GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Kramarić: Ne znam čemu drama

Kramarić: Ne znam čemu drama
REPREZENTACIJA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 10.09.2020 / 09:45
Autor: SEEbiz / Sportske novosti
ZAGREB - Andrej Kramarić vratio se u Njemačku te odmah morao na test za koronavirus kao preduvjet da se priključi momčadi Hoffenheima. U Portu je igrao 74 minute, u St. Denisu cijeli susret.

Kakva je njegova analiza utakmica Hrvatske?

- Bila su to dva potpuno različita nastupa. U prvoj utakmici nije to bilo pravo izdanje, a najveći je problem što se nismo najbolje pripremili za taj susret, u tih tri-četiri dana treninga u Zagrebu. Nismo uredili glave da budemo spremni za utakmicu. Nije uopće stvar htijenja, jesi li htio ili nisi. To je bio prvi nastup sezone, neki su igrači usred priprema, pojedini su tek krenuli igrati i, naravno, da se to odrazilo. A jasno je da Hrvatska nema toliko opcija kao Portugal i Francuska pa se svaki igrački izostanak posebno broji - kazao je Kramarić za Sportske novosti.

Osvrnuo se na ogled na Stade de Franceu.

- U drugom susretu smo vrlo dobro igrali prvo poluvrijeme, vodili, ali potom primili dva gola iz jedine dvije šanse koje su oni napravili. Jasno da je to bio šok, ali s time vidiš kvalitetu momčadi. Kod nas je pala koncentracija u te dvije minute, kod njih nije pala koncentracija i zato su oni zabili dva pogotka. Malo im je i sudac pomogao uništiti utakmicu. U svakom slučaju, iz prikazanog protiv Francuske možemo samo izvući veliku pozitivu. Igrali smo nešto drugačiji nogomet nego inače, visoki presing, tako da Francuska nije previše izlazila s loptom van nego su napucavali i dosta često gubili posjed. Mi smo osvajali loptu te imali poziciju i dominaciju. S jedne strane to je bila dobra tekma od nas, ali što ćete, rezultat je realnost hrvatskog nogometa. Mi smo mala država, nemamo toliko igrača i ne treba se skrivati od toga. Ne znam zašto se radi tolika drama jer izgubili smo od Portugala i Francuske. Budimo realni, izgubili bismo i s Modrićem. Nije stvar u tome igrao Modrić ili ne igrao. Hrvatska država nije takva da bismo trebali na svakom natjecanju biti u finalu svjetskog ili europskog prvenstva. I veće zemlje imaju puno veće poteškoće i padove.

Kad kažete da za Portugal niste bili dobro pripremljeni, mislite da niste bili dovoljno fokusirani i svjesni što vas zapravo čeka ili da taktički niste bili odgovarajuće postavljeni?

- Ne bih volio pričati o taktikama jer prvenstveno u glavi nismo bili pripremljeni. Svi znamo kako se kreće u sezonu iz priprema, to je u pravilu nekako labavo, a tako je ispalo i sada. Nažalost, radilo se o Portugalu jer inače kad imaš prvi nastup obično to bude protiv nekog petoligaša pa možeš startati u nižoj brzini. Mnogim igračima je to bila prva utakmica, nije bilo ritma, a nije tajna o kakvim igračima se radi. Pročitao sam da se piše da dečki nisu htjeli, to tu takve gluposti! Nisam vidio nijednog igrača koji nije htio ili je igrao preko one stvari. Nisam to u životu vidio. To ne postoji u sportu. Bila je samo stvar pripreme glave i tijela za prvi nastup u sezoni.

S Francuskom ste demonstrirali više borbenosti i žara. Dobili ste udarac i morali se na brzinu mobilizirati.

- To je imalo utjecaja s te psihičke strane, ali mora se reći da smo igrali totalno drugačije. Stisnuli smo ih, napravili presing, nismo im dopustili da se igraju s nama. Na energiju samo im radili probleme. Mogli smo to napraviti i protiv Portugala jer njihova dva stopera nisu bila svjetske razine. Bila je mogućnost da se na njih napravi znatno veći pritisak. No, i ja se slažem kako je logično što je izbornik imao strah da nećemo izdržati 90 minuta u tom presingu. S Francuskom smo izdržali, igrali smo presing 90 minuta tako da mislim kako smo to mogli napraviti i protiv Portugala, ali glupo je sad o tome pričati jer jasno da je teško bilo uoči prve utakmice znati stanje svakog igrača. Presing traži daleko više energije, u prvom nastupu nije to lako napraviti.

Hrvatska ovog časa nije na razini Francuske.

- To je istina i to tako treba reći. Niti je Hrvatska ikad bila u razini Francuske. Mi smo ponosni na svoju državu i znamo igrati utakmice na naboj i energiju na velikim natjecanjima te tako izjednačavamo tu razliku u igračima. To je bilo tako i bit će. Oni su kvalitetniji i imaju daleko veći izbor nogometaša. Dugoročno će biti u prednosti, a mi ćemo se kao Hrvatska za svako veliko natjecanje, ili kad će biti nešto bitno, skupiti, imati taj naboj i energiju, boriti se za domovinu i tada potpuno drugačije izgledati jer to je Hrvatska. Tako je i tako će biti. Nemamo sto milijuna ljudi da stvorimo dvadeset Modrića.

Znači da će pravi Vatreni biti sljedeće godine na Euru?

- Sigurno. Ne možeš izjednačiti Ligu nacija i prijateljske utakmice s Eurom i svjetskim prvenstvom. To je sasvim nešto drugo. Mi smo specifičan narod s tim nabojem i posebnom snagom kad smo svi skupa, cijela država, iz toga nastaje taj 12. igrač.
U listopadu je Hrvatska obično u boljoj formi nego u rujnu. Kakve rezultate očekujete? Igra se sa Švicarskom prijateljski ogled, potom sa Švedskom i Francuskom doma. Švedska je boj za treće mjesto.

- Trebalo bi biti bolje jer igrači će se pripremiti u klubovima. Krenut će prvenstvo, ulazit će se u normalnu formu. Za nas je Švedska glavna utakmica, Portugal i Francuska držat će dva prva mjesta, a mi se boriti za treće da ostanemo u A kategoriji.

Teško daju golove, ali ne primaju puno.

- Bit će i dodatno motivirani jer igrati protiv Hrvatske za njih je poseban poticaj. Naša je realnost da svi žele pobijediti ekipu koja je igrala finale Svjetskog prvenstva u Rusiji. Mi imao veću kvalitetu, ali na kraju sve je stvar pripreme glave i tijela. Ako se dobro mobiliziramo bit će sve OK, no uđemo li labavo imat ćemo problema.

Tagovi: Andrej Kramarič, hrvatska nogometna reprezentacija
PROČITAJ I OVO
Ostaje li Livaković u Fenerbahčeu?
POST FESTUM
Ostaje li Livaković u Fenerbahčeu?

ISTANBUL - Puno se priča o odlasku hrvatskog golmana Dominika Livakovića iz Fenerbahčea nakon navijačkih nereda u utakmici protiv Trabzonspora.

Hrvatska i dalje deseta na FIFA ljestvici
RANGIRANJA
Hrvatska i dalje deseta na FIFA ljestvici
ZAGREB - Budući da je ožujak većini najjačih svjetskih reprezentacija poslužio za odigravanje prijateljskih utakmica, koje ne donose puno bodova, velikih promjena na FIFA ljestvici nakon odrađenog reprezentativnog termina nije bilo.
Armenulić: Dobro je da je Đoković otpustio Ivaniševića
RIJEČ AUTORITETA
Armenulić: Dobro je da je Đoković otpustio Ivaniševića
BEOGRAD - Bivši izbornik Davis kup reprezentacije Jugoslavije Radmilo Armenulić prokomentirao je prekid suradnje Novaka Đokovića i Gorana Ivaniševića.
Modrić napušta Real na kraju sezona
ODLAZAK
Modrić napušta Real na kraju sezona
MADRID - Toni Kroos dogovorio je nastavak suradnje s Real Madridom za još jednu sezonu i samo se čeka potpis novog ugovora, a njegovim stopama će u sljedećeg tjedna krenuti veterani Nacho Fernandez i Lucas Vazquez. Luke Modrića nema u tim planovima 'kraljeva'.
Đoković iznenadio odlukom o novom treneru
IZNENAĐENJE
Đoković iznenadio odlukom o novom treneru
BEOGRAD - Nakon razlaza Novaka Đokovića i Gorana Ivaniševića glavno pitanje je bilo tko će biti novi trener u stožeru srpskog igrača.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE