GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Kvalifikacije za SP: Ekvador i Urugvaj novi putnici za Katar

Kvalifikacije za SP: Ekvador i Urugvaj novi putnici za Katar
PLASMAN
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 25.03.2022 / 08:50
Autor: SEEbiz / H
MONTEVIDEO - Nakon susreta pretposljednjeg, 17. kola južnoameričkih kvalifikacija za odlazak na Svjetsko nogometno prvenstvo u Kataru ove godine poznata su sva četiri izravna putnika s ovoga kontinenta, Brazilu i Argentini pridružili su se Ekvador i Urugvaj.

Urugvaj je osigurao najmanje četvrto mjesto, posljednje koje izravno vodi u Katar, minimalnom 1-0 (1-0) domaćom pobjedom protiv izravnog konkurenta Perua. Pune tribine stadiona Centenario u Montevideu u trans je doveo De Arrascaeta u 42. minuti kada je odlično pratio odbijenu loptu te sa 10-ak metara zatresao mrežu. Prethodno su sjajnu kombinaciju izveli Bentancur, Nunez i Gimenez nakon koje je potonji iskosa s desne strane pogodio gredu.

Ovom pobjeodm Urugvaj je stigao do učinka od 25 bodova, nedostižna četiri više od petog Perua.

Pobjeda Urugvaja protiv Perua osigurala je izravni plasman u Katar i Ekvadoru usprkos njegovom 1-3 (0-2) porazu na gostovanju kod Paragvaja u Ciudad del Esteu. Paragvaj je poeo u samom otvaranju utakmice, u 9. minti kada je Enciso osvojio loptu na 20-ak metara od suparničkog gola i uposlio Moralesa koji je bio precizan sa 13-14 metara. Drugi gol Paragvaja stigao je nakon velikog nesporazuma u gostujućoj obrani, stoper Hincapie je u šestoj minuti sudačke nadoknade prvog poluvremena vraćao loptu vrataru sa 40 metara, ovaj je bio loše pozicioniran te je lopta pored njega prošla u gol. Kada je Almiron preciznim prizemnim udarcem sa 15 metara pogodio za 3-0 u 54. minuti pitanje pobjednika je bilo odlučeno, do kraja je Caicedo uspio tek ublažiti nevažan poraz Ekvadora precizno izvedenim kaznenim udarcem u 85. minuti.

Ekvadoru je ovo četvrti put da je izborio plasman na SP, a sva četiri puta to mu je uspjelo u 21. stoljeću, dok će dvostruki svjetski prvak (1930, 1950) Urugvaj po 14. puta zaigrati na svjetskoj smotri.

Sada je poznato 19 reprezentacija koje će zaigrati u Kataru od 21. studenoga do 18. prosinca, još ranije su se uz domaćina Katar kvalificirali Njemačka, Danska, Brazil, Francuska, Belgija, Hrvatska, Španjolska, Srbija, Engleska, Švicarska, Nizozemska, Argentina, Iran, Južna Koreja, Japan i Saudijska Arabija.

U Južnoj Americi će se u posljednjem kolu ipak voditi velika borba i to za peto mjesto koje vodi u interkontinentalne kvalifikacije i to protiv pete reprezentacije iz Azije. Uz trenutačno peti Peru, izglede za dodatne kvalifikacije uoči posljednjih 90 minuta još imaju i šesta Kolumbija te sedmi Čile.

Kolumbija je stigla na bod zaostatka za Peruom uvjerljivom 3-0 (1-0) domaćom pobjedom protiv Bolivije u Barranquilli. Strijelci su bili Diaz (39), Borja (72) i Uribe (90).

Čile je ostao na 19 bodova jer je uvjerljivo izgubio od Brazila na Maracani u Rio de Janeiru. Iako je odavno izborio nastup na SP, Brazil je nastavio dominirati te je u svom 16. nastupu u kvalifikacijama ostvario 13. pobjedu uz tri remija. Pogotke za 4-0 (2-0) pobjedu Brazila postigli su Neymar (44-11m), Vinicius (45+1), Coutinho (72-11m) i Richarlison (90+1).

U posljednjem kolu u utorak igrat će Peru - Paragvaj i Venezuela - Kolumbija. Peruancima za peto mjesto treba pobjeda protiv Paragvaja, a mogao bi mu dovoljan biti i remi ako Kolumbija ne svlada Venezuelu, Paragvajcima igra isključivo pobjeda, a potrebna im je i pomoć Venezuelanaca koji ne smiju izgubiti od Kolumbijaca, dok je Kolumbijcima potrebna pobjeda u Venezueli i pomoć Paragvajaca koji ne smiju izgubiti u Peruu.

Brazil je ovom pobjedom stigao do učinka od 42 boda, sedam više od druge Argentine koja će u petak ugostiti Venezuelu.

Tagovi: Ekvador, Urugvaj
PROČITAJ I OVO
Željezničar traži strateškog partnera
PARTNERSTVO
Željezničar traži strateškog partnera
SARAJEVO - FK Željezničar objavljuje javni poziv za uspostavljanje strateškog partnerstva s potencijalnim investitorima.
Hajduk oborio negativni rekord
KATASTROFA
Hajduk oborio negativni rekord
SPLIT - Hajduk je protiv Osijeka prošlog vikenda upisao peti uzastopni poraz (1:2) u svim službenim natjecanjima što je niz kakav ne pamti od proljeća 1980. godine.
Amerikanci za Pariz izabrali supermoćnu košarkašku selekciju
KOŠARKA
Amerikanci za Pariz izabrali supermoćnu košarkašku selekciju
NEW YORK - Košarkaška reprezentacija Sjedinjenih Američkih Država na Olimpijske igre dolazi s najvećim zvijezdama. Poznato je 11 imena koja će imati za cilj donijeti novo zlato.
Ante Budimir slomio tri rebra
OZLJEDA
Ante Budimir slomio tri rebra
PAMPLONA - Ante Budimir (32) je u najboljoj sezoni karijere doživio partiju iz noćne more, i to u najgorem trenutku. Napadač Osasune i drugi najbolji strijelac La Lige sa 16 golova je u sudačkoj nadoknadi utakmice 31. kola protiv Valencije, pri vodstvu suparnika 1:0, izborio penal.
Hrgović će uskoro imati meč karijere
BOKS
Hrgović će uskoro imati meč karijere
ZAGREB - Najbolji hrvatski boksač Filip Hrgović će 1. lipnja u Rijadu na Matchroom vs. Queensberry: 5v5 priredbi odraditi dosad najveću borbu u karijeri. Protivnik će mu biti britanski boksač Daniel Dubois.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE