GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Kukoč: Jordan bi bio najbolji u svakoj eri

Kukoč: Jordan bi bio najbolji u svakoj eri
JASNA PORUKA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 22.05.2020 / 07:10
Autor: SEEbiz / Index.hr
CHICAGO - Toni Kukoč je u velikom intervjuu za grčki Sport24 govorio o svojoj karijeri, s posebnim naglaskom na igranje za Chicago Bullse i odnos s Michaelom Jordanom.

Naravno, razlog je upravo završeno emitiranje Posljednjeg plesa, dokumentarnog serijala o legendarnim Jordanovim Bullsima, u kojima je Kukoč od 1996. do 1998. bio ključni igrač prilikom osvajanja tri uzastopna NBA naslova.

Međutim, Kukoč je odlazak u jednu od najjačih momčadi u povijesti najjače lige izborio sjajnim igrama za najbolju ekipu izvan NBA-a. "Postoji osnovna sličnost između Jugoplastike i Bullsa. Vodili su nas fenomenalni treneri. U Splitu sam imao sreću što sam otkako znam za sebe igrao s Dinom Rađom. Kao djeca smo napravili nešto nevjerojatno, dinastiju s kojom smo zavladali Europom i uzeli tri kontinentalna naslova zaredom.

Obje momčadi bile su sastavljene od igrača koji znaju da je za dolazak na vrh potrebno enormno puno trenirati i podnijeti boli i koji se toga nisu bojali, koji su znali koliko je važno biti posvećen i usredotočen.

Razlika između Jugoplastike i Bullsa za mene je bila samo u godinama. U prvoj ekipi sam bio mladić koji je htio biti vođa, a u drugoj sam bio dio možda najbolje momčadi ikad", govori Kukoč za Grke.

Otkrio im je i zašto nije otišao u Bullse kad su ga draftirali 1990., nego je godinu kasnije otišao u Benetton i ondje ostao dvije godine: "Dražen mi je to savjetovao i mislim da je to bila dobra odluka."

Prije odlaska u Chicago imao je nezaboravni susret sa zvijezdama Bullsa na Olimpijskim igrama 1992. u Barceloni. Jordan i Pippen ondje su jedva čekali sasjeći "Jerryjevog dečka", kako su posprdno zvali akviziciju i miljenika Jerryja Krausea, omraženog glavnog menadžera Bullsa.

"Znao sam da je pitanje vremena kad ćemo se sresti i to je bilo u Barceloni i to dva puta, u skupini i u finalu. Prvu utakmicu nisam igrao dobro jer su me čuvali Jordan i Pippen, dva najbolja obrambena igrača svijeta. Mislim da nema puno ljudi koji bi to preživjeli."

Slijedio je dolazak među Bullse, iz kojih je privremeno bio otišao gazda Jordan: "To što njega nije bilo tih godinu i pol mi je jako olakšalo jer sam dobio veću minutažu. Čim se Jordan vratio, shvatio sam koliko mi je pomoglo što sam stasao bez njega jer sam tako već igrao na tri različite pozicije."

Međutim, ništa ga nije moglo pripremiti na Jordanov odnos prema podanicima jer Najveći nije imao suigrače. Oni to opisuju kao diktaturu i tiraniju. Maltretirao ih je verbalno i tjelesno.

"Ni prema meni nije bio drugačiji. Prema svima se odnosio na jednak način. Tjerao nas je do krajnjih granica. Postojao je dobar razlog za to jer u našoj momčadi očekivanja i ciljevi su bili najviši. Nije to bilo jednostavno i ne može to svatko podnijeti, ali to se događa. Postoji hijerarhija i svatko zna svoje mjesto u ekipi", komentira Kukoč.

Osim što ništa ne zamjera Jordanu, smatra ga i najvećim svih vremena: "Vrlo lako mi je odgovoriti na pitanje tko je GOAT. Michael Jordan je košarku učinio globalnim sportom. Teško je uspoređivati LeBrona Jamesa i ovu eru s onom kada su vladali Magic i Bird. Teško je odabrati najvećeg, ali dajem prednost Jordanu jer mislim da bi bio najbolji u svakoj eri."

Na kraju intervjua otkrio je da se nedavno čuo s Jordanom i što mu je tom prilikom rekao: "Razgovarali smo prije nekoliko dana i rekao sam mu da sam sretan što Posljednji ples završava. Znate zašto? Zato što sam u posljednja tri tjedna dobio više telefonskih poziva nego u prethodnih 20 godina."

Tagovi: Toni Kukoč, Michael Jordan, Dražen Petrović, Scottie Pippen, Chicago Bulls, Dennis Rodman, Phil Jackson, The Last Dance, Posljednji ples
PROČITAJ I OVO
Olmo je blizu povratka u Barcelonu, to je dobra vijest za Dinamo
TRANSFERI
Olmo je blizu povratka u Barcelonu, to je dobra vijest za Dinamo
ZAGREB - Dani Olmo je blizu povratka u Barcelonu, deset godina nakon što je njenu akademiju La Masiju napustio kako bi otišao u Dinamo.
Nagelsmann ostaje izbornik Njemačke do Svjetskog prvenstva 2026.
IZBORNICI
Nagelsmann ostaje izbornik Njemačke do Svjetskog prvenstva 2026.
BERLIN - Njemački nogometni izbornik Julian Nagelsmann obnovio je ugovor na dvije godine do Svjetskog prvenstva 2026. u "odluci srca", objavio je u petak nacionalni savez DFB.
Sergej Barbarez novi izbornik nogometne reprezentacije BiH
IZBORNIK
Sergej Barbarez novi izbornik nogometne reprezentacije BiH
SARAJEVO - Sergej Barbarez novi je izbornik nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine, a na tu ga je poziciju u petak imenovao Izvršni odbor Nogometnog saveza BiH sa zadaćom da u naredne četiri godine konsolidira stanje i pokuša prekinuti niz stalnih poraza u kvalifikacijama za međunarodna natjecanja.
Kawhi Leonard i dalje upitan za start doigravanja
NBA
Kawhi Leonard i dalje upitan za start doigravanja
LOS ANGELES - Los Angeles Clippers službeno su objavili kako i dalje nije poznato hoće li najbolji igrač ovog NBA sastava Kawhi Leonard biti spreman za start doigravanja.
Mundo Deportivo: Zidane je novi trener Bayerna
MEDIJI
Mundo Deportivo: Zidane je novi trener Bayerna
MADRID - Nakon što je napravio fenomenalan posao s Realom u kratkom razdoblju kao trener, Zinedine Zidane okreće novi list i trebao bi postati novi trener Bayerna, tvrdi španjolski Mundo Deportivo.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE