GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Krznarova sedma pobjeda u nizu, pala i Olimpija

Krznarova sedma pobjeda u nizu, pala i Olimpija
VELIKI NIZ
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 19.02.2023 / 18:42
Autor: SEEbiz / RTV Slovenije
MARIBOR - Maribor je u prvom poluvremenu vječitog derbija nadigrao Olimpiju 2:0, u drugom poluvremenu nakon isključenja Josipa Iličića dramu je spriječio vratar Ažba Jug obranivši jedanaestarac. Mogu li Ljubičasti nakon prestižne pobjede doista nadoknaditi zaostatak od 12 bodova za vodećim Zmajevima?

Najvažnijom utakmicom u Sloveniji završilo je 22. kolo. Prvi vječni derbi u kalendarskoj godini lako je pripao Mariboru koji je upisao sedmu ligašku pobjedu, dok je Olimpija doživjela tek treći poraz.

Ovisno o kutu gledanja: -12 bodova ili +12 bodova sada je razlika između vodećih klubova u Sloveniji. Do kraja Prve lige 2022./23. ostalo je još 14 kola, a među njima i posljednji vječiti derbi u Ljubljani koji je u 31. kolu na rasporedu u subotu, 15. travnja.

U 12. minuti prvi je udarac u okvir utakmice uputio kapetan ljubičastih Martin Milec, koji je uoči susreta proglašen ratnikom ljubičastih. S druge strane za zeleno-bijele je prvi zaprijetio Justas Lasickas.

U 22. minuti puni Ljudski vrt slavio je vodstvo. Ivan Brnić je brzim slobodnim dodavanjem pronašao prvog napadača Maribora, Matevž Vidovšek obranio je prvi jaki udarac, ali je Žan Vipotnik u drugom pokušaju udarcem s poda zatresao mrežu Olimpije za 1:0. Dvanaesti pogodak 20-godišnjaka iz Slovenskih Konjica koji je tako preuzeo vodstvo na ljestvici strijelaca Prve lige!

Ljubljančani su zaprijetili u 28. minuti kada je Aljaž Krefl pucao tik pored vratnice. Josip Iličić je nakon toga pripremio udarac Božiću, ali je naciljao malo previsoko. Već u sljedećoj akciji, nakon novog maštovitog dodavanja Brnića, opet je blokirao Božić, ali Vidovšek brani. Svoju priliku dobio je i najrazigraniji igrač prvog poluvremena Brnić.

21-godišnji Hrvat bio je i ključan čovjek za drugi pogodak Štajerca. Na desnom krilu Brnić je uposlio Gregora Sikoška koji je povratnom loptom u sredini šesnaesterca pronašao Marka Božića koji se u trećoj našao u mreži Olimpije.

Odlično prvo poluvrijeme Maribora i očajna igra Olimpije koja je u derbi ušla s 15 poena prednosti.

Drugo poluvrijeme brzo je donijelo preokret u tijeku derbija. Kod Olimpijinog slobodnog udarca Josip Iličić je namjerno igrao rukom u skoku preko živog zida, za što je sudac Denis Šmajc dosudio najstrožu kaznu, potom je pokazao žuti karton, čime je Iličić, kao i ranije, isključen iz svog prvog vječitog derbija. u 27. minuti već dobio žuti karton.

U izvođenje jedanaesterca uključio se Mario Kvesić koji je iz jedanaesterca u 92. minuti odlučio vječiti derbi 13. kola. No ovoga je puta Ažbe Jug pročitao namjeru 31-godišnjeg Bosanca, jer je vratar Maribora Kvesićevu loptu panterskim skokom skrenuo u svoj lijevi kut. Provala uzbuđenja među ljubičastima na zelenilu i tribinama.

Olimpija je počela opsjedati Jugov gol, ali bez prave završnice, a onda si je Krefl u 62. minuti priuštio nespretan prekršaj za koji je dobio drugi žuti karton, a brojčani omjer bio je izjednačen. Lijevi bočni branič Zmajeva prvi je žuti karton dobio u 27. minuti, kada je zaiskrilo između njega i Iličića.

U igri 10 na 10 Maribor je imao nekoliko prigoda, ali Vidovšek je nekoliko puta bio na pravom mjestu. U 80. minuti gosti traže novu, strožu kaznu jer je Milec igrao rukom. VAR jest intervenirao, sudac Šmajc pogledao je snimku koja je potvrdila igranje rukom, ali na samom početku akcije pričuva Aldair bio je za dlaku u nedopuštenoj poziciji, zbog čega nije bilo drugih 11 za Olimpiju.

Tagovi: Maribor, Olimpija, Damir Krznar, Ivan Brnić, Žan Vipotnik
PROČITAJ I OVO
Pjaca: Neću imati milosti za Dinamo
PORUKE
Pjaca: Neću imati milosti za Dinamo
RIJEKA - "Kao uvijek, idemo na pobjedu. Optimističan sam, mislim da će s gležnjom za tjedan dana biti sve u redu."
Murray sa zvukom sirene nokautirao Lakerse
NBA PLAYOFF
Murray sa zvukom sirene nokautirao Lakerse
DENVER - Denver Nuggetsi nadoknadili su 20 koševa manjka iz treće četvrtine i pobijedili sa 101:99 Los Angeles Lakerse ubačajem Jamala Murrayja sa zvukom sirene za prednost od 2:0 u prvom krugu doigravanja Zapadne konferencije NBA lige.
Fabio Cannavaro novi je trener Udinesea
TRENERI
Fabio Cannavaro novi je trener Udinesea
UDINE - Talijanski nogometni klub Udinese će nakon Gabriela Cioffija voditi bivši svjetski prvak i osvajač Zlatne lopte Fabio Cannavaro, objavio je klub na svojoj web stranici.
Veselin Vujović više nije trener Nexea
NEOČEKIVANO
Veselin Vujović više nije trener Nexea
NAŠICE - Uprava RK NEXE-A i trener Veselin Vujović danas su donijeli odluku o prekidu suradnje.
Zagreb pronašao pojačanje u Srbiji
RUKOMET
Zagreb pronašao pojačanje u Srbiji
ZAGREB - Povremeni srpski 29-godišnji rukometni reprezentativac Mihajlo Radojković u sljedećoj će sezoni nositi dres Zagreba, priopćili su iz hrvatskog prvaka.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE