GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Kovačić: Trkački smo spremni, Broz nam diže prosjek

Kovačić: Trkački smo spremni, Broz nam diže prosjek
UOČI BRAZILA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 07.12.2022 / 17:51
Autor: SEEbiz / H
DOHA - U brojnim analizama uoči četvrtfinalnog dvoboja svjetskog prvenstva protiv Brazila, glavnu prednost hrvatska reprezentacija bi trebala imati na sredini terena.

"Brazil je uvijek favorit, ali ovdje ima i drugih vrhunskih ekipa, ima još favorita," kazao je Mateo Kovačić na konferenciji za novinare u trening kampu u Dohi.

"Trkački smo spremni što se vidjelo u prve četiri utakmice, Broz nam diže prosjek, to je bonus," dodao je sa smiješkom.

Istaknuo je kako je hrvatska vrsta pokazala moć.

"Ova ekipa je pokazala karakter i moć, zadovoljni smo izvedbama, ali možemo još bolje. Naši rezultati pokazuju da smo dobra momčad, Uvijek smo imali talent, sada pokazujemo i moć, zajedništvo, ponos igranja za hrvatski dres. Izgubili smo samo jednu utakmicu nakon EP-a, trebamo tako nastaviti i biti još bolji."

Kazao je kako je navikao na žestoki ritam utakmica u Premier ligi.

"Navikao sam na borbu i teške utakmice u Premier ligi. Moramo pokazati tehničke kvalitete, ali i fizičke, treba će nam to prije Brazila. Neće biti lako, imamo još dva dana, vjerujem kako ćemo u petak vidjeti pravu Hrvatsku."

Smatra kako je utakmica protiv Francuske u Ligi nacija putokaz kako treba igrati protiv Brazila.

"Utakmica je bila dobra s naše strane, bili smo dobri u posjedu, bili smo agresivni, to treba pokazati. Trebamo držati loptu, a ne povući se. Rani gol uvijek pomaže. No lako je to reći."

Kovačić, koji se na presici pojavio s masnicom na licu, odgovorio je zašto više ne koristi svoju odličnu karakteristiku, duboke prodore koz suparnika.

"Imao sam nesreću u teretani," kazao je dodavši: "Lakše je kad se protivnik nadigrava i ostavlja više prostora. Ali mogu u svojoj igri poboljšati još neke stvari pogotovo kada se ekipa zatvori i imam prostora za napredak. Ali svaka utakmica je drugačija," pojasnio je.

Tagovi: Mateo Kovačić, Marcelo Brozović, hrvatska nogometna reprezentacija
PROČITAJ I OVO
Goran Tomić ostaje u Emiratima
TRENERI
Goran Tomić ostaje u Emiratima
ZAGREB - Hrvatski trener Goran Tomić (47) potpisao je novi, dvogodišnji ugovor s Al Bataehom, objavio je arapski klub. Tomić je u siječnju ove godine preuzeo momčad.
Barcelona će tužiti Španjolski nogometni savez, sud odlučuje o Yamalovom golu
TRAKAVICA
Barcelona će tužiti Španjolski nogometni savez, sud odlučuje o Yamalovom golu
BARCELONA - Barcelona ne dopušta da se stiša bura nakon El Clasica u kojem je Real slavio 3:2.
Carlos Tevez završio u bolnici
PROBLEMI
Carlos Tevez završio u bolnici
BUENOS AIRES - Bivši argentinski nogometaš i sadašnji trener argentinskog kluba Independiente Carlos Tevez primljen je u utorak u bolnicu zbog jakih bolova u prsima.
Marca: Modrić želi ostati u Realu
MEDIJI
Marca: Modrić želi ostati u Realu
MADRID - Luka Modrić ugovor s madridskim Realom ima do srpnja i još se ne zna u kojem klubu će 38-godišnji veznjak igrati sljedeće sezone. Marca, madridski list blizak Realu, tvrdi da Modrić ne želi promijeniti klub.
Dončić briljirao, Mavsi pobijedili Clipperse
NBA PLAYOFF
Dončić briljirao, Mavsi pobijedili Clipperse
LOS ANGELES - Dallas Mavericksi pobijedili su Clipperse 96-93 u drugoj utakmici doigravanja NBA lige u Los Angelesu, izjednačivši u seriji prvog kola na 1-1.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE