GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Ključni čovjek okrenuo leđa Halilhodžiću

Ključni čovjek okrenuo leđa Halilhodžiću
NA IZLAZNIM VRATIMA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 25.06.2022 / 17:50
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Gotovo da nema tjedna u kojem se ne piše o sudbini Vahida Halilhodžića na klupi Maroka.

Jer uspio je Halilhodžić i bez najvećih zvijezda odvesti reprezentaciju do Katara. Međutim, dio javnosti zamjera mu što je izbacio najveće zvijezde, Noussaira Mazraouija, Hakima Ziyecha i Aminea Harita.

U priču se tada uključio i predsjednik saveza, Fouzi Lekjaa, koji je sugerirao kako se ništa neće promijeniti, ako za stol sjednu Halilhodžić i odbačene zvijezde.

Vahid Halilhodžić ovakav kraj nije zaslužio; nije mu pomoglo ni to što ga je osobno nazvao marokanski kralj
I popustio je popularni Vaha, te je u Amsterdamu razgovarao s Noussairom Mazraouijem, sklopio primirje, odlučio ga pozvati u reprezentaciju a sve su zaokružili fotografijom pod marokanskom zastavom. Tada je bio najavljen i posjet Chelseajevom igraču Zyechu, piše tportal.

Međutim, do tog susreta nije došlo, a osim toga Hakim Ziyech je postavio uvjet povratka u nacionalnu momčad odlaskom Vahida Halilhodžića.

Fouzi Lekjaa dobio je u petak novi mandat na mjestu predsjednika Marokanskog nogometnog saveza, a prvi korak nakon novog imenovanja je otkaz Vahidu Halilhodžiću. Njemu je bitnije da u ekipi ima Hakima Ziyecha, kojeg je Halilhodžić izbacio zbog nediscipline, te će to koštati posla bh. stručnjaka.

Tako će Halilhodžić sljedećih dana vjerojatno dobiti otkaz na klupi Maroka. Njega će tamo zamijeniti miljenik javnosti Walid Regragui, aktualni trener momčadi Wydada.

Ovaj 46-godišnjak je već odbio brojne druge ponude. To je jasan znak da želi klupu Maroka i na kraju će je i dobiti, pa će umjesto Halilhodžića Regragui predvoditi Maroko na svjetskom prvenstvu u Kataru.

Podsjetimo, Marokanci će u Kataru igrati protiv Hrvatske, Kanade i Belgije.

Halilhodžić je u igračkoj karijeri nosio dres Veleža, Nantesa i PSG-a, te reprezentacije Jugoslavije, prvi je koji je na SP uspio odvesti čak četiri reprezentacije.

Istina, Srbin Bora Milutinović i Brazilac Carlos Alberto Parreira vodili su na SP-ima pet reprezentacija (s time da je Brazilac šest puta bio na Mundijalu, jer je dva puta vodio Brazil), to jest više reprezentacija od Halilhodžića. Ali ovdje valja naglasiti kako taj dvojac nije prolazio kroz kvalifikacije, već su reprezentacije preuzimali prije turnira ili igrali s reprezentacijama zemalja domaćina SP-a, koje su na završnom turniru po automatizmu. I zato je Halilhodžićev uspjeh daleko veći od njihovog.

Tagovi: Vahid Halilhodžić, Maroko, SP u Kataru, hakim ziyech svjetsko prvenstvo u nogometu 2022. noussair mazraoui
PROČITAJ I OVO
Kukoč toplo dočekan u beogradskoj Areni
DOBRODOŠLICA
Kukoč toplo dočekan u beogradskoj Areni
BEOGRAD - Košarkaši Partizana sastaju se sa Olimpijakosom u meču 32. kola Evrolige, a uz teren je i hrvatska NBA legenda.
Ostaje li Livaković u Fenerbahčeu?
POST FESTUM
Ostaje li Livaković u Fenerbahčeu?

ISTANBUL - Puno se priča o odlasku hrvatskog golmana Dominika Livakovića iz Fenerbahčea nakon navijačkih nereda u utakmici protiv Trabzonspora.

Hrvatska i dalje deseta na FIFA ljestvici
RANGIRANJA
Hrvatska i dalje deseta na FIFA ljestvici
ZAGREB - Budući da je ožujak većini najjačih svjetskih reprezentacija poslužio za odigravanje prijateljskih utakmica, koje ne donose puno bodova, velikih promjena na FIFA ljestvici nakon odrađenog reprezentativnog termina nije bilo.
Armenulić: Dobro je da je Đoković otpustio Ivaniševića
RIJEČ AUTORITETA
Armenulić: Dobro je da je Đoković otpustio Ivaniševića
BEOGRAD - Bivši izbornik Davis kup reprezentacije Jugoslavije Radmilo Armenulić prokomentirao je prekid suradnje Novaka Đokovića i Gorana Ivaniševića.
Modrić napušta Real na kraju sezona
ODLAZAK
Modrić napušta Real na kraju sezona
MADRID - Toni Kroos dogovorio je nastavak suradnje s Real Madridom za još jednu sezonu i samo se čeka potpis novog ugovora, a njegovim stopama će u sljedećeg tjedna krenuti veterani Nacho Fernandez i Lucas Vazquez. Luke Modrića nema u tim planovima 'kraljeva'.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE