GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Kolumbija treća na Copa Americi

Kolumbija treća na Copa Americi
COPA AMERICA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 10.07.2021 / 11:15
Autor: SEEbiz / H
BRASILIA - Fantastičnim pogotkom Luisa Diaza u četvrtoj minuti nadoknade, Kolumbija je u Brasiliji pobijedila Peru sa 3-2 osvojivši treće mjesto na Copa Americi.

Krilni igrač Porta sjajno je opalio sa 25 metara pogodivši rašlje peruanskog gola. Bio je to njegov drugi gol na utakmici nakon što je u 66. minuti doveo Kolumbiju u vodstvo.

Zanimljivo, čak četiri gola su pala u drugom poluvremenu, a samo jedan u prvom.

Peru je poveo u posljednjim trenucima prvog poluvremena. Bila je to brza kontra koju je u vodstvo pretvorio Victor Yotun. Kolumbija je izjednačila u 49. minuti kada je iz slobodnog udarca pogodio Juan Cuadrado. Krilnom igraču Juventusa pomogao je i "živi zid" koji se razmaknuo pa je lopta prošla između dvojice igrača.

Peru je u 57. minuti mogao do nove prednosti, no Gianluca Lapadula je pogodio okvir gola. Kolumbija je okrenula rezultat u 66. minuti. Bila je to još jedna kontra nakon koje je Diaz sam izašao ispred Pedra Gallesea i pogodio za 2-1.

Peru, koji je na zadnjoj Copi bio drugi, je uspio izjednačiti u 82. minuti nakon što je Lapadula pogodio glavom nakon ubačaja iz kornera.

Kada se već činilo kako će utakmica završiti 2-2, ukazao se Diaz postigavši četvrti gol na prvenstvu čime se izjednačio na vrhu ljestvice strijelaca s Lionelom Messijem.

Diazu je petom asistirao Luis Muriel koji je ušao u igru nekoliko trenutaka ranije i bio je to njegov prvi dodir s loptom.

Kolumbija je drugi put na posljednja tri prvenstva Južne Amerike bila treća, dok Peru nije uspio ponoviti uspjeh s posljednje Cope 2019. kada je bio drugi.

Veliko finale između Brazila i Argentine na rasporedu je u noći sa subote na nedjelju na stadionu Maracana u Rio de Janeiru. Lokalne vlasti su dozvolile 10 posto kapaciteta stadiona Maracana, što iznosi 7.800 gledatelja.

To će biti prva utakmica s gledateljima na ovogodišnjem izdanju prvenstva Južne Amerike koje se održava u Brazilu.

Odluka se temelji na tome što su organizatori predstavili protokole "rada i akreditacije koji donose mjere za zaštitu zdravlja uključenih, koristeći odgovarajuće alate za sprečavanje zaraze i širenja COVID-19 ", navodi se u objašnjenju gradskih vlasti. Na tribine će moći samo oni s negativnim testom na koronavirus koji je napravljen najkasnije 48 sati ranije.

Brazilu će to biti 21. finale, a do sada je slavio devet puta, dok će Argentina u 29. finalu loviti 15. kontinentalni naslov.

Tagovi: Kolumbija, Copa America, Gianluca Lapadula, Juan Cuadrado
PROČITAJ I OVO
Đoković o raskidu s Ivaniševićem: Došlo je do zasićenja
REAKCIJE
Đoković o raskidu s Ivaniševićem: Došlo je do zasićenja
BEOGRAD - Novak Đoković i Goran Ivanišević prekinuli su suradnju nakon šest godina. Neočekivanu vijest na svom je Instagramu podijelio Đoković, koji se biranim riječima oprostio od svog dojučerašnjeg trenera.
Kukoč toplo dočekan u beogradskoj Areni
DOBRODOŠLICA
Kukoč toplo dočekan u beogradskoj Areni
BEOGRAD - Košarkaši Partizana sastaju se sa Olimpijakosom u meču 32. kola Evrolige, a uz teren je i hrvatska NBA legenda.
Ostaje li Livaković u Fenerbahčeu?
POST FESTUM
Ostaje li Livaković u Fenerbahčeu?

ISTANBUL - Puno se priča o odlasku hrvatskog golmana Dominika Livakovića iz Fenerbahčea nakon navijačkih nereda u utakmici protiv Trabzonspora.

Hrvatska i dalje deseta na FIFA ljestvici
RANGIRANJA
Hrvatska i dalje deseta na FIFA ljestvici
ZAGREB - Budući da je ožujak većini najjačih svjetskih reprezentacija poslužio za odigravanje prijateljskih utakmica, koje ne donose puno bodova, velikih promjena na FIFA ljestvici nakon odrađenog reprezentativnog termina nije bilo.
Armenulić: Dobro je da je Đoković otpustio Ivaniševića
RIJEČ AUTORITETA
Armenulić: Dobro je da je Đoković otpustio Ivaniševića
BEOGRAD - Bivši izbornik Davis kup reprezentacije Jugoslavije Radmilo Armenulić prokomentirao je prekid suradnje Novaka Đokovića i Gorana Ivaniševića.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE