GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Kopić: Bruno je svjestan da nije u dobroj formi, ali stojimo iza njega

Kopić: Bruno je svjestan da nije u dobroj formi, ali stojimo iza njega
PRED SEVILLU
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 23.02.2022 / 13:54
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Pred nogometašima Dinama u četvertak (18.45 sati) je uzvratna utakmica 16-ine finala Europske lige u kojoj će pokušati nadoknaditi 1-3 zaostatak protiv trenutačno drugoplasiranog sastava španjolskog prvenstva Seville, a trener hrvatskog prvaka Željko Kopić za tu utakmicu ne može računati na četvoricu standardnih prvotimaca.

Zbog ozljeda za dvoboj protiv šesterostrukog osvajača Europske lige neće konkurirati dvojica ponajboljih veznjaka, kapetan Arijan Ademi te hrvatski reprezentativac Luka Ivanušec, a i posljednja linija obrane bit će oslabljena neigranjem Dine Perića, koji je već neko vrijeme ozlijeđen te pouzdanog Danca Rasmusa Lauritsena koji je bolestan. Za utakmicu ne konkurira niti napadač Komnen Andrić.

"Očekuje nas velika utakmica potiv jakog protivnika. Zadovoljni smo što je interes za utakmicu velik, da su karte rasprodane i očekujemo kako će nam navijači dati vjetar u leđa da dođemo do dobrog rezultata. Svi igrači koji su u kadru Dinama imaju kvalitetu, svi zaslužuju priliku i dobit će minutažu, ali ipak postoji nešto što se zove 'prvih 11', a Ivanušec i Ademi su članovih tih 'prvih 11'. Bit će ovo prilika za mlade igrače da se pokažu i dokažu", rekao je trener Kopić u najavi utakmice te se osvrnuo i na lošije igre prvog napadača Brune Petkovića u posljednje vrijeme:

"Bruno je svjestan da nije u dobroj formi. Zna da ne može živjeti od stare slave, radi na sebi, sigurno mu nije lako jer ga svi i znani i neznani kritiziraju, ali i momčad i stručni stožer stoje iza njega".

Na pitanje kako će se njegova momčad postaviti protiv Seville s obzirom na rezultat iz prvog dvoboja Kopić je odgovorio:

"Svaki trener ima svoje viđenje igre. Mi smo se odlučili igrati maksimalno proaktivan nogomet koji je fizički vrlo zahtjevan. Tako smo igrali i u Sevilli, a tako mislimo i u Zagrebu iako smo u zadnjih pola sata u Sevilli bili u inferiornom položaju. Sevilla je jedna od najboljih europskih momčadi, nije lako joj se suprotstaviti na taj način, ali dat ćemo sve od sebe".

Tri dana nakon poraza u Sevilli Dinamo je kiksao i domaćem prvenstvu odigravši samo 0-0 protiv Lokomotive. Time je i domaće prvenstvo postalo još neizvjesnije jer Dinamo sada ima samo bod više od drugog Osijeka, tri više od trećeg Hajduka i četiri od četvrte Rijeke, a Kopić smatra kako je lošiji nastup u prvenstvu izravno povezan s naporima u europskim obavezama tijekom tjedna.

"Za hrvatski nogomet ovo je fantastična situacija, a sigurno je motivirajuća i za nas. No, što se tiče europskih nastupa, to nam je sigurno otežavajući faktor jer je teško regenerirati se u samo tri dana. Zato i protiv Lokomotive nismo bili pravi. Ali, niti Sevilla protiv Espanyola nije bila na svojoj uobičajenoj razini, utakmice u domaćem prvenstvu prošloga vikenda su gubili i Inter, Rangers, Manchester City, Paris SG..."
Jedan od igrača koji će morati podnijeti veliki teret u veznoj liniji je i Bartol Franjić.
"Ova utakmica je veliki izazov za nas. Dat ćemo sve od sebe da ga prođemo. Mislim da smo u Sevilli odigrali dobru utakmicu, ali rezultat nije bio dobar. Vjerujem kako to možemo ispraviti sutra na domaćem terenu", optimističan je Franjić.
Samo tri dana nakon Seville, Dinamo očekuje veliki derbi u domaćem prvenstvu, gostovanje kod drugoplasiranog Osijeka. O tome koja je od te dvije utakmice važnija, Franjić je kazao:
"Što je prvenstvo zanimljivije, to je i nama draže igrati svaku utakmicu i boriti se za tri boda. Potrošnja u europskim utakmicama je velika, ali nama igračima svaka sljedeća utakmica mora biti najbitnija. Tako je sada najvažnija Sevilla, dok ćemo o Osijeku pričati nakon Seville. Atmosfera među igračima je odlična i mislim kako je situacija u domaćem prvenstvu još uvijek u našim rukama".
Iz Dinama su objavili kako će na utakmici protiv Seville biti 11.000 navijača te kako su sve ulaznice rasprodane još u utorak, prvoga dana kako su puštene u prodaju. Također, očekuje se dolazak 130 navijača Seville.

Tagovi: Željko Kopić, Dinamo, Bruno Petković, Sevilla, Mislav Oršić, Arijan Ademi
PROČITAJ I OVO
Marca: Modrić želi ostati u Realu
MEDIJI
Marca: Modrić želi ostati u Realu
MADRID - Luka Modrić ugovor s madridskim Realom ima do srpnja i još se ne zna u kojem klubu će 38-godišnji veznjak igrati sljedeće sezone. Marca, madridski list blizak Realu, tvrdi da Modrić ne želi promijeniti klub.
Dončić briljirao, Mavsi pobijedili Clipperse
NBA PLAYOFF
Dončić briljirao, Mavsi pobijedili Clipperse
LOS ANGELES - Dallas Mavericksi pobijedili su Clipperse 96-93 u drugoj utakmici doigravanja NBA lige u Los Angelesu, izjednačivši u seriji prvog kola na 1-1.
Penava o pregovorima s Mostom: Nema zle krvi
PREGOVORI
Penava o pregovorima s Mostom: Nema zle krvi
ZAGREB - Komentirajući pregovore sa SDP-om, predsjednik Domovinskog pokreta Ivan Penava kazao je kako su bili konstruktivni.
Rangnick u fokusu kao potencijalni trener Bayerna
TRENERI
Rangnick u fokusu kao potencijalni trener Bayerna
MUNCHEN - Izbornik Austrije Ralf Rangnick glavni je kandidat da preuzme vodstvo Bayern Münchena od ljeta nadalje umjesto Thomasa Tuchela, prema njemačkim medijskim izvješćima u utorak.
Hajduk pronašao novog predsjednika Uprave?
KADROVI
Hajduk pronašao novog predsjednika Uprave?
SPLIT - Petnaestak dana nakon odlaska Lukše Jakobušića iz Hajduka, navodno je poznat i njegov nasljednik.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE