funti na 399 milijuna funti (sa 650 milijuna eura na 450 milijuna eura), pa tako imaju budžet manji za 177 milijuna funti (200 milijuna eura). Moraju smanjiti svoje investicije u igrače i mi ih moramo ohrabriti na prodaju igrača jer na svaki iznos zarađen od prodaje, mogu potrošiti 40% od onoga što su zaradili", dodao je predsjednik za La Lige.

Dakle, Barcelona mora prodavati igrače da bi eventualno mogla trošiti na pojačanja na ljeto, a dobra vijest za klub je što u kadru imaju nekoliko igrača koji su vrlo atraktivni na tržištu. Među njima se ističe Frenkie de Jong koji je prošlog ljeta bio pod budnim okom Manchester Uniteda, dok bi zasigurno visoke cijene postigli i igrači poput Gavija, Ansua Fatija, Roberta Lewandowskog, Ronalda Arauja, Marc Andrea Ter Stegena...

Tagovi: La Liga, Barcelona, Joan Laporta, Javier Tebas
PROČITAJ I OVO
Italija ima sigurnih pet klubova u Ligi prvaka
KOEFICIJENTI
Italija ima sigurnih pet klubova u Ligi prvaka
ZAGREB - Nakon odigranih uzvratnih četvrtfinalnih utakmica nogometne Europske lige i Konferencijske lige postalo je i definitivno poznato da će iduće sezone u Ligi prvaka talijanski nogomet imati pet svojih predstavnika.
Vujošević: Vučič želi da uništi Partizan
SASVIM OTVORENO
Vujošević: Vučič želi da uništi Partizan
BEOGRAD - Proslavljeni trener Duško Vujošević u "360 stepeni" na N1 govorio je o navijačima, Partizanu i "ratu" sa Aleksandrom Vučićem.
Livaković obranio dva penala, ali...
DRAMA
Livaković obranio dva penala, ali...
ISTANBUL - Dominik Livaković je heroj Fenerbahčea iako je njegov klub dramatično ispao od Olmypiacosa u četvrtfinalu Konferencijske lige.
Aco Petrović ponovo izbornik Brazila
KOŠARKA
Aco Petrović ponovo izbornik Brazila
RIO DE JANEIRO - Aleksandar Petrović, 65-godišnji nekadašnji izbornik hrvatske košarkaške reprezentacije, ponovno je preuzeo Brazil, službeno je objavio tamošnji košarkaši savez na svojim internetskim stranicama.
Budimir će biti spreman za EURO
DOBRE VIJESTI
Budimir će biti spreman za EURO
PAMPLONA - Hrvatski nogometni reprezentativac Ante Budimir napustio je u srijedu bolnicu u Pamploni, gdje je proveo dvije noći nakon što mu je u ponedjeljak navečer slomljeno nekoliko rebara tijekom utakmice s Valencijom, izvijestio je u četvrtak njegov klub Osasuna, dodavši da bi trebao biti spreman za EURO u lipnju.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE