GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Krankl: Barić je živio za nogomet i znao je sve o njemu

Krankl: Barić je živio za nogomet i znao je sve o njemu
VELIKAN NOGOMETA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 14.12.2020 / 20:14
Autor: SEEbiz
BEČ - Barićev igrač iz bečkog Rapida i legendarni austrijski napadač Hans Krankl za trenerovu smrt je saznao u studiju Sky TV-a.

Analizirao je utakmice austrijske Bundeslige, a kada je do njega došla tužna vijest, rasplakao se pred kamerama. Dan nakon je za Der Standard razgovarao o Bariću.

"Bio je jedan od najboljih trenera s kojim sam radio tijekom cijele svoje karijere. Svakako je u najboljih tri. Leopold Stastny i Erich Hof su također bili vrhunski. Kao motivator je Barić bio neprikosnoven", kazao je 67-godišnji Krankl koji je s Barićem u Rapidu radio između 1982. i 1985. godine.

Barić je bio vrlo uspješan u Austriji i Hrvatskoj, ali izvan te dvije zemlje nije napravio mnogo. Krankl je objasnio zašto.

"Nedostajao mu je pravi klub u pravo vrijeme. Nije bio toliko poštovan u Hrvatskoj kao što je bio u Austriji. To je čest slučaj kada najveći uspjeh ostvarite izvan svoje države", rekao je Krankl koji je Barića posljednji put vidio prije pet godina u jednoj televizijskoj emisiji u Salzburgu.

Barić je u Austriji poznatiji pod nadimkom Otto Maximale jer je često koristio riječ 'maximal' (maksimalno). U svom je obraćanju igračima također vrlo vješto miješao hrvatski i njemački jezik.

"Kada je stigao u Rapid, predstavio nam se na hrvatsko-njemačkom jeziku. Svi smo jako voljeli taj jezik. Živio je za nogomet i znao je sve o njemu. Bio je vrhunski čovjek", kazao je legendarni austrijski napadač.

Za kraj je opisao zašto je za njega Barićeva smrt drugačija od gubitka nedavno preminulih legendi Diega Maradone i Paola Rossija.

"Poznavao sam Maradonu i Rossija osobno, ali oni mi nisu bili prijatelji. Smrt Otta Barića je osobna, radili smo skupa jako dugo. Nije mi važno ako je umro od koronavirusa ili ne, tužno je kad osoba umre. Maradona i Rossi su umrli prije svog vremena. Ottu je bilo skoro 90 što je mala utjeha. Možda bi poživio još nekoliko dobrih godina, ali ga je glupi virus spriječio", zaključio je Krankl.

Tagovi: Hans Krankl, Otto Barić, Rapid
PROČITAJ I OVO
Penava o pregovorima s Mostom: Nema zle krvi
PREGOVORI
Penava o pregovorima s Mostom: Nema zle krvi
ZAGREB - Komentirajući pregovore sa SDP-om, predsjednik Domovinskog pokreta Ivan Penava kazao je kako su bili konstruktivni.
Rangnick u fokusu kao potencijalni trener Bayerna
TRENERI
Rangnick u fokusu kao potencijalni trener Bayerna
MUNCHEN - Izbornik Austrije Ralf Rangnick glavni je kandidat da preuzme vodstvo Bayern Münchena od ljeta nadalje umjesto Thomasa Tuchela, prema njemačkim medijskim izvješćima u utorak.
Hajduk pronašao novog predsjednika Uprave?
KADROVI
Hajduk pronašao novog predsjednika Uprave?
SPLIT - Petnaestak dana nakon odlaska Lukše Jakobušića iz Hajduka, navodno je poznat i njegov nasljednik.
Još jedan velikan u utrci za Danija Olma
TRANSFERI
Još jedan velikan u utrci za Danija Olma
LEIPZIG - Njemački mediji već se danima bave nagađanjima gdje će Dani Olmo nastaviti karijeru. Red Bull Leipzig njegovom će prodajom zaraditi 60 milijuna eura, a od tog transfera Dinamo će dobiti nešto više od šest milijuna eura.
Odlična vijest za Dalića i ostale izbornike
EURO
Odlična vijest za Dalića i ostale izbornike
ZAGREB - Europska nogometna unija (UEFA) dopustit će izbornicima da u reprezentacije za Europsko prvenstvo u Njemačkoj pozovu 26 umjesto dosadašnja 23 igrača, objavili su britanski mediji.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE