GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Kustić kritizirao Jakobušića: Uvrede ne pridonose smirivanju tenzija

Kustić kritizirao Jakobušića: Uvrede ne pridonose smirivanju tenzija
KRITIKE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 28.05.2022 / 11:16
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Marijan Kustić kritizirao je u gostovanju na Novoj TV Hajdukovog predsjednika Lukšu Jakobušića zbog izjava koje je dao nakon sastanka u prostorijama HNS-a u petak, na kojem se razgovaralo o sigurnosti i organizaciji nogometnih utakmica povodom nereda nakon nedavnog derbija u Zagrebu.

Na sastanku u prostorijama HNS-a sudjelovali su predstavnici Saveza, predvođeni predsjednikom Kustićem, Ravnateljstva policije na čelu s glavnim ravnateljem policije Nikolom Milinom te GNK Dinama i HNK Hajduka, koje su predvodili predsjednici uprava Vlatka Peras i Lukša Jakobušić.

Unatoč navodnom dogovoru o nedavanju izjava nakon sastanka, Jakobušić je izašao pred medije te između ostalog rekao: "Neću komentirati i tu se mogu poslužiti onom starom narodnom poslovicom, nikad se ne smijete hrvati sa svinjama jer ćete oboje završiti u blatu, ali samo svinja će u tome uživati."

GNK Dinamo zatim se oglasio priopćenjem u kojem je zamjerio Jakobušiću na kršenju dogovora i kritizirao ga jer je člana Dinamove uprave Krešimira Antolića "usporedio sa svinjom", kako su to u Dinamu protumačili. Iz Hajduka su za Index poručili da je Jakobušić na sastanku svima rekao da će dati izjavu medijima jer se nije javnosti obraćao nekoliko dana, ali da neće otkrivati zaključke sastanka, što i nije učinio, kao što je dogovoreno.

Kustić je na gostovanju u studiju Nove TV rekao da ga je Jakobušićeva izjava iznenadila te ga je kritizirao zbog uvreda i načina komunikacije, koje smatra neprimjerenima.

"Tek poslije sam vidio izjavu predsjednika Jakobušića, iako je dogovor na sastanku bio da ćemo izdati zajedničko priopćenje, da neće biti nikakvih izjava poslije, svi su usuglasili na samom sastanku. Iznenadila me ova izjava, mislim da to ne pridonosi nikako smirivanju tenzija, što mi kao čelnici Saveza i klubova trebamo raditi i biti primjer, da spustimo tenziju, da se ovakve izjave ne koriste.

Mislim da uvrede nisu dobre i ovakav način komunikacije nije dobar. Na sastanku uopće nisam primijetio da stvari idu u ovom smjeru, sastavak je bio vrlo dobar, što mogu potvrditi svi njegovi sudionici. Složili smo se u svim točkama, bili jednoglasni, do toga da sam u jednom trenutku rekao da ne vidim probleme između dva kluba", rekao je Kustić.

O sastanku je rekao da se raspravljalo o svim točkama te da su se svi sudionici složili da u slučajevima navijačkih nereda ne treba generalizirati i osuđivati sve pripadnike skupina, nego pronaći i izdvojiti pojedince odgovorne za nedjela.

Tagovi: Lukša Jakobušić, Marijan Kustić, Hrvatski nogometni savez, Hajduk
PROČITAJ I OVO
Olmo je blizu povratka u Barcelonu, to je dobra vijest za Dinamo
TRANSFERI
Olmo je blizu povratka u Barcelonu, to je dobra vijest za Dinamo
ZAGREB - Dani Olmo je blizu povratka u Barcelonu, deset godina nakon što je njenu akademiju La Masiju napustio kako bi otišao u Dinamo.
Nagelsmann ostaje izbornik Njemačke do Svjetskog prvenstva 2026.
IZBORNICI
Nagelsmann ostaje izbornik Njemačke do Svjetskog prvenstva 2026.
BERLIN - Njemački nogometni izbornik Julian Nagelsmann obnovio je ugovor na dvije godine do Svjetskog prvenstva 2026. u "odluci srca", objavio je u petak nacionalni savez DFB.
Sergej Barbarez novi izbornik nogometne reprezentacije BiH
IZBORNIK
Sergej Barbarez novi izbornik nogometne reprezentacije BiH
SARAJEVO - Sergej Barbarez novi je izbornik nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine, a na tu ga je poziciju u petak imenovao Izvršni odbor Nogometnog saveza BiH sa zadaćom da u naredne četiri godine konsolidira stanje i pokuša prekinuti niz stalnih poraza u kvalifikacijama za međunarodna natjecanja.
Kawhi Leonard i dalje upitan za start doigravanja
NBA
Kawhi Leonard i dalje upitan za start doigravanja
LOS ANGELES - Los Angeles Clippers službeno su objavili kako i dalje nije poznato hoće li najbolji igrač ovog NBA sastava Kawhi Leonard biti spreman za start doigravanja.
Mundo Deportivo: Zidane je novi trener Bayerna
MEDIJI
Mundo Deportivo: Zidane je novi trener Bayerna
MADRID - Nakon što je napravio fenomenalan posao s Realom u kratkom razdoblju kao trener, Zinedine Zidane okreće novi list i trebao bi postati novi trener Bayerna, tvrdi španjolski Mundo Deportivo.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE